My Twitter Feed

8 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ταινία για τη Δοϊράνη από την ΠΚΜ -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Αγωνία για τη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση για δρόμο σε Παιονία -

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Απ` τον Καναδά, για εξορύξεις

mai-H επικεφαλής των Καναδών Πράσινων, βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου και μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους του Καναδά, Elizabeth May, θα επισκεφτεί την Ελλάδα μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδικές εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, θα συναντήσει εκπροσώπους κατοίκων και φορέων από το Πέραμα της Θράκης, τη Χαλκιδική αλλά και το Κιλκίς, περιοχές δραστηριοποίησης της Καναδικής μεταλλευτικής εταιρίας Eldorado Gold. Θα επισκεφτεί επίσης τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Στρατώνι της Χαλκιδικής καθώς και το εργοτάξιο στις Σκουριές, όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα ακούσει τις απόψεις της εταιρίας,   αλλά και των εργαζομένων σε αυτήν.
Για τα συμπεράσματα των επαφών της,  θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 27 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα για συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης με αρμοδιότητες που άπτονται των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.
Αποδεχόμενη την πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων, η Elizabeth May δήλωσε:
«Είμαι ευγνώμων στην ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων για την πρόσκληση στην Ελλάδα να ενημερωθώ και να συζητήσω για τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις της Eldorado Gold και τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Επίσης, ενόψει της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Καναδά – Ευρωπαϊκής Ένωσης (CETA), είναι σημαντικό να διερευνηθεί επαρκώς και προκαταβολικά κάθε θέμα που μπορεί να οδηγήσει σε υποθέσεις διαιτησίας»
Η Elizabeth May είναι επικεφαλής του Κόμματος των Πράσινων του Καναδά, βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου και μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους του Καναδά. Είναι πετυχημένη δικηγόρος, συγγραφέας,ακτιβίστρια, αξιωματικός του Τάγματος του Καναδά, μητέρα και γιαγιά. Η Elizabethέγινε ενεργή στο περιβαλλοντικό κίνημα στη δεκαετία του 1970. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Dalhousie και έγινε δεκτή στο δικηγορικό σύλλογο τόσο της NovaScotia όσο και του Ontario.
Μεταξύ 1980 και 1982, η May εργάστηκε στο κίνημα που αντιτίθεται στις εξορύξειςουρανίου που κατόρθωσε να αποσπάσει από την τοπική κυβέρνηση μορατόριουμ. Ήτανεπίσης πολύ δραστήρια στην προσπάθεια να σταματήσει την έγκριση του πυρηνικού εργοστασίου Point Lepreau στο New Brunswick.
Το 1985 δραστηριοποιήθηκε στο Κέντρο Προάσπισης Δημοσίου Συμφέροντος, καθώςκαι στην εκπροσώπηση του Pollution Probe και των Φίλων της Γης (Friends of theEarth), ενώ βοήθησε το Καναδικό Ταμείο Άμυνας του Περιβάλλοντος με στόχο τη χρηματοδότηση  ομάδων και των ατόμων που αγωνίζονται για το περιβάλλον. Κατείχε τη θέση της Αναπληρώτριας Γενικού Συμβούλου στο Κέντρο Προάσπισης Δημοσίου Συμφέροντος πριν γίνει ανώτερη πολιτική σύμβουλος του ομοσπονδιακού υπουργού Περιβάλλοντος Tom McMillan από το 1986 μέχρι το 1988. Στη διάρκεια αυτής της θητείας της είχε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αρκετών εθνικών πάρκων και στη διαπραγμάτευση του Πρωτοκόλλου του Μοντρεάλ για την προστασία του στρώματος του όζοντος. Έγινε εκτελεστική διευθύντρια του Sierra Club του Καναδά το 1989, μια θέση που κατείχε μέχρι τον Μάρτιο του 2006, οπότε και παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κόμματος των Πράσινων του Καναδά και τελικά εκλέχθηκε ως η 9η επικεφαλής.
Η Elizabeth είναι συγγραφέας επτά βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου και του πιο πρόσφατου «Απώλεια εμπιστοσύνης: ισχύς, πολιτική κα κρίση στην Καναδική Δημοκρατία». Έχει υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια πολλών οργανισμών, όπως το Διεθνές Ινστιτούτο για την Αειφόρο Ανάπτυξη και ως Αντιπρόεδρος της Εθνικής Στρογγυλής Τράπεζας για το Περιβάλλον και την Οικονομία. Σήμερα είναι Επίτροπος στο Διεθνές Συμβούλιο της Γης. Η Elizabeth έγινε αξιωματικός του Τάγματος του Καναδά το 2005. Το Νοέμβριο του 2010, το περιοδικό Newsweek την ονόμασε «μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες του κόσμου». Στις εκλογές του 2011, η Elizabeth έγραψε  ιστορία κατορθώνοντας  να γίνει η πρώτη Πράσινη που εκλέγεται στη Βουλή των Κοινοτήτων στην εκλογική περιφέρεια των νησιών του κόλπου του Saanich. Το 2012, η Elizabeth κέρδισε το βραβείο Maclean ως καλύτερη Καναδή βουλευτής της χρονιάς, ψηφισμένη από τους συναδέλφους βουλευτές της.
Πηγή: gkatzios.com
Σχολιάστε