My Twitter Feed

6 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παγκόσμιος από τα χωράφια! -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Περιφρούρηση από εργαζόμενους -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Παραιτήσεις και απειλή λουκέτου -

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Πρόσληψη 26 “οχταμηνιτών” -

Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Συγχαρητήρια Βεργίδη σε Κιλκισιακό -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΚΚΕ – Κιλκισιακός σημειώσατε… -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Προς λουκέτο κι η ΦΙΕΡΑΤΕΧ; -

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κεντρική εκδήλωση με αισιοδοξία -

Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Απωθητικό θέαμα,

…επικίνδυνο έλκος.

Του Γιάννη Τριάντη.


Την ώρα που ο Μητσοτάκης πάλευε με τον Κασσελάκη για τα Πόθεν και τα Έσχες και έρρεαν κρουνηδόν από την οθόνη τα εκατομμύρια, τα λούσα, τα ακίνητα και τα συναφή, ο κόσμος ασφυκτιούσε στους θολούς διαδρόμους των νοσοκομείων, μέτραγε τις δεκάρες μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ και κοίταγε πως θα βγάλει πέρα τον μήνα.

Απωθητικό θέαμα που στέλνει κατ΄ ευθείαν τους πολίτες είτε στην αποχή είτε στο λεγόμενο αντισυστημικό στρατόπεδο της γκριζόμαυρης Δεξιάς, που ενδέχεται να φτάσει αθροιστικά στο 15% ή να το ξεπεράσει.

Και η άλλη Αριστερά; Αυτή που κείται πέραν του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ; Το ΚΚΕ ζει στον κόσμο του. Τσιμπάει λίγο (στις δημοσκοπήσεις) αλλά ούτε πείθει ευρύτερα στρώματα ούτε φοβίζει τους κλειδοκράτορες της εξουσίας.

Ο Βαρουφάκης προσπαθεί αλλά μετά την ψυχρολουσία του 2023 σα να του κόπηκαν τα φτερά και δεν λέει να πετάξει. Πέρασε ο καιρός που ήταν περιζήτητος στα μίντια και ακουγόταν μια διαφορετική φωνή, συχνά παράδοξη, ασφαλώς οριακή μα πάντα ενδιαφέρουσα. Τώρα, σουρντίνα και καχεκτικά ποσοστά, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις.

Κι αυτοί που έφυγαν συκοφαντημένοι από το «σύστημα Κασσελάκη» (έβαλε κι ο Τσίπρας το χεράκι του σ΄ αυτό, διότι δεν αναχαίτισε την συκοφαντία), γιατί ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αδυνατώντας να στρέψουν τους προβολείς στο ενδιαίτημα της Νέας Αριστεράς τους;

Γιατί εξαφανίστηκαν οι περισσότεροι κι έχουν μείνει πεντ΄εξι μοναχά να κουβαλάνε στις πλάτες τους το βάρος της προεκλογικής περιόδου; Που είναι τα γκεσέμια-οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ- να αλωνίσουν τη χώρα και να φτάσει ο λόγος της συγκεκριμένης Αριστεράς στα πέρατα της επικράτειας;

Αλλά κι απ΄όσους εμφανίζονται, κάνα δυό μιλάνε χωρίς δογματικά χαλίκια στη γλώσσα τους. Οι υπόλοιποι, το χαβά τους. Θέλετε παράδειγμα; Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο φίλτατος ο Φίλης λόγου χάριν, άλλο δεν έχει στο νού του πάρεξ χωρισμό Κράτους- Εκκλησίας και σφαίρες για το Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια…

Κι έτσι που τους βλέπεις- λίγο χλωμούς, λίγο κρύους και κάπως σαστισμένους- σου ‘ρχεται να τους πείς, «ρε παιδιά αφήστε τα κηρύγματα και τις αναλύσεις και βάλτε να παίζει αντί για σας στις Διακαναλικές ένα τραγούδι των Social Waste, ας πούμε. Μοναχά αυτό, το «Σά πρόκες». Και να πείτε στον κόσμο, «αυτά σας λέμε, αν θέλετε ακούστε μας»…

Όσο για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, «μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι». Ήλιος πλαστικός απ΄τα παλιά συρτάρια, λίγος Αντρέας κι αλλοτινές μου εποχές και καθηλωτικό σημειωτόν που βλέπει τις πλάτες του σαλτιμπάγκου Κασσελάκη, ο οποίος κοκορεύεται στο τικ τόκ-στητός, θρασύς και αμετροεπής- νομίζοντας πως μιλάει σε ηλίθιους και θα καταφέρει να πείσει την πλειονότητα.

Εδώ το έλκος, το ανίατο. Που ήρθε για να μείνει μεταβάλλοντας την Κουμουνδούρου σε αντηχείο υπερβολών, αντιφάσεων και ψευδαισθήσεων. Ελκος επικίνδυνο, ισοϋψές του Μητσοτάκη, τον οποίον υμνούσε παλιότερα και τον αποθέωνε.

CUT: Στο Υστερόγραφο παρατίθεται το υμνητικό για τον Μητσοτάκη άρθρο του Κασσελάκη στον «Εθνικό Κήρυκα» το 2015. Θα το διαβάσετε και θα επαναβεβαιώσετε την άποψή σας για το ποιόν του ανδρός.

…Το αστείο με τις επικείμενες Ευρωεκλογές είναι ότι και οι τρείς θα λένε ότι βγήκαν κερδισμένοι. Ο Μητσοτάκης γιατί πιθανώς να συγκεντρώσει ποσοστό όσο οι άλλοι δυό μαζί, ο Κασσελάκης γιατί ίσως να πάρει κάτι παραπάνω από το 17,8% των εθνικών εκλογών κι ο Ανδρουλάκης-ακόμη κι αν είναι τρίτος με κάνα 12-13 %- θα πεί ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε σε σύγκριση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

…Ευρωεκλογές είπατε; Μάλλον ο θρίαμβος της μετωνυμίας.

Άρθρο στο news247.gr

Σχολιάστε