My Twitter Feed

28 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Υποστελεχωμένη η Πυροσβεστική -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΚΚΕ: Φορτσάρει ενόψει εκλογών -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Έφυγε ο ευεργέτης της Αξιούπολης -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Παρέμβαση ΠΟΕΔΗΝ για το ΓΝΚ -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Η επίσκεψη του Λ. Καρχιμάκη -

Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Άδικο τέλος επιτηδεύματος -

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

διυλιστήριο νερού με 8,7 εκ. -

Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

SOS από το σχολείο της Μεγ. Βρύσης -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Αποτροπή εργοταξίου σε Κιλκίς

Μια αυθαίρετη προσπάθεια εγκατάστασης και λειτουργίας εργοταξίου εντός του αστικού ιστού του Κιλκίς, στην περιοχή παλαιού ζωοπάζαρου, εκδηλώθηκε αλλά τελικά ματαιώθηκε.

Σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας παραδόθηκε χθες Τετάρτη 26 Αυγούστου από τη δημοτική παράταξη “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” προς τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, τον πρόεδρο του τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου και τον διοικητή της Τροχαίας Κιλκίς, ενώ ενημερώθηκε προφορικά η κ. εισαγγελέας Κιλκίς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατά την συνεδρίαση του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, έγινε γνωστό ότι ματαιώνεται η εγκατάσταση του εργοταξίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Το υπόμνημα της παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ»:

Το τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες, μαζί με τους περιοίκους της περιοχής του παλαιού ζωοπάζαρου,  εγκατάστασης και δημιουργίας εργοταξίου στο οικοδομικό τετράγωνο 349 ( πίσω από την εκκλησία της Παναγίας), χαρακτηρισμένο ως Κ.Χ πάρκο,  το οποίο όλως αυθαιρέτως παραχωρήθηκε προς χρήση του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο του αποχετευτικού, από τον Δήμο Κιλκίς, μετά από αίτημα της ΔΕΥΑΚ Κιλκίς.

          Η αρχική προφορική εντολή για εγκατάσταση του εργολάβου στο συγκεκριμένο οικόπεδο και η έναρξη των εργασιών για την διαμόρφωση του χώρου, προκάλεσαν διαμαρτυρίες δημοτών διότι με τέτοιες διαδικασίες δεν νομιμοποιείται κανείς να εγκαταστήσει εργοτάξιο εντός αστικού ιστού χωρίς τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις που ισχύουν σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν αγροτεμάχια προς ενοικίαση ή άλλοι Δημοτικοί χώροι εκτός αστικού ιστού.

          Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή για την εγκατάσταση του εργοταξίου, όποιος και αν πήρε την πρωτοβουλία, δεν πήρε υπόψη του ότι:

1)    Σε απόσταση 30-40 μέτρων υπάρχει παιδική χαρά, με πολύ μεγάλη επισκεψημότητα από παιδιά και γονείς, που θα πρέπει πιθανόν να αναστείλει την λειτουργία της μέχρι να περατωθεί το έργο.

2)   Σε απόσταση 10 μέτρων υπάρχει επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και το έργο θα προκαλέσει μεγάλη όχληση.

3)   Πέριξ του οικοπέδου υπάρχουν  πολυκατοικίες  οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι των οποίων θα έχουν σοβαρό πρόβλημα από τον θόρυβο και την σκόνη του εργοταξίου.

4)   Την επικινδυνότητα μίας τέτοιας λειτουργίας εντός αστικού ιστού από την φόρτωση και εκφόρτωση υλικών με οχήματα βαρέως τύπου, χωρίς προηγουμένως να έχει παρθεί άδεια λειτουργίας αστικού εργοταξίου (ΣΑΥ – ΦΑΥ), χωρίς σήμανση και κατάλληλα μέτρα προστασίας εντός και πέριξ αυτού.

5)   Χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αποδοχή του χώρου από τον επιβλέποντα Μηχανικό του έργου και από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας.

6)   Η περιοχή τυχαίνει να είναι πολυσύχναστη από δημότες που επισκέπτονται την παρακείμενη πλατεία, την Εκκλησία της Παναγίας, από γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά και τέλος το συγκεκριμένο οικόπεδο εφάπτεται οδικού άξονα ταχείας κυκλοφορίας χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη ορατότητα για την αποφυγή των ατυχημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτήν την αυθαιρεσία και ζητάμε να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση του έργου, εάν προβλέπεται εντός αστικού ιστού, αφού επιμείνουν για την χρήση του χώρου ως εργοτάξιο και στην καλύτερη περίπτωση, για την αποφυγή ατυχημάτων και οχλήσεων στην περιοχή προτείνουμε την δημιουργία του σε δημοτικό χώρο εκτός αστικού ιστού.

          Με την παρούσα επιστολή καθιστούμε υπεύθυνο κάθε αιρετό ή υπηρεσιακό παράγοντα για ότι συμβεί χωρίς να έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

          Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι του «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» επιφυλασσόμεθα για την μη τήρηση των παραπάνω.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΛΕΝΑ

ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Σχολιάστε