My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Αρχιμανδρίτης: Η Ελ. Χρυσός παρανομεί

ellinikos-xrysosΠαρανομίες, συγκάλυψη και διευκόλυνση της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική καταγγέλλει σε δημόσια αναφορά του ο Αρχιμανδρίτη Μεγάλης Παναγιάς Χριστόδουλος Αγγελόγλου.   Σε δημόσια αναφορά προχωρά ο Αρχιμανδρίτης Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, Χριστόδουλος Αγγελόγλου με την οποία αποκαλύπτει πως όχι μόνο είναι παράνομη η υλοποίηση της επένδυσης αλλά και οτι τα μεταλλεία χρυσού που δόθηκαν στην επιχείρηση έπρεπε να έχουν επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο απο το 2006.

Με μια λεπτομερέστατη 93σέλιδη αναφορά του παραθέτοντας το ιστορικό και στοιχεία της υπόθεσης, καταγγέλλει την συντονισμένη συγκάλυψη της παρανομίας στη Χαλκιδική και τη διευκόλυνση που παρείχαν προς την εταιρία οι αρμόδιες υπηρεσίες, τα υπουργεία αλλά και δικαστικοί.

Στις 12-12-2003 με την 22.138/2003 συμβολαιογραφική πράξη ο τότε υφυπουργός οικονομικών και νύν δήμαρχος Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, υπέγραψε τη ζημιογόνα για το δημόσιο -όπως έκρινε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός (ΚΥΑ 83711/ΔΙΟΕ 624/ 12-12-2003). Η σύμβαση αυτή κυρώθηκε απο τη Βουλή στις 8 Ιανουαρίου του 2004, στις 28 Ιανουαρίου 2004 ο νόμος δημοσιεύεται και τίθεται σε ισχύ.

Στο άρθρο 3.2 του συγκεκριμένου νόμου ορίζεται σαφώς πως η εταιρία έχει την υποχρέωση να εκπονήσει πλήρες και άρτιο επενδυτικό σχέδιο συνοδευόμενο απο όλες τις προβλεπόμενες απο την κείμενη νομοθεσία μελέτες που είναι αναγκαίες για την έκδοση όλων των σχετικών αδειών και εγκρίσεων το αργότερο εντός 24 μηνών απο τη δημοσίευση του νόμου. 

Το επενδυτικό σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει τον ακριβή αριθμό των μεταλλείων που θα αναπτύξει η εταιρία, τις ακριβής τοποθεσίες, το μέγεθος των επενδύσεων, τις μεθόδους και τις τεχνικές μελέτες.

Η Ελληνικός Χρυσός μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία (28-1-2006), κατέθεσε στο υπουργείο Ανάπτυξης “το επενδυτικό της σχέδιο”.

Το ελληνικό δημόσιο επεξεργάζεται το σχέδιο που κατέθεσε η Ελληνικός Χρυσός και η Γεν. Δ/νση Φυσικού Πλούτου, Δ/νση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών, Τμήμα Ά του ΥΠΑΝ διαπιστώνει οτι αντίκειται στους όρους της Σύμβασης διότι δεν είναι πλήρης, ολοκληρωμένη και δεν συνοδεύεται απο τις απαραίτητες μελέτες.

Ως όφειλε το ΥΠΑΝ αποστέλλει στην Ελληνικός Χρυσός τη γνωμάτευση την οποία υπογράφει ο γενικός διευθυντής Ν. Χέλμης και γνώση για αυτή έλαβαν ο υφυπουργός, η γεν. γραμματέας και ο γεν. διευθυντής του ΥΠΑΝ, ο υπουργός Οικονομικών και ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ. (27-3-2006 με Αριθμό Πρωτοκόλλου: Π8-Α/Φ7.49.13/οικ.6837/1477)

Η απόρριψη του επενδυτικού σχεδίου σύμφωνα με τον νόμο που 3220/2004 με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση Δημοσίου-Ελληνικός Χρυσός, συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης και άρα η αγοράστρια εταιρία υποχρεούται να επιστρέψει το σύνολο των στοιχείων στο ελληνικό δημόσιο.

Μέχρι σήμερα η εταιρία ουδέποτε έχει καταθέσει νέο επενδυτικό σχέδιο το οποίο να έχει λάβει σχετική έγκριση όπως αναφέρει στην αναφορά του ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου. Ωστόσο η Διοίκηση συγκαλύπτει την παρανομία, αγνοεί το Νόμο και συνεχίζει να εκδίδει παρανόμως άδειες για υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων.

Τη συνειδητή διευκόλυνση των υπαλλήλων προς την εταιρία αποδεικνύουν και όσα διαδραματίζονται χρόνια μετά όταν το 2010 η Ελληνικός Χρυσός καταθέτει προς το ΥΠΑΝ τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση. Η Γεν. Δ/νση Φυσικού Πλούτου-Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών, Τμήμα Ά με έγγραφο του (2/12/2012 Α.Π. Δ8-Α/Φ.7.49.13/22343/3949) προς την Γεν. Δ/νση Περιβάλλοντος Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος και με κοινοποίηση προς την εταιρία αναφέρει ξεκάθαρα πως: “Το περιεχόμενο του Επενδυτικού Σχεδίου που έχει ήδη κατατεθεί στην Υπηρεσία μας απο 27-1-2006 και ακόμα δεν έχει εγκριθεί…”

Στο έγγραφο αυτό η υπηρεσία διαπιστώνει πως με βάση την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρία διαπιστώνεται πως υπάρχουν (ακόμα και) μεταβολές επι του επενδυτικού σχεδίου κάτι που απαγορεύει ο νόμος του 2004 και ζητά την κατάθεση αναθεωρημένου επενδυτικού σχεδίου.

Το 2011 με Κοινή Υπουργική Απόφαση η κυβέρνηση εγκρίνει το έργο για την πλήρη ανάπτυξη των μεταλλείων Κασσάνδρας χωρίς να έχει κατατεθεί και εγκριθεί νέο επενδυτικό σχέδιο.

Στις 10-2-2012 και ενώ το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την τοπική κοινωνία να αντιδρά και την κυβέρνηση να καταστέλλει με βιαιότητα τις κινητοποιήσεις, η ίδια Γενική Διεύθυνση του ΥΠΑΝ ενέκρινε την τεχνική μελέτη του υποέργου “Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Σκουριών” και δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να να υποβάλλει εκ νέου (6 χρόνια μετά απο την προθεσμία) νέο αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο μέσα σε τρία χρόνια, δλδ μέχρι το 2015.

Οι δύο τελευταίες πράξεις είναι σαφώς παράνομες σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη, καθώς εκ των προτέρων η επένδυση είναι παράνομη και τα μεταλλεία έπρεπε να έχουν επιστραφεί στο δημόσιο απο το 2006. Πόσο μάλλον οτι δεν επιτρέπεται η τροποποίηση όρων Εθνικής Σύμβασης και νόμων με υπουργικές αποφάσεις ή με απλή απόφαση διοικητικού υπαλλήλου του ΥΠΑΝ.

48 κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης ΚΥΑ του 2011 προς το ΣτΕ. Ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου κατηγορεί ευθέως τους δικαστές του ΣτΕ πως ενώ τους είχε γνωστοποιηθεί πως το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο δεν εγκρίθηκε ποτέ, εκείνοι ψευδώς αποφασίζουν πως η εταιρία υπέβαλε ολοκληρωμένο σχέδιο.

Πηγή: stokokkino.gr

 

Αναφορά

Διαβάστε αναφορά του αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγέλογλου:

Kυκλοφόρησαν  διάφορα δημοσιεύματα, έγιναν ραδιοφωνικές εκπομπές με αφορμή τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ μου. Σήμερα την κοινοποιώ ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο, ώστε να έχετε πλήρη γνώση του περιεχομένου της. Στο τέλος παραθέτω όλους τους αριθμούς πρωτοκόλλου που έλαβε από όλους τους αποδέκτες, στους οποίους  και την κοινοποίησα. Επισημαίνω ότι στους αποδέκτες υπ’αριθ.33 και 34, δεν μπόρεσα να την κοινοποιήσω, διότι δεν κατάφερα να βρω ούτε ταχυδρομική τους διεύθυνση ούτε να έρθω σε επικοινωνία μαζί τους.  Το θέμα της Αναφοράς μου είναι καθαρά νομικό, αφορά τήρηση Νόμου, κάτι στο οποίο οι πάντες (τουλάχιστον έστω και φαινομενικά μερικοί) συμφωνούμε ότι πρέπει να τηρούμε· αλλά κι αν κάποιος δεν συμφωνεί, οφείλει και υποχρεούται στην τήρησή του, ασχέτως αν του αρέσει ή όχι. Πάρα πολλοί όλο αυτό το διάστημα λένε: «Ναι στην επένδυση υπό όρους». Θα δείτε ότι αυτό είναι μια πάμφθηνη δικαιολογία. Ο Νόμος 3220/2004 διά του οποίου κυρώθηκε η Σύμβαση έχει όρους· όπως θα δείτε δεν τηρούνται, και οι πάντες συγκαλύπτουν τη μη τήρησή τους και εξαπατώντας το κοινό παρουσιάζουν ότι δήθεν τηρούνται.

