My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γιατί τόση σιωπή;

Του Τάσου Παππά.


Δύο πολύ σοβαρές δικαστικές υποθέσεις είναι σε εξέλιξη κι όμως τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν δείχνουν ενδιαφέρον, αν και είχαν καλλιεργήσει προσδοκίες στο κοινό τους ότι θα προκύψουν σοβαρά στοιχεία που θα πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους της συντηρητικής παράταξης.

Μιλάμε για τα δύο Ειδικά Δικαστήρια όπου ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Νίκος Παππάς. Γιατί αυτή η αμηχανία; Γιατί αυτή η υποβάθμιση; Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες υποθέσεις για να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δύο κορυφαίοι παράγοντές του κατηγορούνται για πολύ σοβαρά αδικήματα. Δεν είναι νομικός ο κ. Οικονόμου αλλά έχει συμβούλους που γνωρίζουν νομικά. Ας του πει λοιπόν κάποιος ότι πριν μιλήσει οφείλει και να ξέρει το κατηγορητήριο και να έχει ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας.

Καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την τρίχα τριχιά για να κερδίσει χρόνο. Το πράττει συστηματικά με τη βοήθεια των ιμάντων της στην περιοχή της ενημέρωσης. Καταλαβαίνουμε ότι έχει ανάγκη από αντιπερισπασμούς προκειμένου να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις ιστορίες του κ. Πάτση και της Μαρίας Σπυράκη, αλλά η επιχειρηματολογία της πρέπει να κάπου να πατάει για να αποκτήσει ευρύτερο ακροατήριο, πέραν του στενού πυρήνα των οπαδών της, οι οποίοι βρέξει-χιονίσει θα τη στηρίξουν. Με τα ψέματα δεν γίνεται να παραμυθιάζεις για πολύ τους πολίτες. Ακόμη κι αυτοί που έχουν προσχωρήσει στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δυσκολεύονται σήμερα να υπερασπιστούν την αγαπημένη τους κυβέρνηση. Στο παρελθόν κατάπιναν αμάσητο ό,τι παρασκεύαζε το μαγειρείο του Μαξίμου. Τώρα προβληματίζονται για την ποιότητα της μερίδας που τους σερβίρει το σύστημα.

Για παράδειγμα, ας πει κάποιος στον κ. Οικονόμου ότι δεν είναι βαριά κατηγορία το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που αντιμετωπίζει ο κ. Παππάς. Ας τον ενημερώσει πως οι σοβαρές κατηγορίες που είχαν φορτώσει στον κ. Παπαγγελόπουλο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας-μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής απορρίφθηκαν πανηγυρικά από το Δικαστικό Συμβούλιο. Αυτό δεν άρεσε ούτε στον πρωθυπουργό ούτε στον αντιπρόεδρο του κόμματος. Και οι δύο συμμετείχαν με φλογερό ζήλο στο άθλημα του κανιβαλισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε από το βήμα της Βουλής στους δημοσιογράφους-ερευνητές αποκαλώντας τους συμμορίτες. Κουρέλι το τεκμήριο αθωότητας από το στόμα του… κυβερνήτη. Μετά ένοχη σιωπή. Ούτε σκέψη για μια συγγνώμη. Ο Αδ. Γεωργιάδης απειλούσε ανοιχτά την κ. Τουλουπάκη ότι θα τη βάλει φυλακή και τους προστατευόμενους μάρτυρες ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για την… αποκοτιά τους. Ακόμη περιμένουν να τους γδάρει.

Οι κατηγορίες ότι οι προσωρινοί ενοικιαστές της εξουσίας οργάνωσαν σκευωρία για να συκοφαντήσουν το… ενάρετο κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας που διοικεί με τον σταυρό στο χέρι δεν έπεισαν τους δικαστές, οι οποίοι βεβαίως δεν ελέγχονται από τους ακροαριστερούς λαϊκιστές. Επιπλέον από τις μέχρι τώρα καταθέσεις των μαρτύρων και στις δύο δίκες, αλλά και από τις ερωτήσεις που θέτουν στους μάρτυρες οι πρόεδροι, οι εισαγγελείς και τα μέλη των Ειδικών Δικαστηρίων και από τις απαντήσεις που παίρνουν, προκύπτει με σαφήνεια, τουλάχιστον σ’ αυτούς που παρακολουθούν τις δίκες, ότι το κατηγορητήριο, αντί να ενισχυθεί, μάλλον έχει αποδυναμωθεί. Τα «δεν ξέρω», «δεν έχω στοιχεία» που δηλώνουν χαλάνε τη σούπα. Αν αθωωθούν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο της κυβέρνησης πέφτει σε τοίχο και οι κατασκευαστές του θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Από κατήγοροι θα γίνουν απολογούμενοι.

Ανάγωγα

Από τα κλεμμένα ειδώλια στο εδώλιο; Ποιος να πρωτοκάτσει. Αρχαιοκάπηλοι που υποδύονται τους αρχαιολάτρες; Συλλέκτες του σχοινιού και του παλουκιού; Μουσεία που τα παρουσιάζουν ως προϊόντα νόμιμης απόκτησης; Κυβερνήσεις που κάνουν τα στραβά μάτια; Υπουργοί Πολιτισμού που ανέχονται τις παρανομίες; Συνωστισμός απατεώνων. Καμιά τιμωρία. Η δική μας κυβέρνηση και σ’ αυτό το πεδίο έχει πλούσιες επιδόσεις. Τουλάχιστον υπάρχουν μερακλήδες-ερευνητές (αρχαιολόγοι, δημοσιογράφοι) που δεν εννοούν να συμβιβαστούν.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε