My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Βράσε ρύζι, βγάλε καύσιμο!

eurimac1Για τη νέα επένδυση της Eurimac, ύψους 3 εκατ. ευρώ, που εγκαινιάζει σήμερα Πέμπτη στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου ο υπουργός ΜΑΘ, Θ. Καράογλου, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σταύρος Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι με τη νέα επένδυση, που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, οι επιπτώσεις στο κόστος ανά μονάδα του παραγόμενου προϊόντος, αλλά και την εθνική οικονομία είναι θετικές.

Κι’ αυτό, επειδή ο νέος λέβητας, αντί της παραδοσιακής καύσης μαζούτ ή φυσικού αερίου καίει ορυζοφλοιό που παράγεται σαν υποπροϊόν στο συγγενικό εργοστάσιο της Euricom Hellas, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.Έτσι, η εταιρεία δεν εισάγει πρώτη ύλη (καύσιμα) από το εξωτερικό και, ταυτόχρονα, εξάγει την τέφρα που παράγεται (υπολογίζεται περίπου σε 180-200 κιλά ανά τόνο ορυζοφλοιού) σε εταιρείες οικοδομικών υλικών στη Γερμανία και την Αυστρία, “προκαλώντας” την εισροή συναλλάγματος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η εταιρία Eurimac ΑΕ, ιδρύθηκε τον Μάιο του 1996 με μετόχους κατά 50% την εταιρία ζυμαρικών Π. Κωνσταντινίδης ΑΕ (ΜΑΚΒΕΛ) που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1939 και κατά 50% την πολυεθνική εταιρία ρυζιού και ζυμαρικών Euricom SpA.

Η Eurimac – με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 72.000 τόνων ζυμαρικών – έχει μέχρι σήμερα επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ κυρίως σε υποδομές και εξοπλισμό.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιάστε