My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ασυλία κι εξουσία

Του Νίκου Κωνσταντινίδη.


Το μόνο άσυλο που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το πανεπιστημιακό. Η ασυλία των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βουλευτών και των υπουργών δεν ενοχλεί την πολιτική. Σχετικά με τη εργατική νομοθεσία ό,τι κατακτήθηκε με αίμα και θυσία από τον περασμένο αιώνα ακυρώθηκε σχεδόν, μεσοκαλόκαιρα! “Έρχονται χρόνια δύσκολα γεμάτα καταιγίδες κι εμείς του κόσμου θύματα μ’ ατέλειωτα προβλήματα και λιγοστές ελπίδες” αντηχεί επίκαιρη η φωνή του Καζαντζίδη….

Σου είπαν ψέματα ότι δίνονται συντάξεις των 24.000 κι ανέβασαν το πλαφόν από τις 3.000 στις 6.000 ευρώ για να ικανοποιήσουν συντάξιμα την ολιγαρχία της καθεστηκυίας τάξης. Σε φλόμωσαν στις μπαρούφες και ψήφισες αυτούς που ούτε τα δάνεια του κόμματός τους πληρώνουν, ούτε το ρεύμα του, και τιμώρησες αυτούς που έβγαλαν την πατρίδα στο ξέφωτο από το τούνελ των μνημονίων.

Έπνεαν μένεα για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με το που έγιναν εξουσία, κατάλαβαν πόσο εθνωφελής ήταν για τη χώρα. Μιλούσαν για αριστεία, αλλά διόρισαν στην ΕΥΠ έναν μουσικό, ενώ έβαλαν στα υπουργεία για διευθυντές αποφοίτους λυκείου. “Σου είπαν ψέματα πολλά, ψέματα σήμερα σου λένε ξανά κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν”, αντηχεί από τα χρόνια του “γύψου” η φωνή του Θεοδωράκη, το ίδιο επίκαιρη κι αυτή, να σου θυμίσει, ότι ο “λύκος τρίχωμα αλλάζει κι όχι χούι”!

Είναι ντροπή για τις ελληνικές κυβερνήσεις, μηδεμιάς εξαιρουμένης, να έχουν οι “νερουλάδες της βουλής” (αυτοί που αλλάζουν ποτήρια στους ομιλητές σχεδόν διπλάσιο μισθό από τους πιλότους της πυροσβεστικής! Και ξέρετε γιατί; Γιατί η βουλή αποτελεί, χρόνια τώρα, χώρο εργασίας για τα μέλη των οικογενειών των βουλευτών και των υπουργών, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις!

Είναι ντροπή για τη χώρα, όπου οι διευθυντές των βουλευτικών γραφείων έχουν μεγαλύτερο μισθό από ότι οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών, που σχεδόν καθημερινά εμπλέκονται σε αερομαχίες στον ουρανό του Αιγαίου με τουρκικά πολεμικά .

Είναι αδικία για τη δημοκρατία, όπου ο εργάτης των 650 ευρώ πηγαίνει στη δουλειά με δικό του αμάξι, ενώ ο βουλευτής των 6.500 πηγαίνει με κρατικό. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε στη Σουηδία που έχει δική της αυτοκινητοβιομηχανία!

Είναι πληγή οικονομική για τη χώρα, όπου τα κόμματα έχουν τα δικά τους γραφεία, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν και οι βουλευτές τους τα δικά τους πελατειακά, στελεχωμένα από αποσπασμένους υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών, περισσότερο επωφελών για την κοινωνία.

Είναι άδικο για την Ελλάδα με τόσους άριστους επιστήμονες και με τόσα φωτεινά μυαλά, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, να στέλνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παλιούς ποδοσφαιριστές!

Είναι θλιβερό για την πατρίδα να έχει τόσους έντιμους πολίτες και πολιτικούς και να κυβερνάται από κομματικούς πλανόδιους κι από ιδεολογικούς λαθρεπιβάτες.

Αν η πολιτική δεν μπορεί να προβεί στην αυτοκάθαρσή της, αν δεν μπορούν τα κόμματα να εξοβελίσουν τους τυχάρπαστους και τους τυχοδιώκτες από μέσα τους, ποτέ δεν θα επανακτήσουν την εμπιστοσύνη του λαού.

Συνέβη, τέλος, κι αυτό: Πολιτικός που έχει εκκρεμή θέματα με τη δικαιοσύνη, με το που πήρε το κόμμα του την εξουσία κι έγινε υπουργός, κατάργησε με απόφασή του την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Οι πολιτικοί και οι ανώτατοι δικαστικοί, ως θεσμοί της χώρας, οφείλουν να σέβονται ο ένας τον άλλον και να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι μεταξύ τους. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει η ίδια η δικαιοσύνη να επιλέγει την ιεραρχία της κι όχι η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Πέρασαν 45 χρόνια, από την πτώση της χούντας κι είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή τη δομή του ελληνικού κράτους. Με το που αλλάζει η κυβέρνηση, αλλάζει συθέμελα διοικητικά και το κράτος. Αποτέλεσμα; Όταν ένα κράτος σε κάθε κυβερνητική αλλαγή ξεθεμελιώνεται και ξαναχτίζεται σε όλα του τα πεδία και τα επίπεδα από την αρχή, δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, γιατί πουθενά χτίστης και γκρεμιστής δεν φέρνουν αποτέλεσμα μαζί.

Σχολιάστε