My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απόγνωση κτηνοτρόφων για βοσκές- ΟΣΔΕ

provataΣε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς, καθώς το 80% περίπου απ` αυτούς κινδυνεύει να μείνει φέτος χωρίς βοσκότοπους αλλά και χωρίς δικαιώματα ΟΣΔΕ (επιλέξιμα)!

Ο λόγος είναι ότι ο Δήμος Κιλκίς αρνείται να παραχωρήσει τις εκτάσεις βοσκοτόπων, που έδινε κάθε χρόνο, αν οι κτηνοτρόφοι δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους των προηγούμενων χρόνων, γι` αυτές ακριβώς τις παραχωρήσεις – ενοικιάσεις.

Το όλο θέμα σχετίζεται με τις τελευταίες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν σχετικά με τον διακανονισμό οφειλών προς το Δημόσιο. Απ` τις ρυθμίσεις αυτές εξαιρέθηκαν οι οφειλές προς τους ΟΤΑ. Το αποτέλεσμα είναι οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους δήμους, τα οποία αφορούν τις βοσκές και τις ενοικιαζόμενες ακτημονικές εκτάσεις.

Πριν λίγες μέρες έφτασε στον Δήμο Κιλκίς εντολή του Υπουργείου Οικονομικών να μην δίνονται φέτος τα βοσκοτόπια αν προηγουμένως οι κτηνοτρόφοι δεν εξοφλούν τα χρέη τους. Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση καθότι χρεωμένο στο δήμο φέρεται το συντριπτικό ποσοστό των κτηνοτρόφων του Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24, το τμήμα Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη προς τη πλευρά της κυβέρνησης, για να λάβει την υπόσχεση ότι το θέμα της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ θα λυθεί με νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία όμως δεν μπορεί να εκδηλωθεί πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν θα επαναλειτουργήσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Στο μεταξύ, όμως, τίθεται θέμα δικαιωμάτων ΟΣΔΕ (ετήσιες επιδοτήσεις κτηνοτρόφων). Κι αυτό επειδή τα εν λόγω δικαιώματα θα πρέπει να κατοχυρωθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Για το τεράστιο αυτό πρόβλημα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Δημαρχείο συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Κιλκίς με τον Β. Μπαλάσκα και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Μια συνάντηση, η οποία όμως απέβη άκαρπη καθώς η Δημοτική Αρχή επικαλέστηκε τα ισχύοντα περί ρυθμίσεων χρεών, παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες για τις αιτήσεις ΟΣΔΕ είναι ασφυκτικές.

Σχολιάστε