My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

βαρύ πρόστιμο για σκύλο

skylosΤσουχτερό πρόστιμο, ύψους 31.000 ευρώ, επέβαλε ο δήμος Κιλκίς σε ασυνείδητο ιδιοκτήτη σκύλου, που έβαλε το ζώο σε ένα σακί και το πέταξε από το αυτοκίνητό του, ζωντανό.

Στις 26 Ιουνίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι κάποιος στο Σταυροχώρι πέταξε από το αυτοκίνητο του ένα σακί μέσα στο οποίο υπήρχε ένα σκυλί ζωντανό. Mια γυναίκα, που περνούσε από το σημείο, είδε τι έγινε, κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, διαπίστωσε ότι μέσα στο τσουβάλι ήταν ένα ζώο ζωντανό και κάλεσε την Αστυνομία.

Εις βάρος του δράστη – που είναι κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – δεν έγινε μόνο καταγγελία για την ποινική του δίωξη, αλλά όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Έφη Σημαιοφορίδου, εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, έφτασε στα χέρια τους το χαρτί του Δήμου Κιλκίς με ημερομηνία 1/7 το οποίο υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τ.Ο.Α. Φώτης Μισόπουλος, που του επιβάλλει πρόστιμο 31.200 ευρώ για την κακοποίηση του ζώου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και αντιπρόεδρο του φιλοζωικού Χριστόφορο Τουτουντζίδη, στο ποσό των 31.200 ευρώ συμπεριλαμβάνονται τα εξής πρόστιμα για επιμέρους αδικήματα: 300 ευρώ για την απουσία μικροτσίπ, 300 ευρώ για μη τήρηση ευζωίας του ζώου, 300 ευρώ γιατί το σκυλί δεν είχε βιβλιάριο, και 300 ευρώ για την εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με την κα. Σημαιοφορίδου τα μέλη του συλλόγου έσπευσαν στις 26/6 στο Σταυροχώρι και είδαν το ταλαίπωρο ζώο στο οποίο έδωσαν αρχικά νεράκι για να συνέλθει, αφού ήταν εξαιρετικά τρομαγμένο. Ευτυχώς δεν είχε τραύματα εξωτερικά και έτσι το πήραν μαζί τους και το πήγαν στο Κυνοκομείο.

troktiko

Σχόλια
One Response to “βαρύ πρόστιμο για σκύλο”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Tην βαρβαρότητα ή την ανθρωπιά του το ανθρώπινο είδος στον πλανήτη, που υπ’ όψιν εμφανίστηκε σε αυτόν μετά απο τα ζώα, τα δείχνει με την συμπεριφορά του σε αυτά. Η βαρβαρότητα ως συμπεριφορά, είναι ίδιον χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπινου είδους που την εφαρμόζει κατα το δοκούν για προσωπικό συμφέρον, που τις περισσότερες φορές υπερβαίνει κατα πολύ τις ανάγκες του, απο ματαιδοξία, αλαζονεία, αξεστοσύνη, αλλά και απο συμπλεγματική ή ψυχαναγκαστική συμπεριφορά προς οτιδήποτε έξω απο τον εαυτόν του. Αυτοί που συμπεριφέρονται στα ζώα κατ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει να πληρώνουν ακριβά το βίτσιο τους, την απολίτιστη συμπεριφορά τους και να διαπομπεύονται δημόσια. Η πολιτεία οφείλει να τιμωρεί αυστηρά, αλλά και να ενημερώνει απο την πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης και στο διηνεκές. Προς γνώση και συμμόρφωση. Αν δεν γίνει αυτό η βαρβαρότητα δεν θα εξαληφθεί και κάθε τόσο θα την βρίσκουμε μπροστά μας. Και μην μπερδεύονται κάποιοι λέγοντας πως προηγούνται οι άνθρωποι. Προηγούνται σε τί και με ποιό ηθικό ή νομικό δικαίωμα; Ποιός νόμος των χωρών, ποιός άγραφος νόμος της συλλογικής και ατομικής συνείδησης, λέει οτι άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εξαπολύει τα κατώτερα ένστικτά του απέναντι στα ζωντανά του πλανήτη; ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Σχολιάστε