My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Απροστάτευτοι στις πλημμύρες!

ΚΚΕ: Συμπαράσταση στους πληγέντες. 

Ενώ οι ατελείωτες βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο νομός Κιλκίς – που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου – κι ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία, μετρούν τις πληγές τους.

artzan-plimmyraΩς γνωστόν, μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο 77χρονος κτηνοτρόφος στη Νέα Σάντα όταν το τρακτέρ που οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο και μια 24χρονη έξω από τη Κάτω Καμήλα Σερρών όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της λόγω της υψηλής στάθμης του νερού και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι.

Εξ` άλλου, χθες το βράδυ ένας 63χρονος έχασε τη ζωή του όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο στο 1χλμ της επαρχιακής οδού Σχολαρίου- Λαγκαδικίων.

Κατά τ` άλλα, έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, που μαρτυρούν την ανεπάρκεια της αντιπλημμυρικής προστασίας, κάτι που επισημαίνει και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι απολύτως δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων, που αισθάνονται ανοχύρωτοι και απροστάτευτοι από τις φυσικές καταστροφές.

Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής: 

«Η ελλιπής ή και ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα, σπίτια, χωράφια με ασυγκόμιστα βαμβάκια, κηπευτικά και άλλα προϊόντα, μεγάλες φθορές στο οδικό δίκτυο και σε έργα υποδομής, καταστροφές περιουσιών.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συμπαραστέκεται και εκφράζει την ολόπλευρη στήριξη στους εργαζόμενους της περιοχής, στους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους καλεί να διεκδικήσουν:

Άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα και πλήρη αποζημίωση.

Άμεση εκτίμηση και πλήρη αποζημίωση για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν, ανεξάρτητα από τους ασφαλιστικούς κανονισμούς του ΕΛΓΑ.

Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μελλοντικές καταστροφές».

Σχολιάστε