My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

“Αποικιοκρατική νοοτροπία Eldorado”

Πρόστιμα 1,7 εκατ. ευρώ στην Ελληνικός Χρυσός.

Αποικιοκρατική και εκβιαστική νοοτροπία καταλογίζει στην καναδική εξορυκτική εταιρεία Eldorado Gold, μητρική της “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”, το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.

eldorado_gold-001Με σημερινή ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό τονίζει ότι η καναδική εταιρεία “κλιμακώνει τις τελευταίες μέρες την πίεση προς την κυβέρνηση, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία και παρά το γεγονός ότι για χρόνια ισχυρίζεται ότι το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει όλες τις σχετικές άδειες”.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι το ερώτημα είναι τώρα “αν οι θεσμοί που θα έπρεπε να υπηρετούν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον -όπως η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη- θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς”.

Διαμαρτυρία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο καναδικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη διοργάνωσε σήμερα (Τετάρτη) το πρωί, η Επιτροπή Αγώνα Νέων Ρόδων και Συντονιστικό Ιερισσού, ενάντια στην Eldorado Gold «που παρανομεί και εκβιάζει», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει υπογραμμίζοντας «φτάνει πια με τα παιχνίδια”.

Πρόστιμο

Από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος (Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος) για την επιβολή στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.» προστίμων συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014.

Οι παραβάσεις χωρίζονται σε αυτές που αφορούν στο Υποέργο Μαύρων Πετρών και εγκαταστάσεων Μαντέμ Λάκκου των Μεταλλείων Κασσάνδρας στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σε αυτές που σχετίζονται με το Υποέργο Ολυμπιάδας Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Σχολιάστε