My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Βραβείο δασκάλου στον Γ. Τσιτσίμη

Στον Γιάννη Τσιτσίμη, δάσκαλο και διευθυντή του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς, απονεμήθηκε για το 2017 το βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή – για τον Έλληνα Δάσκαλο».

Το βραβείο απονέμεται σε ετήσια βάση σε εν ενεργεία δάσκαλο ή άλλης ειδικότητας εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία, την Παιδική Λογοτεχνία και την εν γένει καινοτομία στον χώρο της προώθησης της βιβλιοθήκης για παιδιά και νέους.

Το βραβείο απονεμήθηκε από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης IBBY (του κύκλου για το ελληνικό παιδικό βιβλίο) σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ) και την Εταιρία συγγραφέων ενώ συνοδεύεται από έπαθλο από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ (βιβλία αξίας 300 ευρώ).

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθνικής βιβλιοθήκης και της Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στην αίθουσα «Λιλιάν Βουδούρη» στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.

Το βραβείο και το έπαθλο έδωσε στον Γιάννη Τσιτσίμη η μεγάλη μορφή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, συγγραφέας κ. Λότη Πέτροβιτς –Ανδρουτσοπούλου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Τσιτσίμης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασε σχέδιο για δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες στην Κοινότητα Χέρσου σε συνεργασία με τον τοπικό φορέα αυτοδιοίκησης και πιθανούς εθελοντές ως υποστηρικτές του σχεδίου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης προς τον Γ. Τσιτσίμη για το βραβείο, από τον ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:

Αγαπητέ κ. Τσιτσίμη,

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει πως ομόφωνα αποφάσισε να σας απονείμει φέτος το βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή – στον Έλληνα Δάσκαλο» σε εν ενεργεία δάσκαλο ή άλλης ειδικότητας εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και την Παιδική Λογοτεχνία, το οποίο αθλοθετούν οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ (βιβλία αξίας 300 Ευρώ).

Σας συγχαίρουμε και σας προσκαλούμε την απονομή των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 6.30 μ.μ. στην ετήσια γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σύντομα θα λάβετε και την επίσημη πρόσκληση.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας σχετικά με την παρουσία σας έως την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Θερμά συγχαρητήρια!

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ

Σχολιάστε