My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Βολές Εργατικού Κέντρου ενόψει Πρωτομαγιάς

Η εργοδοσία εξευτελίζει την έννοια της απασχόλησης, πιέζει τους δανειστές μας για χαμηλότερους μισθούς, οδηγώντας στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και αισχροκερδεί κτίζοντας επιχειρήσεις στην άμμο. Όσο για το πολιτικό σύστημα, είναι ανίκανο “να αντιμετωπίσει δίκαια την θλιβερή οικονομική κατάσταση”.

Αυτό αναφέρει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς στο πρωτομαγιάτικο μήνυμά της προς τους εργαζόμενους, καλώντας τους σε συγκέντρωση στο ΕΚΚ, την 1η Μαίου, στις 10.30 πμ, για να στείλουν το μήνυμα ότι “δεν πάει άλλο”. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει τα εξής:

Η Πρωτομαγιά του Σικάγου  είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του Εργατικού Συνδικαλιστικού κινήματος, ιδιαίτερα για την διεκδίκηση του 8ώρου εργασίας. Η εργοδοσία υπήρξε σκληρή σε όλες τις χώρες και η εργατική τάξη το πλήρωσε με θυσίες και θύματα.

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια προσπάθεια αντιστροφής των κατακτήσεων, αφού η εργοδοσία έχει κατορθώσει να πετύχει την αποδυνάμωση της βασικότερης κατάκτησης του εργατικού κινήματος για σταθερή και μόνιμη εργασία 8 ωρών ημερησίως, επιβάλλοντας τους δικούς της «χρόνους» (εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, μία μέρα την εβδομάδα) ξευτελίζοντας κυριολεκτικά την έννοια της απασχόλησης.

Συνδέουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων με το μισθολογικό κόστος και πιέζουν τους δανειστές μας για χαμηλότερους μισθούς, οδηγώντας στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους χωρίς αποτέλεσμα για την ανταγωνιστικότητα, αλλά μόνο για να αισχροκερδούν για μια ακόμη φορά κτίζοντας επιχειρήσεις στην άμμο( ευτυχώς που δεν είναι όλοι το ίδιο, αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι) και από την άλλη έχουμε ένα πολιτικό σύστημα (που είτε είναι στην Κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση) ανίκανο να αντιμετωπίσει δίκαια την θλιβερή οικονομική κατάσταση που το ίδιο λιγότερο ή περισσότερο δημιούργησε και ρίχνει άδικα και άνισα τα βάρη στα λαϊκά στρώματα που έχουν γονατίσει κυριολεκτικά.

Η ανεργία φουντώνει, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι τιμές ανεβαίνουν, τα καταστήματα κλείνουν και αυτοί νοιάζονται για τις εκλογές, ποιος θα πάρει περισσότερες βουλευτικές έδρες, θεωρώντας πως έτσι κόμματα εξουσίας και διαμαρτυρίας θα γίνουν οι σωτήρες της Ελλάδας. Τουλάχιστον ενδιαφερθείτε κύριοι για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά, αφού  η ανάπτυξη δεν είναι αυριανή υπόθεση.

Για  όλα  αυτά  συνάδελφοι  και  με  την  παραδοχή  ότι  ο  αγώνας  συνεχίζετε,  σας  καλούμε  την Τρίτη 1η Μαΐου στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς για να τους στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο κύριοι, σοβαρευτείτε και δείτε το πρόβλημα κατάματα.”

Σχολιάστε