My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Με μια “καλημέρα από την πολύβουη βιβλιοθήκη” λάβαμε απ` την προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, Βάσω Μανιουρά, το εξής δελτίο τύπου με τις δράσεις των δυο επόμενων εβδομάδων και έναν μίνι απολογισμό με το τί έχει γίνει έως τώρα στη Βιβλιοθήκη:
Πέρασαν 2 εβδομάδες από τότε που ξεκίνησε η καλοκαιρινή καμπάνια στη Βιβλιοθήκη μας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 6 δραστηριότητες, 144 παιδιά συμμετείχαν σε αυτές, περίπου 50 επιπλέον ήθελαν να συμμετέχουν αλλά ήμασταν υπερπλήρεις (δε θα σταθώ στην αγωνία που μας διακατείχε στην έναρξη της καμπάνιας μήπως και δεν υπάρξει συμμετοχή), ατελείωτες οι ώρες που αφιερώσαμε (δεν μετριούνται)  για την προετοιμασία των δραστηριοτήτων, την υλοποίηση και καταγραφή τους. 

Αλλά αυτά είναι μόνο αριθμοί… Και οι αριθμοί δεν μπορούν να αποτυπώσουν τα όμορφα της ζωής

Η πραγματικότητα είναι αυτή που ζούμε καθημερινά στη Βιβλιοθήκη: 

Μέσα σε 2 εβδομάδες, μας χαρίστηκαν τουλάχιστον 144 παιδικά χαμόγελα (δε θα προσθέσω αυτά των μαμάδων και των μπαμπάδων γιατί θα χάσω το μέτρημα). Λάβαμε επίσης: Αρκετά δωράκια – ζωγραφιές από τα παιδιά, παράπονα γιατί οι περισσότερες δραστηριότητες είναι πια γεμάτες, προτάσεις και σχέδια για το χειμώνα που έρχεται και την επόμενη καλοκαιρινή καμπάνια (!)

Προτού ξεκινήσουμε ήμασταν αρκετά συγκρατημένοι, γιατί δεν πιστεύαμε ότι θα υπάρχει αρκετή συμμετοχή. Το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης το καλοκαίρι χτυπάει κόκκινο από επισκεψιμότητα, αλλά αυτή η προσπάθεια ήταν κάτι  πρωτόγνωρο για την πόλη μας. Τελικά αποδείχτηκε ότι όλοι μας οι φόβοι ήταν αβάσιμοι. Τα παιδιά και οι γονείς τους, μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και αγκάλιασαν την καλοκαιρινή εκστρατεία. Η Βιβλιοθήκη βουίζει καθημερινά από παιδικές φωνές, το τηλέφωνο χτυπά συνεχώς και δεχόμαστε ακατάπαυστα αιτήσεις συμμετοχής, τα ράφια στο παιδικό τμήμα είναι σε πλήρη αναρχία, οι κόλλες, τα ψαλίδια και οι μαρκαδόροι έχουν πάρει φωτιά!

Όσο για εμάς;

Ύστερα από κάποιες μάταιες προσπάθειες να επαναφέρουμε την τάξη στο παιδικό, έχουμε παραιτηθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια ευπρεπισμού του χώρου (από Σεπτέμβρη μαζί με τα σχολεία). Δουλεύουμε ακατάπαυστα  ώστε σε κάθε δραστηριότητα να βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα και αισθανόμαστε πλήρεις (εντάξει, κάποιες φορές αισθανόμαστε επίσης, και πολύ κουρασμένοι), γιατί βλέπουμε ότι όλη αυτή η δουλειά δεν πάει χαμένη αλλά αποδίδει καρπούς.

Το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν είχαμε στο πλάι μας την Future Library και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς και τους πολύτιμους μας εθελοντές, που είτε αναλαμβάνουν την υλοποίηση δραστηριοτήτων ως εμψυχωτές, είτε συμμετέχουν υποστηρικτικά βοηθώντας κατά τη διεξαγωγή των προγραμμάτων και καταγράφοντας το όλο συμβάν. Πολύτιμη επίσης είναι η υποστήριξη που μας προσφέρει ο Δήμος Κιλκίς καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής καμπάνιας και τον ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό.

Σχολιάστε