My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς συμπράττουν και ανοίγουν το μονοπάτι της έβδομης τέχνης στην ιταλική κινηματογραφική παραγωγή αναδεικνύοντας τις ισχυρές πολιτισμικές επιρροές Ελλάδας – Ιταλίας.

Η επίσκεψη του σύγχρονου Ιταλικού Κινηματογράφου στο Κιλκίς, στις αρχές του φθινοπώρου, με επίκεντρο τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’, σηματοδοτεί την έναρξη μιας άλκιμης κινηματογραφικής γνωριμίας και τη ζύμωση ενός κύκλου ιστοριών που προτείνουν Ιταλοί δημιουργοί εξισορροπώντας τις αντιθέσεις της κωμικής περιπέτειας και του καθημερινού δράματος στην εσωτερική μάχη με τον ‘’Άλλο Εαυτό’’.

Πρόκειται για  ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα διοργανωμένο από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ Λέρου στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και με την στήριξη της ΟΚΛΕ (Ομοσπονδία κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας)

Το αφιέρωμα είναι καταχωρημένο στην πρωτοβουλία Tempo Forte Italia-Ελλάδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, που μαζί με ελληνικούς και ιταλικούς Οργανισμούς και Φορείς, σκοπεύουν να φέρουν “όλο και περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα καθώς και όλο περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία”.

Οι πέντε ταινίες που αποτελούν το φετινό αφιέρωμα, και διανέμονται στην Ελλάδα από την StraDa Films, επιλέχτηκαν στο πλαίσιο της πλέον πρόσφατης παραγωγής του ιταλικού κινηματογράφου και έχουν εισπράξει την πλήρη αναγνώριση κριτικής και κοινού κατακτώντας πολυάριθμα βραβεία σε διεθνές επίπεδο.

Το συνδετικό νήμα του αφιερώματος αντιμετωπίζει υπαρξιακά προβλήματα που εισάγονται στο σύγχρονο κοινωνικό πλαίσιο κάνοντας να εξέχουν δραματικά οι προσωπικές διαμάχες με τον πιο ενδόμυχο Εαυτό, με τις πιο απόκρυφες περιοχές της προσωπικότητας που εξωτερικοί παράγοντες στους πρωταγωνιστές φέρνουν στην επιφάνεια.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πριν από κάθε προβολή ταινίας μεγάλου μήκους θα προβάλλεται μια ταινία μικρού μήκους.

Οι ημερομηνίες προβολής και οι ταινίες που πρωταγωνιστούν στο φετινό αφιέρωμα στο σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο:

– Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου:  Il capitale umano (Το ανθρώπινο κεφάλαιο), Paolo Virzì – 2014

– Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου : The place (Η συνάντηση), Paolo Genovese – 2017

– Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου: Io sono l’ amore (Είμαι ο έρωτας), Luca Guadagnino – 2009

– Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου: La tenerezza  (Τρυφερότητα), Giovanni Amelio – 2017

– Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου: La pazza gioia (Η τρελή χαρά), Paolo Virzì – 2016.

Οι ταινίες είναι σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-1: Με αφορμή το αφιέρωμα και τις προβολές αυτές η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς καλεί σε αναδιοργάνωσή της. Οι ενδιαφερόμενες / ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν εδώ: 6977224923 – tsitsimis@gmail.com Γιάννης Τσιτσίμης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ-2: Περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα και τις υποθέσεις των ταινιών  παρέχονται στον ιστότοπο:

http://www.aial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=646:laltro-se-in-grecia&catid=108:NEWS&Itemid=413&lang=el

Σχολιάστε