My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

SOS από το σχολείο της Μεγ. Βρύσης -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ANKI: Γαστρονομία και τουρισμός -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Λ. Καχριμάκη -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΣΕ: Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα:

«Στις 6 του Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι οι εκπαιδευτικοί στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων, στην Πλατεία Ειρήνης – Κιλκίς, στις 11:00 π.μ.

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!
 • Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!
 • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.
 • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Βλέποντας καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους, αντί να είναι στο σχολείο, το στομάχι κάθε εκπαιδευτικού, μαθητή, γονιού σφίγγει. Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα (ματωμένα) κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ;

Τι συμφέρον έχει ο λαός μας, όταν η χώρα μας στέλνει όπλα, διαθέτει βάσεις και υποδομές στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, παίρνει μέρος σε αυτό το μακελειό; Αυτές οι επικίνδυνες αποφάσεις στοχοποιούν τον λαό μας, σε μια αντιπαράθεση που γίνεται μόνο για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών.

Γι’ αυτό εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο η ελληνική κυβέρνηση, κι όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τον λαό της Ουκρανίας, όπως λέει. Γι’ αυτό όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβάθμισαν τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, με νέες βάσεις, με στρατιωτικές αποστολές.

Εμείς όμως, οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ή στην καθημερινότητα ενός άλλου, ακήρυχτου πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.

Στην απεργία στις 6 του Απρίλη να ακουστεί δυνατά η δίκη μας φωνή!

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι.

Ακούμε συνέχεια πως «λεφτά δεν υπάρχουν»…

…Η αλήθεια είναι ότι λεφτά, όντως, δεν υπάρχουν, αλλά στις τσέπες των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων, όταν:

 • Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια, μετά τις μειώσεις που υπέστησαν, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού κ.ά. με τη συνολική μείωση να ξεπερνάει το 40%.
 • Οι φόροι (άμεσοι, έμμεσοι, δημοτικοί) παραμένουν στα ύψη. Ήδη το εισόδημα χιλιάδων εργαζόμενων έχει μειωθεί πάνω από 10%, ενώ ειδικά όσοι μετακινούνται από και προς τη Θεσσαλονίκη, ή όσοι είναι συμβασιούχοι βλέπουν μειώσεις ακόμα και 20%, εξαιτίας των αυξήσεων σε καύσιμα, ενέργεια, είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης.
 • Η υποχρηματοδότηση των σχολείων έχει οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν «οικονομία» στη θέρμανση, να ζητούν από τους γονείς ακόμα και χαρτί Α4 ή χαρτί κουζίνας, να τους καλούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και εργασίες συντήρησης των σχολείων.
 • Την ίδια ώρα, και μετά από 650 θανάτους λόγο covid στο Κιλκίς (από τους πρώτους νομούς πανελλαδικά), ακόμα περιμένουμε τη δημιουργία έστω και μίας ΜΕΘ, δεν έχει αραιώσει ούτε ένα τμήμα σε σχολείο, γονείς και εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να πληρώνουν για rapid test κάθε φορά που υπάρχει κρούσμα στην τάξη, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες Δομές του ΕΟΔΥ κ.ά.

…Και, όμως, για άλλους κι άλλους «λεφτά βρίσκονται»!

 • Εκατομμύρια ευρώ κέρδη σημειώνουν κάθε χρόνο οι βιομηχανίες του Κιλκίς, όμως οι μισθοί των εργαζόμενων, παραμένουν σταθεροί και χαμηλοί.
 • Οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι «καθημερινό» φαινόμενο.
 • 11 δις ευρώ θα πάνε στο κεφάλαιο μόνο από τον τελευταίο «Αναπτυξιακό Νόμο», για να μην προσθέσουμε συνολικά πόσα θα δοθούν από την ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης, τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 • Πάνω από 5 δις δόθηκαν φέτος για το ΝΑΤΟ και 6,3 δις για τα Rafale και τα Belhara, όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για αποστολές σε Αφρική, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ουκρανία κ.α.

Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

 • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά κατακτήσεων όπως τριετίες, 13ος και 14ος μισθός, πληρωμή υπερωριών κ.ά.
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Εκπαίδευση, την Υγεία και Πρόνοια, στην Τοπική Διοίκηση, στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας.
 • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
 • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
 • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.»
Σχολιάστε