Τους όρους της Σύμβασης που κυρώθηκε με το Νόμο 3220/2004, τους έθεσε ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της μεταλλουργίας χρυσού, ο νυν Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, πρώην υφυπουργός Οικονομικών. Πιστεύω ότι κι αυτός που έθεσε τους όρους, θα έπρεπε να θέλει πιο πολύ από όλους να τηρούνται και να τηρηθούν. Συνεπώς, πιστεύω ότι θα πρέπει να συμφωνεί μαζί μου. Και οι μεταλλωρύχοι όλο αυτό το διάστημα συνεχώς κάνουν λόγο για το ότι πρέπει στη Β. Χαλκιδική να τηρούνται οι νόμοι και ότι πρέπει να επικρατήσει στην περιοχή η νομιμότητα και να βάλουμε «όρους». Συνεπώς και αυτοί θα καταδικάζουν όσες παρανομίες καταγγέλλω. Ο κ. Δένδιας απαιτεί να επιβληθεί η νομιμότητα στην περιοχή, οπότε πιστεύω ότι κι αυτός θα συμφωνεί με το σύννομο περιεχόμενο της Αναφοράς μου. Ο κ. πρωθυπουργός ανακοίνωσε κι αυτός ότι πρέπει να παταχθεί η ανομία από όπου κι αν προέρχεται, συνεπώς και αυτός συμφωνεί. Όλοι λοιπόν συμφωνούμε ότι ο νόμος δεν είναι αντικείμενο και θέμα ούτε συζήτησης, ούτε, διαλόγου, ούτε διαπραγματεύσεων, ούτε τηλεοπτικών εκπομπών, ούτε δημοσκοπήσεων, ούτε εκλογών. Ο Νόμος μόνο τήρηση επιδέχεται. Με όλους τους ανωτέρω συμφωνώντας κι εγώ απολύτως, συνέταξα τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ μου και αυτούσια σας την παραθέτω.

Η ανομία είναι γενεσιουργός αιτία της βίας και της τρομοκρατίας, γι’αυτό και ελέχθη: «διά  το πληθυνθήναι την ανομίαν ψυγήσεται η αγάπη των πολλών». Όποιος καταδικάζει τη βία και αφήνει την ανομία να βασιλεύει, αυτός ασχέτως αν καταδικάζει δημόσια και φαινομενικά τη βία, στην ουσία όμως στηρίζει και «θρέφει» την αιτία που τη γεννά. Όποιος καταδικάζει την ανομία και φροντίζει να εκλείψει, αυτός ενεργεί ουσιαστικά στο να καταργηθεί η βία, το οποίο είναι και το ζητούμενο, και στην εποχή και στην περιοχή που ζούμε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Παραθέτω κάτωθι και έξι από τα σχετικά έγγραφα (βλ. Σχετ.νο. 1, 2,6,11,14 και 15), προς πίστωση των αναφερομένων. Τα επίμαχα σημεία είναι με σκιαστικό κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ νο. 1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΟ νο. 2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 ΣΧΕΤΙΚΟ νο. 6. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 ΣΧΕΤΙΚΟ νο. 11. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 ΣΧΕΤΙΚΟ νο. 14. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 ΣΧΕΤΙΚΟ νο. 15. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Παραθέτω επίσης τους αριθμούς πρωτοκόλλου που έλαβε η Αναφορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιήθηκε:

Α/Α                              Υπηρεσία                                                     Αριθ. Πρωτοκόλλου/

                                                                                                                    Ημερομηνία             

1 Εισαγγελέας   Αρείου Πάγου 8449/19.11.13
2 Εισαγγελέας   Οικονομικού Εγκλήματος 6396/19.11.13
3 Εισαγγελέας   Διαφθοράς 66060/19.11.13
4 Πρόεδρος   του ΣτΕ Π6901/19.11.13
5 Προϊστάμενος   Εισαγγελίας Εφετών Θεσ/νικης 18106/20.11.13
6 Εισαγγελέας   Πρωτοδικών Χαλκιδικής 1417/21.11.13
7 Πρόεδρος   Μον.Πρωτοδ.Χαλκιδικής(Τμήμα   Ασφ. Μέτρων) 766/21.11.13
8 Ευρωπαϊκή   Επιτροπή – Ευρωπ.Υπηρεσία Kαταπολέμησης της Απάτης-OLAF 19-11-2013
9 Επιθεωρητής   Δημόσιας Διοίκησης 25333/19.11.13
10 Πρόεδρος   ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρας 517/19.11.13
11 Πρόεδρος   Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένος 2742/20.11.13
11Α Καναδικό   Κοινοβούλιο:Νiki Ashton, Jim Karygiannis 22-11-2013
12 Eπιθεωρητές Περιβ/ντος Β. Ελλάδος 1565/20.11.13
13 Επιθεωρητές   Μεταλλείων Β. Ελλάδος 3153/20.11.13
14 Δασαρχείο   Αρναίας 28678/21.11.13
15 Δ/νση   Δασών Χαλκιδικής 28567/21.11.13
16 Πολεοδομία   Αρναίας 1516/21.11.13
17 Αστυν.   Δ/νση Περ.Κεντρ. Μακεδονίας 3017/1/104   λη΄ / 20.11.13
18 Δ/νση   Ασφάλειας Θεσσαλονίκης -Τμήμα   Προστασίας Κράτους & Πολίτη 1052/8/1062-τοε’/20.11.13
19 Αστυνομική  Δ/νση Χαλκιδικής 3017/1/135/29-ρμγ/21.11.13
20 Αστυνομικό   Τμήμα Αρναίας 1020/7624/5-ιστ΄/21.11.13
21 Πρόεδρος   Συνδικαλιστικού Οργάνου Αστυνομικών 21.11.13
22 Πρυτανεία   Α.Π.Θ. 9182/20.11.13

Πηγή: vasilinos.wordpress.com

Σχολιάστε