My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΑΣΕ: Για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Κιλκίς

Με αφορμή τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Κιλκίς η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα με τίτλο “για να δυναμώσει η Δύναμη του Αγώνα και της Ελπίδας”:

“Την Τετάρτη 20/12 συμμετέχουμε όλες και όλοι στις αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ στην ΕΛΜΕ Κιλκίς και δυναμώνουμε το Σωματείο μας. Γιατί το Σωματείο είναι η ασπίδα μας απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, είναι το στήριγμά μας για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε ένα ΔΣ μαχητικό και ανιδιοτελές, χωρίς δεσμεύσεις στη διοίκηση και την κυβέρνηση, που θα βάζει σε προτεραιότητα το σύνολο των αναγκών μας.

Καμία ανοχή σε όσα και όσους μαυρίζουν τη ζωή μας!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κινούνται πάνω στις κατευθύνσεις ΕΕ & ΟΟΣΑ – θα κλιμακώσει περαιτέρω την επίθεση σε βάρος μας.

Ήδη βιώνουμε μία ζοφερή πραγματικότητα μέσα στα σχολεία και στην υπόλοιπη ζωή μας.

 • Κενά σε εκπαιδευτικούς, μεγάλα τμήματα, πιέσεις της διοίκησης, εντατικοποίηση της δουλειάς μας, υπερωρίες και εργασιακή εξουθένωση.

 • Υποχρηματοδότηση παιδείας (κατά 1,8 δις έχουν μειωθεί οι δαπάνες για την παιδεία τα τελευταία 13 χρόνια).

 • Κτίρια ερείπια, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι και συντηρήσεις.

 • Μισθοί μειωμένοι κατά 25% τα τελευταία χρόνια που εξαντλούνται το πρώτο 15ήμερο του μήνα.

 • Δουλειά μέχρι τα 67 έτη, με σύνταξη – επίδομα και διαλυμένο σύστημα υγείας – πρόνοιας.

 • Αύξηση της φορολογίας (επιπλέον 6,2 δις ευρώ θα πληρώσουμε το 2024) και ακρίβεια στα ύψη.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα το όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση είναι «απασφαλισμένο». Η κατάσταση στην ΕΛΜΕ Κιλκίς είναι στην κυριολεξία διαλυτική. Οι παρατάξεις που συγκροτούν σήμερα το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ) ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δεχόμαστε.

Αυτή η κατάσταση μπορεί τώρα να αλλάξει!

Αυτό που χρειάζεται σήμερα στην ΕΛΜΕ Κιλκίς είναι να προσπεραστούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που δεν θέλουν να κινείται φύλλο, που δεν μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα και να μπουν μπροστά για όλα όσα μας απασχολούν.

Η εκπροσώπηση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ, είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία του ΔΣ, το δυνάμωμα του Σωματείου, την οργάνωση των αγώνων και τη διεκδίκηση με βάση όλα όσα μας αξίζουν, γιατί οι υποψήφιοι της ΑΣΕ δεν έχουμε δεσμεύσεις από τη διοίκηση και τις κυβερνήσεις, θέτουμε σε πρώτο πλάνο το σύνολο των αναγκών μας. Το έχουμε δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα με τη στάση μας μέσα και έξω από το σχολείο.

Αυτό τον δρόμο μπορούμε να τον βαδίσουμε όλοι μαζί!

Όσοι μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να βρεθήκαμε στο κίνημα από διαφορετικά μετερίζια, σε διαφορετικά ψηφοδέλτια αλλά σήμερα συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για χαμένο χρόνο ή για αποστράτευση, ότι τα πράγματα «πρέπει να πάνε αλλιώς».

Κάνουμε τώρα το βήμα μαζί με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, για:

 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Άμεση επιστροφή του 13ου – 14ου μισθού και του κλεμμένου ΜΚ 2016-2017. 12.000 αφορολόγητο. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 • Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€ σε όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός μόνιμης κατοικία, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ και τα ΚΤΕΛ για τη μετακίνηση εντός του νομού Κιλκίς, από και προς τη Θεσσαλονίκη. Δωρεάν σίτιση στη στρατιωτική λέσχη Κιλκίς και Πολυκάστρου.

 • Μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Να καλυφθούν άμεσα τα όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις.

 • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών Κιλκίς και Παιονίας ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων από το κράτος. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

 • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος ουσιαστικός και ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων. Άμεση έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας, πυρασφάλεια και ελέγχους του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Να κατασκευαστούν το 4ο Γυμνάσιο Κιλκίς, το 2ο Γυμνάσιο Πολυκάστρου και κτίριο για το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς.

 • Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.”

Οι υποψήφιοι με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην ΕΛΜΕ Κιλκίς:

 • Λιαρετίδου Ελένη, Φιλόλογος, 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς
 • Πολίτης Κώστας, Μηχανολόγος, ΕΠΑΛ Αξιούπολης
 • Τσιαργαλής Δημήτρης, Γυμναστής, Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης
 • Χρανιώτης Γιώργος, Φιλόλογος (Αναπληρωτής), 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς
Σχολιάστε