My Twitter Feed

18 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αργοναύτες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου στο κέντρο “ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ” ο ετήσιος χορός των Αργοναυτών Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς εμφανίστηκαν τα παιδικά-εφηβικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου, με οργανοπαίχτες τους μικρούς, Γιάννη Αμανατίδη και Πασχάλη Τσιμπουσλή, με λύρα και νταούλι αντίστοιχα. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην άρτια εμφάνιση των παιδιών έχει η χοροδιδάσκαλος των παιδικών-εφηβικών χορευτικών τμημάτων, Δήμητρα Αρσενικού.

Αξιοσημείωτο κομμάτι της βραδιάς ήταν η βράβευση της λαογράφου και ενεργού μέλους των Αργοναυτών, Ελένης (Λένας) Σαββίδου, για τη συνεχή παρουσία και προσφορά της, καθώς και του παραδοσιακού μουσικού Σαμουήλ (Σάμου) Ασλιχανίδη, για την επάξια εκπροσώπηση της μουσικής παράδοσης του Καρς και του καρσλίδικου κλαρίνου από το 1980 μέχρι σήμερα.

Το γλέντι που ακολούθησε πλαισίωσαν συνεργάτες και φίλοι μουσικοί, άξιοι εκπρόσωποι της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής: ο Δημήτρης Δαμιανίδης και ο Πάνος Ηλιάδης, στο τραγούδι και τη λύρα, ο Θεόφιλος Αγγελίδης στη λύρα, ο Μπάμπης Κιτσονίδης και ο Μελέτης Λαζαρίδης στο νταούλι, ο Λάζαρος Κεφαλίδης στο τραγούδι, ο Ευρισθένης Ασλιχανίδης στο κλαρίνο και ο Γιάννης Καμπάς στο αγγείο, το γαβάλ και τον ζουρνά. Ως Ένωση Ποντίων ακολουθούμε την γραμμή να προβάλουμε την αυθεντικότητα και την πολυχρωμία της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής, τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια και τους χορούς όλων των περιοχών του Πόντου, από το Καρς μέχρι τα Μεταλλεία και την Πάφρα, και από την Ματσούκα μέχρι την Γαράσαρη και την Κερασούντα. Ευχαριστούμε, λοιπόν, τους αγαπητούς μουσικούς για το όμορφο γλέντι που μας χάρισαν.

Ευχαριστούμε, ακόμη, όλους του ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης μας, και της περιοχής μας, οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα την εκδήλωση, τόσο με την παραχώρηση δώρων για την λαχειοφόρο αγορά όσο και με υλικές και χρηματικές χορηγίες. Η αδιάλειπτη αρωγή τους μας υπενθυμίζει την ανάγκη να στηρίζουμε και να επιλέγουμε την τοπική αγορά του Κιλκίς σε κάθε ευκαιρία.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους συνοδοιπόρους στα μονοπάτια της παράδοσης και του χορού, τους πολιτιστικούς συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους: Πολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σταθμού Κατερίνης, Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΚΝΕΥΣΙΣ», Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων N. Σερρών «Οι Ακρίτες», Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Οι Μωμόγεροι» Αγ. Μάρκου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς «το Λαβάς», Πολιτιστικός Προοδευτικός Σύλλογος Γερακαριού Ν. Κιλκίς, Σύλλογος Ποντίων Χέρσου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου, Πολιτιστικός σύλλογος Κάτω Ποταμιάς Κιλκίς, Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, Θρακική Εστία Κιλκίς και Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς ”Το Αρκάδι”.

Τέλος, ευχαριστούμε για την παρουσία τους εκπροσώπους της πολιτείας: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τους βουλευτές Κιλκίς, κα. Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και τον κ. Γεώργιο Φραγγίδη, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Κιλκίς, κ. Θεμιστοκλή Κοσμίδη, τον αντιδήμαρχο Ορεινής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, αλλά και τους πολιτευόμενους: κ. Κώστα Κιλτίδη, κα. Καλλισθένη Πάκα-Κυμπαρίδου, κ. Πέτρο Παππά, κ. Νίκο Σαχπεκίδη και κα. Kυριακή Τομπουλίδου. Ελπίζουμε η παρουσία και η στήριξη να είναι συνεπής και ουσιαστική και στο μέλλον, όπως και στη συγκεκριμένη βραδιά.

Σχολιάστε