My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αργοναύτες – ΛΕΚ στο Χωριό ν.2!

Για πρώτη χρονιά φέτος το Πάρκο-Κήπος του Κιλκίς αποκτά χριστουγεννιάτικο χρώμα και ρυθμό, με τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», κατά το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου 2018 έως 2 Ιανουαρίου 2019.

Το… «Άνω Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Αγάπης και της Παράδοσης» όπως έχει ήδη ονομαστεί, θα λειτουργήσει από τους δύο ιστορικούς συλλόγους της πόλης, προσφέροντας όμορφες, ζεστές εορταστικές στιγμές και χαμόγελα σε όλους, με αποκλειστικά φιλανθρωπικό σκοπό, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς.

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν για τα παιδιά, ενώ όλα τα έσοδα από την χριστουγεννιάτικη αγορά με τα πανέμορφα χειροποίητα στολίδια που έχει φιλοτεχνήσει με πολλή αγάπη η Κούλα Φωτιάδου, θα διατεθούν σε οικογένεια της πόλης που δοκιμάστηκε πολύ σκληρά τη χρονιά που μας πέρασε.

Οι εκδηλώσεις στο Πάρκο θα ανοίξουν το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα με το άναμμα του Δέντρου της Αγάπης, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να στολίζουν με ευχές όσοι το επιθυμούν, παραδοσιακά κάλαντα από παιδιά και των δύο Συλλόγων, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις.

Τα σπιτάκια της Αγάπης και της Παράδοσης, που θα πληροφορούν για τις δράσεις των συλλόγων και θα λειτουργούν στο Πάρκο μπροστά από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, θα είναι ανοικτά ως εξής: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 11 π.μ. – 1 μ.μ. και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 27, 28, 29 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 5-7 μ.μ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εορταστικών τους δράσεων, οι δύο σύλλογοι προγραμματίζουν σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς, στον φιλόξενο χώρο της, αναγνώσεις παραμυθιών, κατασκευές και ζωγραφική προσώπου, ως εξής:

– Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου από τις 12 μ.μ. – 1:15 μ.μ., ανάγνωση της Σαχταρίτσας, από την Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς “Οι Αργοναύτες”. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ποντιακό παραμύθι σε παραλλαγή Τραπεζούντας από τη συλλογή Σίμου Λιανίδη, τα Παραμύθια του Ποντιακού λαού, σε έκδοση της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών. Διαβάζει η κ. Λένα Σαββίδου και επεξηγεί στην νεοελληνική η κ. Ζωή Φωτιάδου. Θα ακολουθήσει κατασκευή σελιδοδείκτη με θέμα τη μικρή Σαχταρίτσα. Για παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ δημοτικού, με προεγγραφή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.

– Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 10:30 π.μ. – 11:45 π.μ., ανάγνωση του κλασικού διηγήματος “Στο Χριστό στο Κάστρο” του αγαπημένου σε όλους, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Ένα από τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα διηγήματα του συγγραφέα, που επικεντρώνεται στον παραδοσιακό εορτασμό των Χριστουγέννων, μέσα από ήθη και έθιμα του λαού και θρησκευτικές τελετές. Διαβάζει η Πάολα Χαραλαμπίδου. Για παιδιά Β΄, Γ’ & Δ’ τάξης δημοτικού, με προεγγραφή.

Θα ακολουθήσει κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί ζωγραφική προσώπου, 5 με 6 το απόγευμα.

– Αντίστοιχα, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ζωγραφική προσώπου 5 με 6 το απόγευμα από τους «Αργοναύτες».

Στόχος όλου αυτού του εγχειρήματος των δύο αναγνωρισμένων στην τοπική κοινωνία συλλόγων, με σημαντική και αδιαμφισβήτητη συνεισφορά ο καθένας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, είναι αφενός η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και των παραδοσιακών αξιών, και αφετέρου η ενίσχυση και ενδυνάμωση του κοινωνικού και πολιτιστικού τους έργου, μέσα από ανάπτυξη συνεργασιών και στοχευόμενες δράσεις.

Τόσο οι «Αργοναύτες», όσο και το Λ.Ε.Κ. καλούν όλους τους Κιλκισιώτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν στην όμορφη και δημιουργική αυτή προσπάθεια, που διαπνέεται από έντονη διάθεση συνεργασίας και φυσικά, αισιοδοξία.

epontos.blogspot.com

Σχολιάστε