My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Αποκάλυψη τώρα

floridis-panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Στην πρώτη του επίσκεψη (με πολεμικό ελικόπτερο) στον καταυλισμό του Χέρσου, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Κιλκίς. Στη σύντομη συνομιλία τους έγινε αναφορά στις εγκαταστάσεις του Πηλοθεραπευτηρίου της Πικρολίμνης. Οχι φυσικά για να κάνει λασπόλουτρα ο κ. Καμμένος, αλλά για λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων. Το ίδιο διάστημα ένας δικηγόρος του Κιλκίς διατεινόταν δημοσίως, ότι εκπροσωπεί τον επιχειρηματία της Πικρολίμνης στις διαπραγματεύσεις στην Αθή­να. Σχετική νύξη έγινε σε τοπική εφημερίδα ανεπισήμως, αλλά ο δήμαρχος “απετάξατο” την αναφορά του στον Καμμένο. Λίγο αργότερα και ο επιχειρηματίας, εκλιπών πλέον, ερωτηθείς τηλεφωνικά από δημοσιογράφο, δεν εγνώριζε τίποτα επί του θέματος.

Προχθές στην Ξυλοκερατιά εμφανίσθηκε κλιμάκιο του Στρατού για να διερευνήσει το χώρο των σταβλικών εγκαταστάσεων(!) όπου διετάχθηκε από το ΓΕΣ (και το ΓΕΣ βέβαια από κάπου διετάχθη), να ιδρυθεί εντός 5 ημερών (11-15 Μαΐου) Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, που κάποια στιγμή εμφανίσθηκε, δήλωσε άγνοια για τα τεκταινόμενα.

Την ίδια ώρα ακούγονται νέα σημεία στο νομό, από τη Γάβρα έως το Χωρύγι, που έχουν “στοχοποιηθεί” ως υποψήφιοι χώροι για δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων. Η επίσημη αιτιολογία είναι μια ανάρτηση του Υπουργείου Αμυνας στη “Διαύγεια” προς όσους διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις και θέλουν να τις ενοικιάσουν για φιλοξενία Προσφύγων.

Η άγνοια συγχωρείται και δικαιολογείται. Ασχετα αν δεν πείθει. Το θέμα όμως δεν είναι αυτοί (οι εντόπιοι) που δηλώνουν άγνοια. Το θέμα είναι το ποιός ενημερώνει το ΓΕΣ, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Αμυνας, για τους υπάρχονες χώρους στο Κιλκίς. Πώς εγνώριζε το ΓΕΣ τις σταβλικές εγκαταστάσεις στην Πικρολίμνη; Εδώ είναι το θέμα. Ποιοί ή ποιές έχουν αποδυθεί σ’ έναν αγώνα για εγκατάσταση προσφύγων στο νομό; Ποιοί και ποιές γνωρίζουν για τα εκατομμύρια των Προγραμμάτων Φιλοξενίας της Υπατης Αρμοστείας; Ποιοί και ποιές εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης ως Εθελοντές, την ώρα που αμείβονται κανονικά; Πώς ήξερε ο επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού αν. υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας για τα 17 σπίτια στην πόλη του Κιλκίς, που έχουν ενταχθεί ως ενοικιαζόμενα σε σχετικό πρόγραμμα; (Το είπε στην κάμερα στην Επέτειο του Ρούπελ). Ποιοί δρομολογούν, ή θέλουν να δρομολογήσουν, πιλοτικό Πρόγραμμα φιλοξενίας διάσπαρτων προσφύγων στα σχεδόν ακατοίκητα χωριά των Κρουσσίων;

Αυτοί θα πρέπει να εντοπισθούν και να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να κάνουν δουλειές κάτω απ’ τη μύτη μας. Να καταλάβουν δηλαδή, ότι τους καταλάβαμε. Γιατί αλλιώς, η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, θα είναι πολύ πιο αποκαλυπτική απ’ αυτήν της Δευτέρας 16 Μαΐου 2016.

Ο τόπος έχει τόσα βάσανα. Ας μην έχει και τους κουτοπόνηρους που μας περνάνε για ηλίθιους!

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε