My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Γιάννη είμαι το ποταμάκι σου

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Θυμάμαι σε μια συνέντευξη σε ξένο δημοσιογράφο την περίοδο της οικονομικής κρίσης, είχα κληθεί να εξηγήσω τη σημαίνει η λέξη διαπλοκή που άκουγε συχνά από την άφιξή του στην Ελλάδα.

Σήμερα θα μπορούσα να δώσω το παράδειγμα του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Γιάννη Κουρτάκη (για τους πολλούς που δεν τον ξέρουν είναι ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά) γιατί η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσηςασυλίας του Πολάκη, μετά από μήνυσή του.

Υπουργός, απολογήθηκε σε επιχειρηματία για θεσμική απόφαση ενός οργάνου και μάλιστα της Βουλής. Αφού με τη συγνώμη θεώρησε πως ξέπλυνε ως ποτάμι την ντροπή, εγγυήθηκε άλλη έκβαση στην επόμενη μήνυση. Ευτύχημα είναι που δεν προσφέρθηκε να του σφουγγαρίσει τις σκάλες ή να του μαγειρέψει στιφάδο για να εξιλεωθεί. Τη συγνώμη του Αντιπροέδρου και υπουργού χωρίς αρμοδιότητες, ακολούθησε η απολογία πλείστων ακόμη υπουργών της ΝΔ, οι όποιοι ψέλλιζαν άλλοι πως ψήφισαν την άρση ασυλίας και άλλοι πως δεν έφταιγαν για ό,τι έγινε.

Ο Μητσοτάκης ο ίδιος διέρρευσε πως θα τιμωρήσει τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, για την αποτυχία του να κάνει τα κέφια του εκδότη. Διαπλοκή λοιπόν είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων από τους πολιτικούς ακόμη και αν χρειαστεί να εξευτελιστούν και να διασυρθούν προκειμένου να τα εξυπηρετήσουν. Πρέπει δε να το κάνουν με την ίδια ζέση με την οποία οι επιχειρηματίες και οι εκδότες βρίσκουν καταλληλότερο τον Μητσοτάκη και κομψοτάτη την Μαρέβα, χωρίς να λογαριάζουν το δικό τους δημόσιο εξευτελισμό.

Πώς όμως και συνέβη το κακό να τους κατατροπώσει έτσι ο Πολάκης; Ας δούμε όλα όσα ψιθυρίζονται στη Νέα Δημοκρατία;

1. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι υποβοήθησαν τη διαδικασία «απαλλαγής» του Πολάκη, δεν είναι φίλοι του. Θεωρούν όμως πως είναι πολύ επικίνδυνο να εγκαινιαστεί η διαδικασία κατά την οποία θα μηνύονται βουλευτές για όσα λένε από το βήμα της Βουλής και θα αίρεται μάλιστα η ασυλία τους. Θεωρούν πως έτσι ανοίγει κερκόπορτα και για τους ίδιους

2. Μισούν τον Πολάκη, αλλά δεν θέλουν να κάνουν τα χατίρια σε εκδότες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τα γούστα και τα καπρίτσια τους πολιτική ατζέντα.

3. Δεν θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους και το κόμμα σε ομηρία (χωρίς ανταλλάγματα μάλιστα) για να ικανοποιήσουν τις δημόσιες σχέσεις του Άδωνη και της παρέας του που επωφελείται από τα συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

4. Υπάρχει πράγματι κομμάτι στη ΝΔ, που εκτιμά την ευθύτητα του Πολάκη και το γεγονός πως δεν επιτέθηκε ποτέ αδίκως σε πρόσωπα αλλά προσπαθεί να αντιμετωπίσει ασύμμετρες επιθέσεις

5. Η κατάσταση αναμφίβολα δηλώνει το «μπάχαλο» που έχει επέλθει στη ΝΔ και την απροθυμία του μηχανισμού να συμβαδίσει με το Επιτελικό Κράτος που παίρνει αποφάσεις και απαιτεί απλώς εκτέλεση. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που λειτούργησε εμφανώς το «μία σου και μία μου».

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι που δεν ψήφισαν ό,τι ήθελε το αφεντικό, αλλά εξέθεσαν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (στο αφεντικό).

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε