My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Αστυνομικός πελάτης τοκογλύφων

Ένας 42χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο Κιλκίς ήταν ένας από τους τακτικούς θαμώνες των καζίνων στην Θεσσαλονίκη και στα Σκόπια και είχε εξελιχθεί και σε τακτικό πελάτη του τοκογλυφικού κυκλώματος που απεκάλυψε πριν από δύο ημέρες η Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, που αποκαλύπτει «Το Βήμα», πελάτες του κυκλώματος πλήρωναν τους «τοκογλύφους» των καζίνων ακόμη και με τυροκομικά είδη, ενώ τους προσέφεραν και ασφαλιστικές καλύψεις, εξυπηρετήσεις λογιστικών γραφείων κλπ. Ανάλογα δηλαδή με το επάγγελμα που εξασκούσαν οι «χαμένοι» των τυχερών παιγνιδιών που προσέτρεχαν στο κύκλωμα των τοκογλύφων.

Οι περισσότεροι από τους υπόπτους δήλωναν μηδενικά εισοδήματα στην Εφορία, ενώ για την εξόφληση των επιταγών χρησιμοποιούσαν επιχειρήσεις με λαχανικά και με μη κατεψυγμένα τρόφιμα. Επιπλέον διαπιστώθηκαν ότι «ξέπλεναν» τα χρήματά τους σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όπου είχαν αφανή συμμετοχή.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη δικογραφία αναδεικνύεται καταγραφή μηνυμάτων, από τα συστήματα υποκλοπών της ΕΛ.ΑΣ, που ανταλλάσσονται από τις διαδικτυακές εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (Viber κλπ) για την οποία υπήρχε η εικόνα ότι δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα παρακολούθησης τους.

Η πολύμηνη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Βιολί» (ΣΣ ετσι ονόμαζαν συνθηματικά τα μέλη του κυκλώματος κι οι πελάτες τον υπερβολικό «τόκο») ανέδειξε σωρεία στοιχείων για την δράση δύο κυκλωμάτων με την συμμετοχή συνολικά 33 ατόμων .

Το πρώτο κύκλωμα με την συμμετοχή 12 ατόμων προχωρούσε την τελευταία δεκαετία σε τοκογλυφικό δανεισμό δεκάδων ατόμων σε καζίνα της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων.

Μόνο από την έρευνα της ΕΛΑΣ εντοπίσθηκαν περίπου 80 πελάτες του κυκλώματος –ανάμεσα σε αυτούς κι ο προαναφερόμενος αστυνομικός που υπηρετεί στο Κιλκίς και παραμένει άγνωστο ποια έσοδα «επένδυε» στα καζίνο των Σκοπίων- κι ελήφθησαν καταθέσεις από 40 από αυτούς.

Οπως σημειώνεται στα έγγραφα που έχει συντάξει η εν λόγω υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ «παρακρατούσαν τόκο της τάξης του 10% συνήθως εξ αρχής, δίνοντας λιγότερο χρηματικό ποσό στον «πελάτη», υπολογίζοντας αυτό του τόκου.

Πηγή: in.gr

Σχολιάστε