My Twitter Feed

2 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΑΣΟΚ: Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση -

Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Η ΚΕΒΕ τώρα και στη Σερβία -

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Μαστογράφος άνευ μαστογραφιών -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Ελευθέρια Στίβου στο Στάδιο Κιλκίς -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Έφυγε νωρίς ο δικός μας Σταυράκης -

Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη ουσίας Παπαδημούλη -

Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΓΝΚ: Αφέθηκε στη τύχη του! -

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Καταγγέλλουν διώξεις μαθητών! -

Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Για μια άλλη Ευρώπη

Του Νίκου Κωνσταντινίδη*


Αυτό που δεν κατόρθωσε η Γερμανία με πολεμικά μέσα, σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, το κατόρθωσε με οικονομικά, ως η πιο μεγάλη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη. Ό,τι δεν πέτυχε το σύνθημα του Μαρξ, «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», το πέτυχε η ενωτική πολιτική των funds και των μονοπωλίων, που επέβαλε στις χώρες της Ε.Ε. τα θέλω της, μέσω των πολιτικών της εκπροσώπων.

Απέναντι στη σημερινή σταθερότητα της ακρίβειας και της φτώχειας, απέναντι στην πολιτική της κοινωνικής αναλγησίας και αδικίας, που υπηρετεί τους λίγους ισχυρούς και αδικεί τους πολλούς αδυνάτους, σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, η απάντηση είναι μία: «Αποσταθεροποιήστε την κατάφωρη αδικία. Γκρεμίστε ό,τι συρρικνώνει τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία».

Απέναντι στην εθνική πολιτική που έχει διαλύσει την ελληνική πολεμική βιομηχανία σε καιρούς εχθρικούς με την Τουρκία, ορθώστε μια εθνική πολεμική βιομηχανία άμεσα και τώρα που απειλείται η Ελλάδα από την Τουρκία, που θέλει δικά της θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο!

Απέναντι στη συνεπή και συνεχή πολιτική της κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, δώστε τη μάχη και σώστε το δημόσιο χαρακτήρα τους, για τα φτωχά παιδιά του λαού. Δώστε τη μάχη και σώστε τα δημόσια χειρουργεία που κλείνουν, όπως το «Παίδων της Αγίας Σοφίας»!

Δώστε την εκλογική μάχη και σώστε την πατρίδα από τους ξένους και τους ντόπιους εκμεταλλευτές της. Η εποχή που υπήρχαν στην Ευρώπη Νταχάου και Άουσβιτς δεν είναι δα και τόσο μακριά. Μην εμπιστεύεστε τη χώρα που προκάλεσε δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Η νοοτροπία ενός λαού δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέχρι και τα αεροδρόμια της Ελλάδας μας αποτελούν γερμανικό έδαφος τώρα!

Αρθείτε στο ύψος του ανθρώπου και πείτε ΟΧΙ στην ασκούμενη εθνική πολιτική που φέρνει προτελευταία τη χώρα μας σ’ όλη την Ε.Ε., ως προς την ποιότητα ζωής. Η καραμέλα ότι ανήκουμε στη Δύση κι όλα είναι αυτομάτως καλά, έχει πλέον λιώσει από το πολύ γλείψιμό της.

Η Ευρώπη που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Στη θέση της υπάρχει μια άλλη Ευρώπη. Η Ευρώπη των λομπιστών και των εκβιαστών. Αλλιώς δεν θα τολμούσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρχέλι, να απειλήσει τον γεωργιανό πρωθυπουργό, Ηρακλή Κομπαχίτζε, ότι θα έχει την μοίρα του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχθηκε πρόσφατα δολοφονική επίθεση!

Όσο η πατρίδα μας είναι στις τιμές πιο ακριβή κι από την Ολλανδία, στους μισθούς μια θέση πάνω από την τελευταία Βουλγαρία, στις πλημμύρες ίδια με τη Βενετία, κι όσο σε θέματα δικαίου είναι υπό την παρακολούθηση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν μπορεί να θεωρείται Ευρώπη με την πολιτική ερμηνεία του όρου.

Είναι αδιανόητο στη χώρα όπου το ιερότερο δέντρο της είναι η ελιά, η τιμή του λαδιού σ’ αυτήν να είναι πιο ακριβή από ότι στη βόρεια Ευρώπη, που δεν υπάρχει ούτε ρίζα.

Χρέος μας ενόψει των ευρωεκλογών είναι να προστατέψουμε την πατρίδα μας. Να μην επιτρέψουμε να γίνει τουριστικός απόπατος των Ευρωπαίων, με περιφρονημένο και φτωχοποιημένο τον λαό της.

Θέλουμε μια Ελλάδα με στέρεες υποδομές, με δικά της λιμάνια και αεροδρόμια και όχι ξένα και ιδιωτικοποιημένα! Δεν γίνεται να νιώθει ο Έλληνας ξένος στην ίδια του την πατρίδα!

Όποια πολιτική οδηγεί στην αποδυνάμωση της πατρίδας είναι αντεθνική. Την Δημοκρατία, την Ελευθερία Τύπου και τη Δικαιοσύνη την ορίζουν συγκεκριμένοι δείκτες, βάσει των οποίων η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

Για όλα τα παραπάνω, τα καλά και τα δεινά, που τα δεύτερα είναι σαφώς περισσότερα την ευθύνη έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, και δη αυτά που την έριξαν στον λάκκο των λεόντων! Στις 9 του Ιούνη ας τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά, όταν θα είμαστε μπροστά στην κάλπη εμείς και η συνείδησή μας.

*Εκπαιδευτικός – συγγραφέας

Σχολιάστε