My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΑΣΕ: Ομολογούν την ενοχή τους!

Δεκάδες μαθητές στο Κιλκίς, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν παρακολουθούν εδώ και μέρες την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή την παρακολουθούν μέσω κινητού, ενώ η πλειοψηφία κάνει μάθημα με προβλήματα στη σύνδεση.

Αυτό αποκαλύπτει η συνδικαλιστική παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), προσθέτοντας ότι στη Δευτεροβάθμια του Κιλκίς 140 παιδιά δεν έχουν σύνδεση internet, 341 δεν διαθέτουν υπολογιστή ή τάμπλετ, 187 δεν διαθέτουν smart phone με δυνατότητα 4G και 165 με δυνατότητα για WiFi, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Πρωτοβάθμια όταν από τα δεκάδες αιτήματα για εξοπλισμό έχουν ικανοποιηθεί από το Υπουργείο εξαιρετικά ελάχιστα έως κανένα.

Σημειώνοντας ότι αυτή την πραγματικότητα παραδέχεται και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, καθότι η «έκκλησή» του σε φορείς και σε πολίτες να παρέχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα σχολεία είναι ομολογία ενοχής, ΑΣΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

“Αφού η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για να προετοιμάσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο (αραίωση τμημάτων, εξασφάλιση νέων αιθουσών, εξασφάλιση επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών) και καθησύχαζε μαζί με τοπικούς παράγοντες του Κιλκίς ότι «όλα είναι έτοιμα», έφτασε να κλείνει τα σχολεία χωρίς, όμως, και πάλι να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές (δωρεάν γρήγορο internet, τάμπλετ ή υπολογιστές).

Έτσι, σήμερα, δεκάδες μαθητές στο Κιλκίς, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν παρακολουθούν εδώ και μέρες την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή την παρακολουθούν μέσω κινητού, ενώ η πλειοψηφία κάνει μάθημα με προβλήματα στη σύνδεση, στον ήχο ή την εικόνα.

Τα στοιχεία μόνο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Κιλκίς είναι αποκαλυπτικά (140 παιδιά δεν έχουν σύνδεση internet, 341 δεν διαθέτουν υπολογιστή ή τάμπλετ, 187 δεν διαθέτουν smart phone με δυνατότητα 4G και 165 με δυνατότητα για WiFi).

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Πρωτοβάθμια όταν από τα δεκάδες αιτήματα για εξοπλισμό έχουν ικανοποιηθεί από το Υπουργείο εξαιρετικά ελάχιστα έως κανένα. Και, επιπλέον, παραμένει άγνωστο πόσοι γονείς αναγκάστηκαν να αγοράσουν τάμπλετ ή υπολογιστή σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες ή να δανειστούν από κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Αυτή την πραγματικότητα παραδέχεται και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, όσο και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει και να «βγάλει λάδι» το Υπουργείο Παιδείας. Η «έκκληση» του σε φορείς, ακόμα και σε πολίτες (!), να παρέχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα σχολεία για να εξασφαλιστεί η τηλεκπαίδευση για όλα τα παιδιά είναι ομολογία ενοχής.

Είναι ομολογία ότι η κυβέρνηση, την ώρα που δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για την εκπαίδευση των παιδιών μας, την ώρα που μειώνει κατά 600 εκ. τον προϋπολογισμό για την Υγεία για το 2021, γιατί «δεν της βγαίνουν τα δημοσιονομικά» και γιατί θεωρεί κόστος την Υγεία και την Μόρφωση του λαού και των παιδιών του, συνεχίζει να σπαταλά 4 δις ευρώ το χρόνο για τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές όπου γης, να μπουκώνει με εκατομμύρια ευρώ καναλάρχες, κλινικάρχες, βιομήχανους, συνεχίζει να φοροαπαλλάσσει και να επιδοτεί μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, συνεχίζει να φέρνει νόμους για τη μείωση του μεικτού μισθού και την αύξηση του ωραρίου εργασίας.

Από αυτή την απλήρωτη δουλειά, από τις τσέπες των εργαζομένων, θησαυρίζουν οι διάφοροι επιχειρηματίες και του Κιλκίς και μετά έρχονται να εμφανιστούν ως μεγάλοι ευεργέτες με δωρεές που κάνουν στα σχολεία.

Οι μαθητές μας μένουν εκτός δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας εδώ και εβδομάδες με ευθύνη της κυβέρνησης, που ακόμα και τώρα δεν παίρνει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, όποτε κι αν γίνει, για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, για την ενισχυτική διδασκαλία και στήριξη των πιο αδύναμων μαθητών, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, παρά τα μεταθέτει όλα στην έλευση του εμβολίου…

Ο κίνδυνος να χαθεί μία ολόκληρη σχολική χρονιά με επιπτώσεις όχι μόνο μαθησιακές, αλλά και κοινωνικές και ψυχολογικές για τα παιδιά είναι πλέον ορατός.

Οι ήδη υπαρκτές – από πριν – διαφοροποιήσεις και ανισοτιμίες ανάμεσα σε μαθητές, σχολεία και περιοχές, αυξάνονται ακόμα παραπέρα τώρα με την πανδημία, ειδικά για τις πιο φτωχές οικογένειες, για οικογένειες με 2 και 3 παιδιά, για πολύτεκνους, για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, και η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη.

Όπως ευθύνη φέρουν και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι Διοικήσεις των Δήμων και άλλοι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο νομό, που αντί να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να διεκδικούν αυτά που έχει ανάγκη ο λαός του Κιλκίς από το Κράτος, αντιστρέφουν την πραγματικότητα, επικαλούνται την «κοινή συστράτευση» όταν είναι γνωστό πως δεν είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και δεν την πληρώνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο και σ’ αυτή την κρίση, και ρίχνουν πάλι το μπαλάκι στην «ατομική ευθύνη».

Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση και οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας, όπως και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση (για δωρεάν γρήγορο internet, τάμπλετ ή υπολογιστές σε όλους τους μαθητές).

Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων (αραίωση τμημάτων, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στα σχολεία, αύξηση των λεωφορείων που μετακινούνται οι μαθητές).”

Σχολιάστε