My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Από τον Μπατίστα στον…

floridis-panagiotis“Καραϊσκάκη”.

Του Παναγιώτη Φλωρίδη.


Η κυρία Γιασμίν Φαχίμι είναι μια 46χρονη Γερμανοϊρανή που ζει και εργάζεται στη Γερμανία Συζεί με τον Ελληνα συνδικαλιστή Γ. Βασιλειάδη. Ο κ. Βασιλειάδης εμφανίζεται ως συνδικαλιστής αφού στη Γερμανία ο τίτλος αυτός δεν συνιστά ντροπή, ούτε προκαλεί οργή στους υπόλοιπους πολίτες.

Το συνδικάτο στο οποίο δραστηριοποιείται ο Ελληνας μετανάστης αριθμεί 700.000 μέλη.

Τα παραπάνω στοιχεία δεν συνιστούν καμμιά παράξενη ιστορία. Δυο μετανάστες γνωρίσθηκαν στην ίδια χώρα και μοιράζονται τη ζωή τους. Το ιδιαίτερο στην ιστορία είναι ότι η Γιασμίν σε λίγες μέρες ανακηρύσσεται πανηγυρικά σε Γενική Γραμματέα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας. Του ισχυρού και για πολλά χρόνια σε μονοκομματική διακυβέρνηση SPD, με πανίσχυρους ηγέτες διεθνούς εμβέλειας όπως ο Βίλυ Μπράντ, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία που, κατά τα λοιπά, θεωρείται η πλέον συντηρητική κοινωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια ώρα η Εθνική Ποδοσφαίρου της χώρας, πανίσχυρη και αυτή, “βρίθει” κυριολεκτικά από ποδοσφαιριστές γόνους μεταναστών από Τουρκία, Πολωνία ή Πορτογαλία. Παιδιά δεύτερης, και τρίτης γενιάς, έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην Γερμανική κοινωνία, απολαμβάνουν ισότιμα όλα τα δικαιώματα και επιλέγονται χωρίς πρόβλημα για τις πλέον διακριμένες συμβολικές θέσεις.

Την ίδια ώρα στη δημοκρατική Ελλάδα, την γενέτειρα της Δημοκρατίας, στην ανοιχτή κοινωνία με τις πανάρχαιες αξίες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ανθρωποι κατατρεγμένοι από άλλες περιοχές του πλανήτη καταδιώκονται, αποκλείονται έως και δολοφονούνται για το χρώμα του δέρματος του. Αθλητές-διαμάντια της ικανότητας των αδελφών Αντετακούμπο, χαρακτηρίζονται πίθηκοι από αρχηγό κόμματος. Την ώρα που έχουν βαπτισθεί με ελληνικά ονόματα και οι γονείς τους θεωρούν πατρίδα τους πλέον την Ελλάδα, τα αδέλφια διαπρέπουν στο απαιτητικό NBA λοιδορούμενα από τον κ. Μιχαλολιάκο για το χρώμα τους. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρωτοστατούν σε παλληκαριές και γενναίες επιθέσεις σε πάγκους μικροπωλητών από το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία.

Λες και οι δύστυχοι αυτοί όταν γεννήθηκαν, έβαλαν σκοπό την ζωή τους να έλθουν στη «γενέτειρα της Δημοκρατίας» για να γίνουν λαθραίοι μικροπωλητές και να υφίστανται την οργή και την παλληκαριά του γνωστού «Καραϊσκάκη» της…Χρυσής Αυγής (Μπαρμπαρούσης).

Πριν από χρόνια ασφαλώς τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν ήταν μόνο η οικονομική ευμάρεια, πραγματική ή επίπλαστη. Ηταν και άλλοι οι ηγέτες, με άλλη εμβέλεια εντός κι εκτός Ελλάδας. Ηγέτες που ενέπνεαν σεβασμό στους πολίτες και μια στοιχειώδη σιγουριά για το παρόν και το μέλλον. Ηγέτες που επέτρεπαν στις ισχυρές αξίες του Ελληνισμού, όπως η φιλοξενία και ο κοσμοπολιτισμός, να αναπτύσσονται άνετα. Ηγεσίες και πολίτες που δεν επέτρεπαν την ανάπτυξη και εμφάνιση των πλέον ταπεινών ενστίκτων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Ηγέτες και πολίτες που θεώρησαν εντελώς φυσιολογικό ένας ποδοσφαιριστής που έλαβε την ελληνική υπηκοότητα, να προσφέρει το ταλέντο του μετέχοντας στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου. Από την εποχή όμως του σπουδαίου Ντανιέλ Μπατίστα μέχρι σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο ποτάμι της οργής.

Υ.Γ. Αραγε αν επισκεφθεί την Ελλάδα η Γιασμίν με τον Ελληνα σύντροφό της, θα την υποδεχθούμε ως ανεπιθύμητη λαθρομετανάστρια;

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

Σχολιάστε