My Twitter Feed

21 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Απολογισμός για Υγεία – Πρόνοια

Σε απολογισμό δραστηριοτήτων του Ν.Π.Δ.Δ. ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προέβη ο πρόεδρός του, Χρήστος Δραγανίδης.

Στο απολογισμό με τίτλο “με όραμα και συστηματική δουλειά θωρακίζουμε το μέλλον του τόπου μας”, ο κ Δραγανίδης αναφέρει τα εξής:

“Τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκινήσαμε, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε απέναντι στους δημότες, να υλοποιούμε την προγραμματική μας δέσμευση.

Με συστηματική δουλειά, προχωρήσαμε σε άμεσες δράσεις και παράλληλα δρομολογήσαμε μεσοπρόθεσμες ενέργειες, ώστε το Νομικό Πρόσωπο Υγείας – Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του δήμου Παιονίας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κ.ΑΠ.Η του δήμου Παιονίας και προσφέροντας, μέσω του ΚΕ.Φ.Ο, αξιοπρεπή σίτιση στους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν κάποια προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία.

 • Συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας του ΕΣΠΑ & ΕΕΤΑΑ.
 • Συντηρήσαμε και εξοπλίσαμε όλους τους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 • Βελτιώσαμε τα ποσό ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα “Προσαρμογή Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών” στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης Π.Δ. 99/2017 σε 350.000 € από 250.000 € που ήταν το ποσό ένταξης που είχε επιτύχει η προηγούμενη διοίκηση του Νομικού Προσώπου.
 • Δημοπρατήσαμε το έργο ανακαίνισης και συντήρησης των παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών με προϋπολογισμό 350.000 €.
 • Ιδρύσαμε δεύτερο νηπιακό τμήμα στον παιδικό σταθμό Γουμένισσας .
 • Ιδρύσαμε δεύτερο βρεφικό τμήμα στον βρεφονηπιακό σταθμό Πολυκάστρου που θα λειτουργήσει την περίοδο 2023-2024
 • Ταχτοποιήσαμε την 20ετή εκκρεμότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου ΚΑΠΗ Πολυκάστρου.
 • Νομιμοποιήσαμε τα κτίρια των ΚΑΠΗ του δήμου
 • Λάβαμε αδειοδοτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντας για όλα τα κυλικεία των ΚΑΠΗ
 • Ανακαινίσαμε ριζικά με επαγγελματικές προδιαγραφές και δημοπρατήσαμε τα κυλικεία όλων των ΚΑΠΗ
 • Μεταφέραμε και λειτουργήσαμε το Φυσικοθεραπευτήριο του ΚΑΠΗ Ευρωπού στο αγροτικό ιατρείο του χωριού.
 • Κατασκευάσαμε τις εγκαταστάσεις του νέου κέντρου φροντίδας οικογένειας ΚΕ.Φ.Ο. στην Αξιούπολη με επαγγελματικές προδιαγραφές μαγειρείων για την σίτιση 200 ωφελούμενων ημερησίως
 • Φροντίσαμε τους συνδημότες που έχουν ανάγκη και συνδράμαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δήμου Παιονίας

Παρείχαμε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας υποστήριξη, κοινωνική εκπαίδευση και φροντίδα σε 166 ( κατά μέσο όρο) παιδιά βρεφικής και πρώιμης νηπιακής ηλικίας στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πολυκάστρου και τους Παιδικούς Σταθμούς Πολυκάστρου, Γουμένισσας, Αξιούπολης και Ευρωπού. Παρέμειναν σε αναστολή λειτουργίας, όπως ήταν και πριν το 2019, οι παιδικοί σταθμοί Ποντοηράκλειας,, Αγίου Πέτρου, Γοργόπης και Βαφειοχωρίου καθώς δεν προέκυψαν το διάστημα αυτό τα απαραίτητα προαπαιτούμενα ( ελάχιστος αριθμός παιδιών κλπ) για την επαναλειτουργία τους.

Συμμετείχαμε στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα – δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» με 117 ωφελούμενα νήπια και 12 βρέφη.

Πραγματοποιήσαμε συντηρήσεις εγκαταστάσεων και αγορές ηλεκτρολογικού –ηλεκτρονικού εξοπλισμού , ηλεκτρικών συσκευών και μηχανημάτων, καθώς και εκπαιδευτικού και εποπτικού-ψυχαγωγικού υλικού για όλες τις ηλικιακές ομάδες των δομών μας, με βάση τις οδηγίες και τα άρθρα του Πανελλήνιου Κανονισμού Λειτουργίας Παιδικών & βρεφονηπιακών Σταθμών.

Δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 350.000€,που αφορά την επίτευξη του τεχνικού μέρους του έργου που περιλαμβάνει συνολικά πέντε λειτουργούσες δομές των Παιδικών σταθμών του δήμου. ( Το έργο είχε αρχικά ενταχτεί από την προηγούμενη διοίκηση του νομικού προσώπου με προϋπολογισμό 250.000€ και το οποίο με νέο με αίτημα ανήλθε στις 350.000€).

Ιδρύσαμε δεύτερο νηπιακό τμήμα στον παιδικό σταθμό Γουμένισσας και δρομολογήσαμε την λειτουργία δεύτερου βρεφικού τμήματος στον βρεφονηπιακό σταθμό Πολυκάστρου από τον Νοέμβριο του 2022, με τροποποίηση της άδειας λειτουργίας του ΒΣ, για να ικανοποιηθούν περισσότερες αιτήσεις εγγραφής φιλοξενίας βρεφών. Οι αιτήσεις των γονέων του Πολυκάστρου, για ανάγκες φροντίδας και εκπαίδευσης βρεφών έχουν τα τελευταία χρόνια συνεχή αυξητική τάση.

Κέντρα Απασχόλησης Ηλικιωμένων ( Κ.ΑΠ.Η.)

Επειδή η λειτουργία των ΚΑΠΗ του δήμου ανεστάλη στις αρχές του 2020 λόγω της πανδημίας, παρέμειναν κλειστά για 2 περίπου χρόνια. Στο διάστημα αυτό μεταφέραμε το κυλικείο του ΚΑΠΗ Ευρωπού σε νέο χώρο και το φυσικοθεραπευτήριο στο αγροτικό ιατρείο του χωριού. Τακτοποιήσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΚΑΠΗ Πολυκάστρου και προχωρήσαμε σε νομιμοποιήσεις κτιρίων ώστε να μπορούμε να αδειοδοτήσουμε τα κυλικεία για την λειτουργία τους.

Ανακαινίσαμε, συντηρήσαμε και επισκευάσαμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις των δομών. Προμηθευτήκαμε όλο τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό για την λειτουργία των κυλικείων των εντευκτηρίων των ΚΑΠΗ, τα οποία εκμισθώθηκαν μέσω μειοδοτικών δημοπρασιών ( για τα κυλικεία ΚΑΠΗ Ευρωπού, ΚΑΠΗ Αξιούπολης και ΚΑΠΗ Γουμένισσας) και με απευθείας ανάθεση ( η δημοπρασία απέβη άγονη) για το κυλικείο ΚΑΠΗ Πολυκάστρου.

Τα ΚΑΠΗ πλέον λειτουργούν κανονικά έχοντας εγγράψει μέχρι τώρα 710 μέλη.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης και εκμισθώθηκαν τα κυλικεία με αντίστοιχες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση κοινωνικών εορταστικών εκδηλώσεων για τα μέλη των ΚΑΠΗ των αντίστοιχων δημοτικών διαμερισμάτων καθώς και στην διοργάνωση του ετήσιου χορού των ΚΑΠΗ του δήμου.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων αυτών ήταν η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου των ΚΑΠΗ προς τους πολίτες τρίτης ηλικίας του δήμου μας και η περαιτέρω πληροφόρησή τους για τις παραϊατρικές ( παροχή φυσικοθεραπειών, μετρήσεις κλπ) υπηρεσίες που προσφέρουν, καθώς και για την παροχή δωρεάν σίτισης σε οικονομικά αδύνατους πολίτες του δήμου μας.

H αθρόα συμμετοχή των μελών σε αυτές τις εκδηλώσεις, ήταν ενδεικτική της ανάγκης που έχουν οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας για επαφή, ψυχαγωγία , συμπαράσταση αλλά και την αίσθηση της συμμετοχής στην κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας ( ΚΕ.Φ.Ο.)

Κατασκευάσαμε τις εγκαταστάσεις του νέου κέντρου φροντίδας οικογένειας ΚΕ.Φ.Ο. στην Αξιούπολη με επαγγελματικές προδιαγραφές μαγειρείων προϋπολογισμού 50.000€ για να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους συμπολίτες μας.

Φροντίσαμε τους συνδημότες που έχουν ανάγκη και συνδράμαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Παρείχαμε καθημερινά αξιοπρεπή σίτιση σε 200 κατά μέσο όρο συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν κάποια προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία.

Συνεργαστήκαμε με τον δήμο για την παροχή γευμάτων αγάπης τις ημέρες των αργιών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων και Πάσχα.

Σχολιάστε