My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Για καθυστέρηση των επιδοτήσεων

Ο βουλευτής ν. Κιλκίς της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα τη “μη καταβολή βασικής ενίσχυσης σε χιλιάδες αγρότες».

agrotes-eforia-621Το κείμενο:

«Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο χιλιάδες αγρότες, δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων, περιμένουν με ανυπομονησία την πληρωμή της προκαταβολής βασικής ενίσχυσης.

Στις 27 Οκτωβρίου 2016 πιστώθηκε στους λογαριασμούς των περισσότερων δικαιούχων παραγωγών η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης. Χιλιάδες όμως δικαιούχοι παραγωγοί έμειναν εκτός πληρωμής είτε επειδή δεν πληρούσαν το κριτήριο του ενεργού γεωργού, είτε επειδή δεν έγινε ο έλεγχος αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Δυστυχώς λόγω έλλειψης σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με την από 1 Νοεμβρίου 2016 ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καθυστέρηση αυτή ευθύνεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και το Υπουργείο Οικονομικών ως προς το κριτήριο του ενεργού αγρότη και οι Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομιά.

Αυτές οι δύο βασικές αιτίες μαζί και με άλλες που αναφέρονται στην ανακοίνωση αυτή απέκλεισαν πολλές χιλιάδες αγροτών από την προκαταβολή της ενίσχυσης και παρά τις διαβεβαιώσεις υπάρχει βάσιμος κίνδυνος να μην πληρωθούν ούτε στην εξόφληση που θα γίνει περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που οφείλεται καθαρά σε ευθύνη του υπουργείου που δεν επέβλεψε και δεν παρακολούθησε ως όφειλε τη διαδικασία αυτή έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι αναφερόμενες περιπτώσεις ελέγχων, εργασιών εκκαθάρισης και διασταυρώσεων έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι αγρότες που αποκλείστηκαν όταν γίνει κι η εξόφληση των υπολοίπων;»

Σχολιάστε