My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Απ`το Κιλκίς με παγκόσμια ιδέα

microsoft-diagonismos1Η Αναστασία Σιάπκα από το Κιλκίς, είναι μια απ` τις δυο Ελληνίδες μαθήτριες που περιλαμβάνονται στους 30 φιναλίστ παγκόσμιου διαγωνισμού που διοργανώνει η Microsoft!

Πρόκειται για τον διαγωνισμό με την επωνυμία YouthSpark Challenge For Change, στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, που κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Κιλκισιώτισα μαθήτρια διακρίθηκε για την ιδέα της για μια κοινωνική επιχείρηση, η οποία διοργανώνει εργαστήρια για την εξοικείωση των γυναικών με τον προγραμματισμό, με σκοπό να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες αλλά και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησής τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

microsoft-diagonismos-001Η έτερη Ελληνίδα μαθήτρια είναι η Νεφέλη Στεφοπούλου από τα Τρίκαλα, η οποία ξεχώρισε με το Project L.I.N., στόχος του οποίου είναι η επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης του νερού, που αντιμετωπίζει πλήθος σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν δωρεές και εγκαταστάθηκαν φίλτρα νερού σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε τουλάχιστον 500 μαθητές.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διακρίνεται στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό με δύο υποψήφιες. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 10 μεγάλων νικητών είναι ανοιχτή στο κοινό και θα ολοκληρωθεί την 14η Μαΐου 2015.

 

Σχολιάστε