My Twitter Feed

23 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Βραβείο ρομποτικής στο 2ο Δημοτικό

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, η ομάδα ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την επωνυμία «Galaxy Citizens, έλαβε μέρος στον τελικό του διαγωνισμού WRO που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η ομάδα, που αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ Τάξης: Ζωηρό Δημήτρη, Ζώτο Χρήστο, Καφετζή Νικολέτα, Παντελίδη Περικλή, Πετρίδου Δέσποινα και Στανιμεροπούλου Φαίδρα, συμμετείχε στην ανοικτή κατηγορία Γ΄- Στ΄ Δημοτικού με τον γενικό τίτλο: Smart Cities – Έξυπνες Πόλεις, όπου συμμετείχαν 60 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Στο τέλος της αγωνιστικής διαδικασίας, έπειτα από μια σειρά αξιολογήσεων από τους κριτές, κατάφερε να αποσπάσει το Ειδικό Βραβείο «Καλύτερης Παρουσίασης».

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με όχημά μας τους Μαθητικούς διαγωνισμούς STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, επιδιώκει την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering-Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Οι «Galaxy Citizens», υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κου Χριστόδουλου Καρακάση, παρά την κούραση που είχε συσσωρεύσει η αυθημερόν μετακίνηση στην Αθήνα, κατάφεραν να πάρουν μια πολύ καλή θέση στη γενική κατάταξη την οποία βελτίωσαν με την εξαιρετική επίδοσή τους στην παρουσίαση του project που είχε ως θέμα την ασφαλή διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε κατοικημένες περιοχές.

Το project περιελάβανε σύστημα αναγνώρισης ηχορύπανσης και αυτόματης ενημέρωσης των πολιτών κατά την διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας και σύστημα αναγνώρισης ειδικού φωτισμού ασθενοφόρου (μέσω κάμερας) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσω του οποίου διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων με σκοπό την ελεύθερη και άμεση διέλευσή τους.

Με τη διάκρισή της αυτή η ομάδα του 2ου Δημοτικού, καθιερώνει αφενός την παρουσία της στους διαγωνισμού Ρομποτικής, ενώ το σχολείο απολαμβάνει πολλαπλά τα οφέλη της προσπάθειας.

Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους γονείς, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή της στον διαγωνισμό, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και τον Διευθυντή του κο Στανημερόπουλο Παναγιώτη για τον δανεισμό του robot, καθώς και τον κο Γιώργο Μαρτίνη, εκπαιδευτικό Τ.Π.Ε. και προπονητή της ομάδας σύμπραξης σχολείων της Αττικής με την ονομασία «RoboMpliMplikia», ο οποίος, παρά το γεγονός ότι δεν είχε προϋπάρξει γνωριμία, με προθυμία και χαρά υποκατέστησε τον δάσκαλο της ομάδας μας που δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Αθήνα.

Με τις υποδείξεις και συμβουλές του συνέβαλε σε σημαντικές διορθώσεις λειτουργίας των αυτοματισμών και στη σωστή παρουσίαση του project, ενώ η παρουσία του έδωσε ένα αίσθημα ασφάλειας στα μέλη της ομάδας. Η βοήθειά του κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, μιας και καλλιεργείται μια νέα κουλτούρα συμμετοχής, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με διαφορετικά άτομα και ομάδες, ως απόρροια των απαιτήσεων του διαγωνισμού.

Σχολιάστε