My Twitter Feed

22 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αστυνομικοί Κιλκίς: Απ` τον Έβρο στη Δράμα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών του κιλκίςΑκόμα δεν γύρισαν οι αστυνομικοί του Κιλκίς απ` τον Έβρο, και καλούνται τώρα άλλοι 80 να ενισχύσουν μέσα σε λίγα 24ωρα την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας. Πρόκειται για πρώην συνοριοφύλακες που θ` αποσπαστούν στα πλαίσια προγράμματος κατά της λαθρομετανάστευσης.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κ., η οποία αφού τονίζει ότι “μία εκ νέου απόσπαση, που εκτός από τις αναπόφευκτα οδυνηρές συνέπειες για την οικονομική μας επιβίωση, επαυξάνουν το άγχος, την ανασφάλειά μας και προκαλούν σοβαρούς τριγμούς στην οικογενειακή μας γαλήνη και την  ψυχική μας ηρεμία”, ζητά από την Αστυνομική και Πολιτική Ηγεσία:

–    να μειώσουν τον αριθμό των αποσπασμένων στο ποσοστό που μας αναλογεί

–   να αποζημιώσουν  άμεσα  όλους  τους αποσπασμένους  αστυνομικούς  για όλο το ποσό του υπομνήματος  τους, με τα κονδύλια  από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων

–    να λύσουν  προσωρινά το πρόβλημα δίνοντας οικονομικά κίνητρα στους εθελοντές

–    να λύσουν  οριστικά το πρόβλημα με τις επερχόμενες  τακτικές ετήσιες μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις των νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων.

Στη περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα,  η Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κ. υπογραμμίζει ότι “είναι υποχρεωμένη να προβεί σε διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κινήσεις διαμαρτυρίας, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος”.

Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 6001/7/1/5509-κα’  από 28/9/2012 διαταγή του Α.Ε.Α., ζητείται η ενίσχυση  τεσσάρων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ξάνθης-Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας-Δράμας) από είκοσι δύο (22) συνολικά Διευθύνσεις από όλη την Επικράτεια! Με την ανωτέρω διαταγή η Διεύθυνσή μας, διατάσσεται να ενισχύσει την Α.Δ. Δράμας  με τον αριθμό των ογδόντα (80) πρώην συνοριακών Φυλάκων.

Ο αριθμός των (80) συναδέλφων της Διεύθυνσής μας  που διατάσσονται να ενισχύσουν σε λίγα 24ωρα την Α.Δ. Δράμας, είναι ο μεγαλύτερος μεταξύ και των 22 Διευθύνσεων που διατάσσονται για τον ίδιο λόγο!

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στο πρώτο εκστρατευτικό σώμα στον Έβρο διατάχθηκαν να μετακινηθούν περίπου 230 συνάδελφοι (συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που διατάχθηκαν να αντικαταστήσουν αδειούχους), εύλογα συμπεραίνουμε ότι κάποιοι εξ’ αυτών θα αποσπαστούν εκ νέου!

Μία εκ νέου απόσπαση που εκτός από τις αναπόφευκτα οδυνηρές συνέπειες για την οικονομική μας επιβίωση, επαυξάνουν το άγχος, την ανασφάλειά μας και προκαλούν σοβαρούς τριγμούς στην οικογενειακή μας γαλήνη και την  ψυχική μας ηρεμία.

Δεν αρνηθήκαμε και ούτε θα αρνηθούμε ποτέ  να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας όποτε, όπου και όπως διαταχθούμε απλά  εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για τον μεγάλο αριθμό σε έμψυχο δυναμικό που καλείται να αποσπαστεί  από την Διεύθυνσή μας σε μία άλλη Διεύθυνση.

Ως γνωστόν ο Νομός Κιλκίς συνορεύει με μία Τρίτη χώρα (Π.Γ.Δ.Μ.),αποτελεί την κύρια «πύλη εισόδου» νόμιμων και παράνομων μεταναστών και έτσι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ήταν, είναι και θα είναι υπαρκτό, με φυσικό επακόλουθο να οξυνθεί μάλιστα, όταν οι τρείς  υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων και τα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης υπολειτουργούν.

Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι οι συνάδελφοι από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης στελεχώνουν όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσής μας, και ο μεγάλος αριθμός μετακίνησής τους έχει  ως αποτέλεσμα την απογύμνωση αυτών, την ελλιπή αστυνόμευση του Νομού μας, και την υπερεργασία των εναπομεινάντων αστυνομικών.”

Σχόλια
One Response to “Αστυνομικοί Κιλκίς: Απ` τον Έβρο στη Δράμα!”
 1. Ο/Η Χίτης λέει:

  1 ποσους διευθυντες εχει το κιλκις;
  2 εχετε μπονους 600 ευρω τον μηνα
  3 αν δεν σας αρεσει παραιτηθειτε
  4 οι ευζωνοι ειναι γεματοι με λαθρορκ, τους παιρνετε τα στοιχεια και τους βαζετε σε λεωφορεια για θεσνικη
  5 υπαρχουν χαπια για το αγχος
  6 παραπονα στον φλωριδη σας
  7 δουλεψτε και λιγο

Σχολιάστε