My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Για Ευρωπό και Γουμένισσα

*Δήλωση και ερώτηση, αντίστοιχα, από τον Π. Παππά.

“Μετά τα ΕΛΤΑ Γουμένισσας σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ Ευρωπού” τιτλοφορεί δήλωσή του ο βουλευτής ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος παράλληλα κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση για το Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Η δήλωση για τα ΕΛΤΑ Ευρωπού:

“Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, με συντονισμένες κινήσεις πλήττει την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον Δήμο Παιονίας.

Μια ακριτική περιοχή που στερήθηκε έμπρακτης στήριξης, πλέον οδηγείται στην ερημοποίηση.

Σε έναν νομό, όπου στην τελευταία απογραφή σημείωσε μείωση πληθυσμού της τάξης των 10.000 κατοίκων, ,η κυβέρνηση αντί να δίνει κίνητρα στους νέους να επιστρέψουν στον τόπο τους, αποφασίζει να διώξει και όσους απέμειναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταδικάζει κινήσεις απαξίωσης και κατάργησης των κρατικών υπηρεσιών. Στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και θα παλέψουμε για αυτά. Το Κιλκίς, ο πιο παραμελημένος νομός της Κεντρικής Μακεδονίας χρήζει άμεσης στήριξης από την Κεντρική Διοίκηση. Οι πολίτες της περιφέρειας, δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η κυβέρνηση ωφελεί να δρα με γνώμονα την ίση και ισότιμη πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες, για όλους τους πολίτες.

Το “λουκέτο” των ΕΛΤΑ Γουμένισσας και Ευρωπού δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για να μεταβούν στο πλησιέστερο κατάστημα, σε μια περιοχή μάλιστα που οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ελλιπέστατες, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να δαπανούν χρόνο αλλά και χρήματα για μετακινήσεις με δικό τους όχημα, όσοι βέβαια διαθέτουν. Οι συνέπειες είναι κοινωνικές και οικονομικές και δυστυχώς δείχνουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το μέλλον της περιοχής.

Η ερώτηση για το Νοσοκομείο Γουμένισσας

Ο κ. Παππάς κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση για το Νοσοκομείο Γουμένισσας στον αρμόδιο υπουργό, Μ. Χρυσοχοΐδη, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά και την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, και ζητώντας τη στήριξη του Νοσοκομείου και την ανάληψη μέτρων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του:

Είναι γεγονός ότι το Νοσοκομείο Γουμένισσας δέχεται μια συνεχόμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση με αποτέλεσμα τη μη εξυπηρέτηση των ανθρώπων, στο βαθμό που θα όφειλε να προσφέρει υπηρεσίες ένα 2ο βάθμιο Νοσοκομείο.

Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ ο μαστογράφος που βρίσκεται ήδη εγκατεστημένος δεν έχει κάνει ούτε μια μαστογραφία, διότι δεν υπάρχει το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες. Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι να ωθούνται οι κάτοικοι της περιοχής να μετακινηθούν σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Μετακίνηση που πολλές φορές είναι απαγορευτική, λόγω του υψηλού κόστους που αυτή απαιτεί.

Η παθολογική κλινική υπολειτουργεί, καθώς δεν έχει γιατρούς για να καλύψουν τις εφημερίες.

Εάν δεν μεριμνήσει το Υπουργείο, από τις 30 Αυγούστου θα υπάρχει μόνο ένας παθολόγος, αφού ο συντονιστής διευθυντής παθολόγος θα συνταξιοδοτηθεί. Πρόκειται για ειδικότητα ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη των πολιτών, οι οποίοι ζουν σε ακριτική περιοχή, μακριά από κάποιο αστικό κέντρο.

Δυστυχώς, οι συντονισμένες κινήσεις υποβάθμισης του Νοσοκομείου από την κυβέρνηση της ΝΔ οδηγούν τους πολίτες σε ανησυχία για το ενδεχόμενο κλεισίματος ή αλλαγής χρήσης του Νοσοκομείου. Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ρωτήθηκε από τον Βουλευτή Κιλκίς, Πέτρο Παππά, χωρίς όμως να δώσει σαφείς απαντήσεις για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν και την υποστήριξη του νοσοκομείου.

Σχολιάστε