My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Βραβείο για τέχνη από σκουπίδια

ECOTASK-texni-apo-skoupidiaΤο έργο με τίτλο “Προς το φως” της Παναγιώτας  Καρβουνιάρη έλαβε το πρώτο βραβείο του Εθνικού Διαγωνισμού «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια», που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS με τίτλο “Exchange of approaches and strategies for development of eco-awareness” (EcoTASK).

Συνολικά στο διαγωνισμό, που διήρκεσε από 16 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2013 συμμετείχαν 14 δημιουργοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με έργα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Όλοι οι δημιουργοί προσέγγισαν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο το θέμα του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνοτροπίες αναδεικνύοντας το άχρηστο και απορριπτέο σε τρόπο έκφρασης και τέχνης.

Τα έργα βαθμολογήθηκαν από την τριμελή κριτική επιτροπή βάσει των ακόλουθων κριτηρίων: Αισθητική αρτιότητα- concept. Περιβαλλοντική προσέγγιση και Πρωτοτυπία – Πιλοτικός χαρακτήρας. Το έργο “Προς το φως” έλαβε 39 βαθμούς και είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Προγράμματος και στον οποίο θα λάβουν μέρος οι νικητές των υπολοίπων χωρών εταίρων του έργου: Λιθουανία, Βουλγαρία,  Ιταλία, Τουρκία. Ο Διεθνής νικητής θα ανακοινωθεί έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Σε ό,τι αφορά το έπαθλο της νικήτριας αυτό είναι η συμμετοχή της σε μια από τις αποστολές του Δήμου στο εξωτερικό με πλήρη κάλυψη όλων των δαπανών της, στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή απένειμε και δύο εύφημες μνείες στα αμέσως μετά ισοβαθμούντα έργα των: 1. Βαϊτση Τριαντάφυλλου με τίτλο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και Ισχόπουλου Χαράλαμπου με τίτλο “Ταξίδι στη μετάλλαξη”,  τα οποία ισοβάθμησαν με 38 βαθμούς.

 Όλα τα έργα που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό θα εκτεθούν σε μία θεματική έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Κιλκίς στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς από τις 29 Οκτωβρίου (Τρίτη) έως τις 10 Νοεμβρίου 2013 (Κυριακή).

Για το έργο της, η δημιουργός τονίζει τα εξής: “Η αέναη προσπάθεια του ανθρώπου προς το ΦΩΣ, μπορεί να είναι για τον καθένα ο προσωπικός του αγώνας για το καλύτερο. Ο Σίσυφος έσπρωχνε το δικό του λίθινο φορτίο, γνωρίζοντας ότι αυτό θα κατρακυλήσει μόλις φτάσει στο τέρμα. Έκανε την προσπάθεια παρόλο που γνώριζε την ματαιότητά της.

Ο σύγχρονος άνθρωπος σπρώχνει το δικό του κοινωνικό, οικονομικό, ψυχικό κλπ φορτίο, κουβαλώντας μέσα του την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Το γυαλί ήταν το ιδανικό υλικό για να το αποδώσει λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με το φως, το διαπερνά το εγκλωβίζει, το διαχέει, το εστιάζει, επηρεάζει το ένα την συμπεριφορά του άλλου.
Ο τροχός παραπέμπει σε μια διαρκή κίνηση. Το κυκλικό σχήμα από τη φύση του ενσωματώνει την κίνηση και το ατελεύτητο της προσπάθειας. Ο κύκλος μια γραμμή χωρίς αρχή και τέλος. Η λέξη ‘ανακύκλωση’, περιέχει τον κύκλο και δηλώνει την επαναλαμβανόμενη κυκλική κίνηση. Καθετί που ξεκινάει από μας, επιστρέφει κάποια στιγμή σε μας. Προστατεύοντας την φύση, προστατεύουμε τον εαυτό μας. Καταστρέφοντάς την, τα δεινά αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν σε μας.
Η ανάγκη της ανακύκλωσης είναι επιτακτική με όποιο τρόπο ο καθένας δύναται. Ίσως να μοιάζει “σισύφεια” η προσπάθεια αλλά το ταξίδι “προς το …ΦΩς” έχει το τίμημά του. Έτσι κάποια στιγμή ο αρχαίος Σίσυφος μπορεί να γίνει….ΣίσυΦΩΣ!”

Σχολιάστε