My Twitter Feed

12 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάει για παραίτηση ο Μηνάς; -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Γαλλικό – Μια ιστορία αγάπης -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Κιλκίς θησαυρών και γεύσεων -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Πανηγυρίζει το πρώτο του κύπελλο -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

ΟΠΚ: Θέλει να βοηθήσει αλλά… -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Αστυνομικοί εναντίον διοίκησης! -

Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019

Α1 ΕΠΣΚ: Πλησίασε ο Κιλκισιακός -

Κυριακή, 10 Μάρτιος, 2019

123 οι «οκταμηνίτες» του Δ. Κιλκίς -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

Αριστερός για βρόμικες δουλειές

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Θα ήταν προτιμότερο η κυβερνητική σταθερότητα να περάσει μέσα από μια συμφωνία, έναν συμβιβασμό ανάμεσα στον συνασπισμό που κέρδισε τις εκλογές (σ.σ. τα κόμματα της Δεξιάς) και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Δεν έχω την εντύπωση ότι οι δυνάμεις στα αριστερά των σοσιαλιστών (σ.σ. το Μπλόκο και το Κομμουνιστικό Κόμμα) μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα που είναι απαραίτητη ώστε η Πορτογαλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους διεθνείς πιστωτές της και να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις

Ποιος μπορεί να έχει κάνει αυτή τη δήλωση; Ο πρόεδρος των βιομηχάνων της Πορτογαλίας; Λογική εικασία, αλλά δεν πρόκειται γι’ αυτόν. Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας; Φυσιολογικό ποντάρισμα, αλλά ούτε αυτός είναι ο δράστης. Μήπως κάποιος κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος που τρέμει στο ενδεχόμενο να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Πορτογαλία οι σοσιαλιστές, οι ριζοσπάστες της Αριστεράς και οι κομμουνιστές (οι αριθμοί πάντως βγαίνουν) και να απειληθεί το λεγόμενο «πορτογαλικό θαύμα»;

Οχι, γιατί μετά τα στραπάτσα που έπαθαν στην Ελλάδα -άλλα ήθελαν και άλλα τους βγήκαν στις εκλογές του Γενάρη, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και στις εκλογές του Σεπτέμβρη- οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες έχουν γίνει πιο προσεκτικοί. Αλλωστε, για την ώρα και αφού δεν έχει συμβεί ακόμη το «κακό», δεν έχουν λόγο να εκτίθενται οι ίδιοι. Υπάρχουν άλλοι, πολύ πρόθυμοι, να κάνουν για λογαριασμό τους τη βρόμικη δουλειά, οι οποίοι μάλιστα έχουν και τη στάμπα του αριστερού.

Η παραπάνω δήλωση λοιπόν ανήκει στον Κάρλος Σίλβα, γενικό γραμματέα της δεύτερης σε μέγεθος εργατικής συνομοσπονδίας της Πορτογαλίας που πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται «ως άνθρωπος της Αριστεράς, σοσιαλιστής και ακτιβιστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος». Ξαφνιαστήκατε; Δεν θα έπρεπε. Μελαγχολήσατε; Μα, γιατί; Αυτή δεν είναι η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία; Τη ζήσαμε εδώ, τη βλέπουμε και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ηγεσίες της έχουν συνθηκολογήσει άνευ όρων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια μέρα ένας γνωστός συντηρητικός Γερμανός οικονομολόγος, ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, που είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου, έκανε μια δήλωση που κανονικά θα έπρεπε να την είχε κάνει ο Πορτογάλος αρχισυνδικαλιστής. Είπε ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν μπορούν να ανατάξουν τα δημόσια οικονομικά τους μόνες τους, πρέπει να κουρευτεί το χρέος τους και πρότεινε οι κυβερνήσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης που βρίσκονται σε κρίση να υποχρεώσουν τους πλούσιους πολίτες τους σε αναγκαστικές εισφορές. Μπερδευτήκατε τώρα; Κακώς. Τα πράγματα είναι απλά. Ο ένας (ο αριστερός συνδικαλιστής) είναι παραδομένος, ο άλλος (ο δεξιός οικονομολόγος) διαθέτει τον κοινό νου.

Ανάγωγα

Μάζεψε η κυβέρνηση -και σωστά, γιατί ήταν προκλητικά βλακώδης έμπνευση- τη διάταξη για τα ενοίκια. Σύμφωνα με το «Μέγκα», όταν ρωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης αν θα αντικατασταθεί από άλλο μέτρο απάντησε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν προβλεπόταν στα προαπαιτούμενα. Και όταν ρωτήθηκε ξανά πώς μπήκε στο πολυνομοσχέδιο δήλωσε άγνοια!!! Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σ΄ αυτή τη χώρα.γούν δημοσιογράφοι σε απομακρυσμένες περιοχές. Τώρα,επειδή κάποιοι από τους χορευτές είναι εθελοντές και μας περιέγραψαν την κατάσταση των προσφύγων σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε αυτή τη βραδιά για να συγκεντρώσουμε βοήθεια, η οποία θα διατεθεί στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προωθηθεί στους πρόσφυγες . Εφόσον συγκεντρωθούν είδη που δεν μαζεύει ο δήμος θα διατεθούν σε άλλους φορείς. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε χορευτές αλλά σε όλους τους πολίτες και αν κάποιος θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο τάνγκο θα υπάρχουν δάσκαλοι να τον βοηθήσουν” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης Παναγιώτης Σαχίδης.

Στην εκδήλωση έχουν προς το παρόν δηλώσει συμμετοχή οι καταξιωμένοι χορευτές από την Αθήνα οι Λουκάς Μπαλόκας-Γεωργία Προίσκου, από τη Θεσσαλονίκη οι Στέλιος Σταμπουλίδης- Δεσποινα Αμαραντίδου, Γιάννης Σαπατόρης – Νάντια Χρονίδου, Ηλίας Τσακίρης- Στεφανία Σαλβάνου και από τη Χρυσούπολη Καβάλας οι Θανάσης Τριανταφυλλίδης- Βούλα Αργυρίου.Η μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα είναι της Δέσποινας Ποτούρη.

Η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης. Τα είδη που συγκεντρώνει ο δήμος είναι ξηρά τροφή (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, νερά), υλικά καθαριότητας / απολύμανσης (οινόπνευμα, χλωρίνες, γάντια μιας χρήσης, σακούλες απορριμμάτων, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια). Ρούχα και φάρμακα που ενδέχεται να φέρουν οι πολίτες θα διατεθούν σε φορείς που συγκεντρώνουν αυτά τα είδη.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε