My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απομακρύνονται οι εξορύξεις

Απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο εξόρυξης χρυσού στη περιοχή της Γευγελή, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος του εν λόγω δήμου, Ιβάν Φράνγκοφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον ομόλογό του της Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, την περασμένη Παρασκευή 5 Μαΐου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Γευγελής ο κ. Γκουντενούδης έθεσε το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στη μεθοριακή περιοχή πέριξ του Αξιού ποταμού και των προβλημάτων που κάτι τέτοιο θα προξενούσε στο περιβάλλον και κυρίως στην ποιότητα των υδάτων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παιονίας υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλές παραποτάμιες γεωτρήσεις που εξυπηρετούν την υδροδότηση του δήμου και μια πιθανή δημιουργία ορύγματος θα κατέστρεφε το οικοσύστημα και θα επηρέαζε με καταλυτικό τρόπο την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Φράνγκοφ κατέστησε σαφές ότι μετά την συντριπτική υπεροχή της αρνητικής ψήφου στο τοπικό δημοψήφισμα για τη δημιουργία μεταλλείων, το ενδεχόμενο εξορύξεων απομακρύνεται.

Στην σύσκεψη τέθηκαν κι άλλα θέματα διασυνοριακής συνεργασίας και κυρίως το νέο πρόγραμμα interreg AQUAM-IΙ, το οποίο αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων σε διασυνοριακό επίπεδο, με την προμήθεια εξοπλισμού για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, υποδομές για τη βελτίωση του δικτύου και υποδομές για την αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης και συνεργασίας, καθώς και οι επενδυτικές προοπτικές που διανοίγονται ενόψει της ενταξιακής πορείας της γείτονος χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση μετείχε και ο γ. γραμματέας του Δήμου Παιονίας, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, καθώς και ο διευθυντής του Δήμου Γευγελής, Kire Janisliev.

Μετά τη λήξη της συνάντηση ο Δήμαρχος Παιονίας παραχώρησε σύντομη συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής.

 

Σχολιάστε