My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Για την αργια του Μπαλάσκα

Αναφορά στην απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου, να τεθεί σε αργία ο δήμαρχος Κιλκίς, Ευ. Μπαλάσκας, κάνει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (με την ευκαιρία, τα συγχαρητήριά μας για την επανέκδοση εδώ και λίγες μέρες της ιστορικής εφημερίδας, καθως και των ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, του ίδιου εκδοτικού συγκροτήματος).

Συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει για την απόφαση αργίας και για την υπόθεση που οδήγησε σ` αυτήν, τα εξής:

Η απόφαση ελήφθη στις αρχές Ιανουαρίου και επιδόθηκε πριν από περίπου ένα δεκαήμερο. Ο κ. Μπαλάσκας, ο οποίος ανέμενε αυτή τη δυσάρεστη για εκείνον εξέλιξη, είχε φροντίσει ήδη να αναδειχθεί αναπληρωτής του πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, στα πρότυπα της αντικατάστασης του Παναγιώτη από τον Διονύση Ψωμιάδη, με τους οποίους άλλωστε διατηρεί ιδιαιτέρως φιλικές σχέσεις.
Χρέη δημάρχου Κιλκίς ασκεί εδώ και μερικές ημέρες ο Περικλής Κολότσιος, συνταξιούχος γιατρός και εκ των πιστότερων συνεργατών του κ. Μπαλάσκα. Ο κ. Κολότσιος ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, προερχόμενος από την Πολιτική Άνοιξη, στην οποία είχε προσχωρήσει ακολουθώντας τον Γιώργο Συμπιλίδη. Βάσει του «Καλλικράτη» τον πρώτο λόγο στην αναπλήρωση του εν αργία δημάρχου έχουν αντιδήμαρχοι. Προκειμένου να υπερβεί αυτό το εμπόδιο, ο κ. Μπαλάσκας εξασφάλισε σύμφωνα με πληροφορίες έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους αντιδημάρχους ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τη θέση του αναπληρωτή. Κατόπιν αυτών ήρθε η σειρά του κ. Κολότσιου, ο οποίος συνδέεται φιλικά με τον εν αργία δήμαρχο εδώ και πολλά χρόνια. Είχε διατελέσει μάλιστα πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Κιλκίς επί νομαρχιακής θητείας Μπαλάσκα.
Πάντως ο εν αργία δήμαρχος εξακολουθεί ουσιαστικά να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, με τον κ. Κολότσιο απλώς να παρίσταται. Εθεάθη μάλιστα να μετακινείται ακόμη και με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.
Η απάτη με τα πάσο 
Ο κ. Μπαλάσκας ετέθη σε αργία έπειτα από αμετάκλητο βούλευμα του συμβουλίου εφετών για υπόθεση που αφορά μαϊμού αναπηρικά πάσο τα οποία είχε εκδώσει η πρώην νομαρχία Κιλκίς. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την έκδοση εικονικών δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο νομό Κιλκίς κατά τη διετία 2007-2008, από την οποία το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία η διοίκηση της νομαρχίας παρά την αρνητική εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών εξέδιδε πάσο για ΑμΕΑ, τα οποία, όπως απεδείχθη από τον έλεγχο που ακολούθησε, δεν αντιστοιχούσαν σε δικαιούχους. Έτσι το ΚΤΕΛ Κιλκίς, στο οποίο στέλεχος ήταν και ο αδελφός του κ. Μπαλάσκα, εισέπραττε παράνομα κρατικές επιδοτήσεις.
Και «45άρια» 
Ο κ. Μπαλάσκας εμπλέκεται και στην υπόθεση με τα εκατοντάδες αμαρτωλά «45άρια», τα οποία έγιναν επί θητείας του στη νομαρχία. Πρόκειται για τη γνωστή φάμπρικα με την κατάτμηση έργων και την ανάθεσή τους σε «ημετέρους». Παράλληλα σύμφωνα με καταγγελίες πρώην νομαρχιακών συμβούλων πολλά από τα «45άρια» που πληρώθηκαν δεν εκτελέστηκαν καν. Επίσης περίπου 80 έργα από τα «45άρια», συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία φαίνεται ότι εκτελέστηκαν το 2010, δεν μπορούν να πληρωθούν, καθώς όλες οι αποφάσεις που αφορούν σε αυτά ακυρώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 18, στην οποία τα παρέπεμψε για έλεγχο νομιμότητας ο κ. Σώκος. Η υπόθεση, αν και καταγγέλθηκε περίπου προ τριετίας στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, λιμνάζει στο συρτάρι κάποιου οικονομικού επιθεωρητή.


Σχολιάστε