My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ασπίδες στον κορονοϊό από Κιλκίς

(Βίντεο) Στην μάχη κατά του κορωνοϊού και του περιορισμού της διασποράς του έχει μπει εδώ και περίπου δυο εβδομάδες η βιομηχανία Tetraform με έδρα το Κιλκίς, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Νίκος Τσεκλίδης.

Η βιομηχανία άλλαξε πλέον το αντικείμενο της παραγωγής της και κατασκευάζει ασπίδες προσώπου για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς των νοσοκομείων της χώρας.

Η επιχείρηση διαθέτει τις ασπίδες προσώπου με δυο μόλις ευρώ, την ώρα που στην αγορά πωλείται 5 – 6 ευρώ. Παράγει δε, 5.000 μάσκες το 24ωρο!

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της makthes.gr, η εταιρία του κ. Τσεκλίδη παρέδωσε την περασμένη Παρασκευή στο ΑΧΕΠΑ, 400 ασπίδες προσώπου, ενώ στις αποθήκες διαθέτει ακόμα 1.500 και οι παραγγελίες από τα διάφορα σημεία της χώρας ανέρχονται σε 14.000.

Μιλώντας στο makthes.gr, ο κ. Τσεκλίδης αναφέρει πως η διαδικασία προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά, να δημιουργήσει το καλούπι και να ξεκινήσει η πρώτη παραγωγή κράτησε περίπου δυο εβδομάδες. Ο ίδιος εργαζόταν νύχτα μέρα, προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στην πρώτη παραγωγή ασπίδων προσώπου.

Η εταιρία του κ. Τσεκλίδη “Tetraform”, είχε μέχρι σήμερα αντικείμενο εργασιών που σχετιζόταν με θερμοδιαμορφώσεις πλαστικών φύλλων και βιομηχανικές εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας.

«Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δυο βδομάδες όταν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με κάλεσε στο τηλέφωνο και με ρώτησε εάν θα μπορούσα να κατασκευάσω πλαστικές ασπίδες» αναφέρει ο κ. Τσεκλίδης.

Όπως περιγράφει, μετά από λίγες ημέρες έλαβε στα χέρια του ένα υπόδειγμα ασπίδας προσώπου που είχε εκτυπωθεί από 3D εκτυπωτή και είχε δημιουργηθεί στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης «COVID-19 Response Greece» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ανθρώπων της κοινότητας του OK!Thess και συντονίζεται από εταιρείες και startups που συνδέονται με το OK!Thess και το ευρύτερο οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.

«Είδα την μάσκα, επικοινώνησα με τον κ. Εξαδάκτυλο και αποκρίθηκα πως μπορώ να σχεδιάσω την ασπίδα και να ξεκινήσω την παραγωγή» αναφέρει ο κ. Τσεκλίδης.

Και κάπως έτσι, η εταιρία με έδρα το Κιλκίς ξεκίνησε την διαδικασία της μαζικής παραγωγής ασπίδων προσώπου.

Πώς κατασκευάζεται η μάσκα

«Στην αρχή αναζητήσαμε τα απαραίτητα υλικά και εξαρτήματα, τα οποία εντοπίσαμε σε διάφορες περιοχές. Εξαρτήματα από την Αθήνα, πλαστικά από υλικό pet από την Σκύδρα και την Ιταλία. Προμηθεύτηκα έναν τόνο από την Σκύδρα και τρεις τόνους από την Ιταλία» σχολιάζει ο κ. Τσεκλίδης.

Η ασπίδα προσώπου αποτελείται από τρία κομμάτια: την κόρωνα που παράγεται σε μηχανή injection με υλικό μαλακό pp (πολυπροπυλαίνιο) και είναι το τμήμα της ασπίδας που τοποθετείται στο μέτωπο, το πλαστικό pet που μπαίνει μπροστά από το πρόσωπο του χρήστη της ασπίδας και πρέπει να κοπεί με ειδικό τρόπο και τέλος, το λάστιχο που δένει την κόρωνα με την κεφαλή. Δείτε βίντεο από την κατασκευή:

Μιλώντας για την διαδικασία ο κ. Τσεκλίδης περιγράφει πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν κοιμήθηκε καθόλου.

«Μπήκα στο εργοστάσιο το πρωί του Σαββάτου και βγήκα την Δευτέρα το πρωί. Έπρεπε να βρούμε υλικά φιλικά προς τον χρήστη. Να είναι ελαφριά η μάσκα, το pet να έχει συγκεκριμένη απόσταση από το πρόσωπο ώστε να μην θολώνει. Ήταν πολύ εξειδικευμένο το προϊόν που κλήθηκα να κατασκευάσω, αλλά ευτυχώς είχα την βοήθεια τόσο του κ. Εξαδάκτυλου όσο και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκου Νίτσα» λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής δέχεται παραγγελίες για κατασκευή ασπίδων από την Πρέβεζα, την Θεσσαλονίκη, την Κεφαλλονιά, από το ινστιτούτο Παστέρ, τη Λέσβο κ.α. «Αλλάξαμε την παραγωγή μας για να βοηθήσουμε την χώρα, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές μας και τα νοσοκομεία μας» λέει ο κ. Τσεκλίδης.

Σχολιάστε