My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Αποχώρηση του Χρ. Γκουντενούδη

Την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική δράση, ανακοίνωσε ο τέως δήμαρχος Παιονίας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης.

“Μετά από μια πορεία τριάντα ετών ενεργούς συμμετοχής στα κοινά, από διάφορα μετερίζια, κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αποχώρησης και της ολοκλήρωσης ενός κύκλου προσφοράς και παρουσίας με θετικές στιγμές αλλά και με προκλήσεις”, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Γκουντενούδης, προσθέτοντας ότι: “Οφείλουμε να αφήνουμε πεδίο δράσης στους νεότερους τόσο ηλικιακά αλλά κυρίως σε εκείνους που δεν έχουν κληθεί μέχρι τώρα να προσφέρουν στον τόπο μας μέσα από την αυτοδιοίκηση. Εμείς όμως παραμένουμε δίπλα τους, σε οτιδήποτε θεωρούν οι ίδιοι ότι μπορεί να φανούμε χρήσιμοι”.

Με αναφορές στα οικονομικά της ΔΕΥΑΠ σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔΕΗ και κάνοντας λόγο για “πανηγυρική αθώωσή” του στα ποινικά δικαστήρια, καθώς και για δικαίωσή του με απόφαση του ΣτΕ, ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει στη δήλωση αποχώρησής του και τα εξής:

“Έλαβα την απόφαση ότι θα ήταν η τελευταία μου παρουσία στην ενεργό αυτοδιοικητική δράση, ήδη πριν από τις εκλογές, είτε το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν θετικό, είτε αρνητικό.

Σε όλο αυτό το διάστημα κατά το οποίο με την ψήφο των συμπολιτών μου και συνδημοτών μου κατείχα θέσης ευθύνης στη διοίκηση αλλά και την αντιπολίτευση του Δήμου Παιονίας, της Νομαρχίας Κιλκίς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην προδώσω την εντολή τους. Διατήρησα υψηλά την ευθύνη και το καθήκον, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, με θέσεις και απόψεις που στηρίζονταν στην αλήθεια, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια και με αποκλειστικό στόχο ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ συγκεκριμένα σε δύο γεγονότα που εκτυλίχθησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου και κρίνω ως σημαντικό να τοποθετηθούν στην σωστή τους ιστορική, πολιτική και ηθική τους διάσταση.

Πρωτίστως, ένα θέμα που απασχόλησε τον δημόσιο διάλογο και αφορά στην υπερχρέωση της ΔΕΥΑ Παιονίας, την μη ορθολογική διαχείριση των οικονομικών της μέσω της μη εξόφλησης των τιμολογίων προς την ΔΕΗ και την απειλή για διακοπή της ρευματοδότησης των αντλιοστασίων. Είχαμε πει αλήθειες για την δραματική κατάσταση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης καθώς το χρέος της ΔΕΥΑΠ προς την ΔΕΗ ήταν 868.693,34 όταν παραδώσαμε την διοίκηση το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΠ, τα οποία μας δόθηκαν τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά (!) την αίτηση που είχαμε υποβάλει ως δημοτική παράταξη. Ενώ στις 31/07/2023, το υπόλοιπο προς την ΔΕΗ, σύμφωνα με την εξώδικο κλήση της ΔΕΗ, ήταν περίπου τρία εκατομμύρια.

Πως προέκυψε η διαφορά αυτή με τις ψευδείς πληροφορίες του Δημάρχου στον τύπο και στις ομιλίες του, όπου προσπάθησε να φορτώσει τις αμαρτίες της δικής του διοίκησης στην προηγούμενη δική μας; Ότι δήθεν αφήσαμε χρέος 1.200.000 το οποίο με τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος ανήλθε στα 3.000.000. Είναι δυνατόν η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2023, να ήταν 2.132.000 ευρώ, περίπου; ότι αφήσαμε, ως διοίκηση, υπόλοιπο περιπου 1.200.000 ευρώ και η διαφορά με τις αυξήσεις του ρεύματος, ανέβηκε στο υπόλοιπο των τριων εκατομμυρίων, περίπου!!

Γιατί δεν λέτε την αλήθεια στους δημότες, παρά με την σημερινή τιμολογιακή πολιτική κάνετε αυξήσεις του τιμολογίου του νερού, από 13% μέχρι και 143%;!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ είναι πολλά, αλλά ενώ εδώ και 13 χρόνια υπάρχει κλιμακούμενο τιμολόγιο για κάθε Δημοτική Ενότητα, γιατί να μην υπάρχει μια τιμή για όλες τις Δημοτικές Ενότητες; Δεν μπορεί όλοι μαζί στα έξοδα και χώρια στα έσοδα. Πείτε τέλος πάντων την αλήθεια, διότι οι δημότες αναγκάζονται εντέλει να πληρώνουν οποιαδήποτε ατασθαλία σας.

Όσον αφορά την αργία στην οποία είχα τεθεί προσωρινά, μετά την πανηγυρική αθώωσή μου στα ποινικά δικαστήρια, ήρθε και η δικαίωσή μου με την απόφαση του ΣτΕ, κατόπιν προσφυγής μου, με ολοσχερή διαγραφή της ποινής μου. Για μένα η αξιοπρέπεια και η αλήθεια, είναι οι μεγαλύτερες αρετές κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω στην ζωή μου. Όσο κι αν κατάφεραν να σπεκουλάρουν πάνω στο ζήτημα αυτό και να το εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά οι κύριοι της διοίκησης, η αλήθεια στο τέλος επικράτησε, και αυτό μου αρκεί.

Στην προεκλογική περίοδο διατηρήσαμε την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα μας απέναντι στους δημότες, όταν κάποιοι που συμμετείχαν στην τότε δική μας διοίκησή (καθώς η σημερινή διοίκηση του δήμου αποτελείται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από πρώην «δικά μας» στελέχη), δεν έπραξαν το ίδιο.

Παρ’ όλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στους δημότες και τον τόπο. Αρκετή απογοήτευση υπήρξε μέχρι τώρα από την αλαζονεία και την υπεροψία του σημερινού δημάρχου.

Καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης, για το καλό του δήμου μας, για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.”

Σχολιάστε