My Twitter Feed

15 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΣΕ: Ανακοίνωση για τις εκλογές -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ομόφωνα στο πλάι εργαζόμενων -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Πυρκαγιά απείλησε το Χέρσο! -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Στη θέση του πάντα ο Φλωρίδης -

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

2μερο εργαστήρι γαστρονομίας -

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Ισχυροποιείται ο Κιλκισιακός -

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

“Μια ακόμα σημαντική άνοδος” -

Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Άρχισαν τα όργανα και στη ΝΔ! -

Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

ΑΣΕ: Ανακοίνωση για τις εκλογές

Με τίτλο “τη Δευτέρα 17 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί του Κιλκίς και της Παιονίας αποφασίζουμε τι Σωματεία και τι Ομοσπονδία θέλουμε”, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών – Κιλκίς / Παιονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ψηφίζουμε και Δυναμώνουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» ώστε τα Σωματεία και η Ομοσπονδία μας:

 • Να διεκδικούν και να οργανώνουν τον αγώνα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

 • Να βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους και να τους στηρίζουν απέναντι σε διοικητικές και άλλες αυθαιρεσίες.

 • Να ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη, ώστε ο κλάδος να είναι προετοιμασμένος.

 • Να αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους και τις ευθύνες Κυβέρνησης, Διοίκησης, Δήμου και Περιφέρειας, χωρίς να έχουν δεσμεύσεις από αυτούς.

 • Να χτίζουν συμμαχίες με άλλους εργαζόμενους, με τους γονείς.

Πλέον έχουμε πείρα…

…η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Με τις προτάσεις και τη δράση της, για όλα τα ζητήματα, ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου και διεκδίκησε λύσεις.

 • Κατέθεσε προτάσεις για τα Μισθολογικά και Εργασιακά, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα δικαιώματα των Αναπληρωτών και τα ζητήματα διαβίωσής τους, το ωράριο των Νηπιαγωγών, την Ειδική Αγωγή, την Υποχρηματοδότηση, τη Σχολική Στέγη, τις μεταφορές μαθητών.

 • Πρότεινε πρακτικά μέτρα για την οργάνωση του αγώνα.

 • Κατέθεσε ψηφίσματα για να εκφραστεί η συμπαράσταση των εκπαιδευτικών σε άλλους εργαζόμενους, σε απολυμένους εργάτες της περιοχής, στους Αγρότες, σε μαθητές και γονείς, στο λαό της Παλαιστίνης.

 • Πρότεινε την κοινή δράση με Συλλόγους Γονέων και Εργατικά Σωματεία του Κιλκίς.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» τα έκανε αυτά…

…γιατί έχει στον προσανατολισμό της τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών

…γιατί δεν έχει δεσμεύσεις από τη Διοίκηση και το Κράτος.

Σε όλα τα παραπάνω, όμως, συναντήσαμε τείχος, από ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ, ΔΗΣΥ σε Κιλκίς και Παιονία.

…ειδικά οι ευθύνες της ΔΑΚΕ είναι μεγαλύτερες, ως πρώτης δύναμης στα δύο ΔΣ.

Δεσμευμένη από την κυβερνητική πολιτική:

 • Καταψήφισε την πλειοψηφία των παραπάνω προτάσεων.

 • Δεν κατέθεσε δικές της προτάσεις και σχέδιο οργάνωσης του αγώνα.

 • Ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων.

Δεν είναι τυχαίο που οι εκπαιδευτικοί στο Κιλκίς και την Παιονία, αναρωτιούνται: «Πού είναι τα Σωματεία μας;», αφού αυτά ήταν απόντα από μεγάλους αγώνες και απεργίες, από συσκέψεις σωματείων, αφού δεν είδαν έστω μία δημόσια κριτική στην κυβέρνηση, μία ανακοίνωση ή πρωτοβουλία με τις θέσεις του κλάδου.

Η υπονομευτική της στάση ήταν τέτοια, που έφτασε στο σημείο να αποκρύπτει ακόμα και ψηφίσματα συμπαράστασης που δέχτηκαν τα Σωματεία μας από εργαζόμενους του Κιλκίς στο αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».

