My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απορρίμματα:Από Κιλκίς σε Σέρρες

Η εκκίνηση για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών, η οποία θα δέχεται και τα απορρίμματα του Δήμου Κιλκίς, δόθηκε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, με τη τελετή θεμελίωσης του πρώτου ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υπερσύχρονη μονάδα, συνολικού κόστους 32.200.000 ευρώ, που αποτελεί και το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που συνδέει  πόρους της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 2014-2020) με ιδιωτικά κεφάλαια, θα δέχεται απορρίμματα όλου του νομού Σερρών και θα κατασκευαστεί δίπλα στον σημερινό ΧΥΤΑ.

Η ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του έργου προβλέπεται σε 22 μήνες, ενώ η σύμβαση που υπεγράφη  ανάμεσα στον ΦΟΣΔΑ, το αρμόδιο υπουργείο και τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας  προβλέπει την 25ετή λειτουργία και συντήρηση του.

Η μέγιστη δυναμικότητά του είναι 63.000 τόνοι απορριμμάτων ετησίως, με ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα τους 45.000 τόνους ετησίως. Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων (μεσοσταθμικά) θα είναι 56 ευρώ/τόνος.

«Είναι ντροπή η Ελλάδα να πληρώνει πρόστιμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι ντροπή να πετάμε σκουπίδια στις χωματερές. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ.Πιτσιόρλας.

«Σήμερα θεμελιώνουμε το έργο που οραματιστήκαμε και εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων» υποστήριξε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης.

Δικαιωμένος για την απόφαση που πήρε ο ίδιος και τα μέλη της διοίκησης της τότε ΕΣΑΝΣ εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, οποίος και αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη του έργου.

«Το συγκεκριμένο έργο, μετά το ΣΜΑ Ευκαρπίας συμπληρώνει το «πάζλ» του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα στην Κεντρική Μακεδονία, μέσω του ΦΟΣΔΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

 

 

Σχολιάστε