Γι’ αυτό τις κρίσιμες στιγμές βρέθηκαν απέναντι από τη θέληση του κλάδου και τα «μάζευαν» (π.χ. αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές).

Γι’ αυτό τα στελέχη της ΔΑΚΕ (και σημερινοί της υποψήφιοι) «έτρεξαν» να μπουν στην Αξιολόγηση ως Διευθυντές, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια, και λέγοντας ότι η «αξιολόγηση προχωράει».

…από κοντά και το ΔΙΚΤΥΟ στο ΣΕΠΕ Κιλκίς, που παρά τις αγωνιστικές κορώνες, στην πράξη τα «δίπλωνε».

Χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση για πολλά ζητήματα, δεν συνέβαλε ώστε να παρθούν διεκδικητικές αποφάσεις, να οργανωθεί ο αγώνας του κλάδου, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να διαμορφωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Κιλκίς για κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό – μην έχοντας άλλα επιχειρήματα – έφτασε στο σημείο να επιτίθεται στην ΑΣΕ, όχι για τις θέσεις και τη δράση μας, αλλά γιατί δήθεν «συνεργαζόμαστε» με τη ΔΑΚΕ (!). Χωρίς να εξηγεί, βέβαια, ότι η ΑΣΕ σεβόμενη την ψήφο των συναδέλφων προτείνει παντού, αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο (κάτι το οποίο δεν δέχτηκε το ΔΙΚΤΥΟ).

Ποιος ήταν ο καλύτερος σύμμαχος της κυβερνητικής ΔΑΚΕ, στη ΔΟΕ και στα Σωματεία, είναι γνωστό.

Το ΔΙΚΤΥΟ ήταν που τα «έβρισκε» με τη ΔΑΚΕ, όταν:

 • Ψήφιζαν μαζί (και με τη ΔΗΣΥ) στη ΔΟΕ να σταματήσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Μαζί (και με τη ΔΗΣΥ) στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πραγματοποίηση γενικής απεργίας στις 17/3 κ.ά.

 • Παρόλο που υπάρχει απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, τα στελέχη τους και σημερινοί υποψήφιοί τους μπήκαν στην «αξιολόγηση», την ώρα που δεκάδες συνάδελφοι στο Κιλκίς συνεχίζουν τον αγώνα.

 • Δεν άφησαν εκπρόσωπο εργατικού σωματείου του Κιλκίς να εκφράσει τη συμπαράσταση του σε κινητοποίηση του κλάδου, απομονώνοντας έτσι το Σωματείο από το εργατικό κίνημα.

 • Με χρήματα του Σωματείου αγόρασαν Η/Υ για να διεξαχθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές από τη Διοίκηση (για τα υπηρεσιακά συμβούλια 2022) κ.ά.

…στην ίδια ρότα και η ΔΗΣΥ στο ΣΕΠΕ Παιονίας, που με τη στάση και τις θέσεις της, δεν αποκάλυπτε τις κυβερνητικές ευθύνες για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κρύβοντας τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Έτσι έδινε στήριξη στην κυβερνητική ΔΑΚΕ, όπως κάνει και στο ΔΣ της ΔΟΕ που έχουν ταυτιστεί πλέον κατά 100%.

Σήμερα, είναι πιο εφικτό από ποτέ να αλλάξουν τα πράγματα και την 1η θέση στη ΔΟΕ να την έχει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με περισσότερα μέλη στο ΔΣ, και όχι η κυβερνητική ΔΑΚΕ. Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής κερδίζει συνεχώς έδαφος, από τις μέχρι τώρα εκλογές που έχουν γίνει σε δεκάδες ΣΕΠΕ πανελλαδικά.

Γι’ αυτό στις 17 Ιουνίου, όσοι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, όσοι δεν συμβιβαζόμαστε και βρεθήκαμε στον αγώνα, φέρνουμε τα πάνω – κάτω με την ψήφο μας σε Κιλκίς και Παιονία!

Προχωράμε μαζί! Με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» πιο δυνατή, για να νικήσει ο κλάδος στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με αξιοπρέπεια.

Σχολιάστε