Αποβιώσαντες καπνοπαραγωγοί με ενισχύσεις!
Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιo Τσαυτάρη, 78 υποθέσεις δικαιούχων του Μέτρου 144 για τους καπνοπαραγωγούς, απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όπως προέκυψε, μετά από συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το Υπουργείο Οικονομικών, οι “δικαιούχοι” ενώ είχαν αποβιώσει φέρονταν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης.
Ο εντοπισμός έγινε μετά από διασταυρωτικούς ελέγχους, μεταξύ των αρχείων των δικαιούχων του μέτρου 144 και του αρχείου με τους αποβιώσαντες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τους οποίους πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές Ιουνίου 2012. Από τα αποτελέσματα της διασταύρωσης προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, εβδομήντα (70) ενταγμένοι είχαν αποβιώσει πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης κάθε ενδιαφερόμενου.
Με έγγραφη λοιπόν αναφορά του αρμόδιου Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων κ. Αθανασίου Θεοχαρόπουλου ταυτόχρονα με τις 70 υποθέσεις διαπιστώθηκε ότι ακόμη 8 δικαιούχοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο Μέτρο, έλαβαν νόμιμα την α’ δόση και στη συνέχεια απεβίωσαν. Παρ’ όλα αυτά, φέρονται να έχουν υποβάλει (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής) αίτημα καταβολής της β’ δόσης μετά το θάνατό τους.
Παράλληλα με την αποστολή των υποθέσεων στην Εισαγγελία, η αρμόδια Υπηρεσία προωθεί τις διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από τους κληρονόμους των αποβιωσάντων.
Οι έλεγχοι διασταύρωσης των στοιχείων των δικαιούχων των μέτρων του ΠΑΑ 2007-2013 συνεχίζονται με όλες τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων.
Ε όχι, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Αυτή ήταν η φράση-αντίδραση των περισσοτέρων πολιτών στη γνωστή ρήση Πάγκαλου. Έλα όμως πως ο κόμπος της κακής οικονομικής κατάστασης έφτασε στο χτένι των διασταυρώσεων και το πράγμα παίρνει άλλη τροπή αφού όλο και περισσότερες κατηγορίες επαγγελμάτων φαίνεται να έχουν καρπωθεί αυτά που δεν τους ανήκαν; Ας αναφέρω ορισμένα παραδείγματα προσωπικής ευθύνης. Συντάξεις μα’ι’μού όλων των ειδών, “φακελλάκια” όλων των ειδών, φοροδιαφυγή κάθε είδους, “μαύρη” εργασία, αδικαιολόγητη απουσία απο την εργασία, αυθαίρετη συρρίκνωση ωραρίου εργασίας, εικονικές υπερωρίες, εικονικά εκτός έδρας, εικονικές εφημερίες στα νοσοκομεία, ψεύτικες αναρρωτικές άδειες, ψεύτικες συνταγογραφήσεις, υπερσυνταγογραφήσεις, ψεύτικες εργαστηριακές εξετάσειες, ψεύτικες ιατρικές πράξεις, επεξαίρεση χρημάτων παντός τύπου, επιδοτήσεις μα’ι’μού όλων των ειδών, εισφοροδιαφυγή, κλοπή δημόσιου υλικού όλων των ειδών απο τους ίδιους τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες και ιδρύματα, πλημμελής άσκηση καθηκόντων, κατάχρηση εξουσίας, μα’ι’μού δηλώσεις για αγροτικές αποζημιώσεις και τώρα ενισχύσεις αποβιωσάντων καπνοπαραγωγών. Αυτά όλα δείχνουν σαφώς το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα, είτε είναι απλός εργαζόμενος πολίτης, είτε στέλεχος του κράτους και της κυβέρνησης. Το θέμα είναι οτι ο καθένας ανάλογα με το πόστο που κατείχε έκανε το ανάλογο φαγοπότι μικρό ή μεγάλο (και δεν είναι μόνον ποσοτικό το πρόβλημα), σε βάρος της οικονομίας. Οχι όλοι; Εντάξει σίγουρα όχι όλοι. Πόσοι όμως; Οταν κάθε μέρα σκάει κι’ ενα οικονομικό μικρό ή μεγάλο σκάνδαλο θα συνεχίζουμε να λέμε εσαεί οτι λίγοι συμμετείχαν στο πάρτι; Προσωπικά πιστεύω πως τώρα που το κράτος αποφάσισε να ψάξει, θα αναδύεται όλο και περισσότερη λαμογιά μικρή ή μεγάλη και τα περιθώρια για δικαιολογίες πως για όλα φταίνε οι άλλοι, θα στενέψουν πολύ. Σ’ ένα κράτος που δομήθηκε πάνω σε πελατειακές σχέσεις δεν φταίει μόνον ο κυβερνών, αλλά και ο κυβερνώμενος. Κάποια στιγμή ο καθένας μας άς κοιταχτεί μέσα στον καθρέφτη της συνείδησής του(άν διαθέτει) και άς απαντήσει στο ερώτημα: “Μήπως κι’ εσύ Βρούτε;”
Λούκυ Λούκ
Τις περισσότερες φορές διαφωνώ μαζί σου και ο λόγος που δεν εκφράζω τη διαφωνία μου είναι επειδή πιστεύω πως βλέπουμε τα πράγματα από άλλη γωνιά.
Είχα διαφωνήσει και εγώ με αυτό που είπε ο Πάγκαλός. Γιατί απέκρυψε την ανικανότητα των κυβερνήσεων που συμμετείχε να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας και τα έριξε όλα στο δημόσιο ‘’σας διορίσαμε τα φάγαμε όλοι μαζί’’ ήταν η πρόταση που είπε και σαν πιστόλι που δίνει την εκκίνηση ξεκίνησε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα πω περισσότερα γι αυτό το θέμα, έχουν αναλυθεί άλλωστε δυο εκ των αξιολογότερων δημοσιογράφων της χώρας στο http://www.debtocracy.gr και στο http://www.catastroika.com/ .
Σε αυτό που θα επιμείνω είναι η ανικανότητα των κυβερνήσεων που συμμετείχε και ο τιμητής μας πάγκαλός καθώς και η συνθήκη του Μαάστριχ. Η ανικανότητα του να δημιουργήσουν ένα κράτος που να μπορεί να ανταπεξέλθει στη σύγχρονη εποχή – από βαριά βιομηχανία μέχρι έρευνα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – μέχρι την υπογραφή της συνθήκης του Μαάστριχ που έβαζε ταφόπλακα ακόμη και στο ‘’τραβάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα’’. Για αυτά οι Βρούτοι θα απολογηθούν?
Για να μην κουράσω απάντησε αν θέλεις στο ερώτημα: η ζωή διαμορφώνει την συνείδηση ή η συνείδηση διαμορφώνει τη ζωή?
Το ερώτημα στο φινάλε αυτό είναι. Όσοι πιστεύουν το πρώτο ανέβηκαν στο τρένο και πήγαν βόλτα με τον πάγκαλο και τα ακριβά κρασιά που έπινε ως υπουργός. Όσοι πιστεύουν το δεύτερο ήταν αυτοί που έμειναν ‘’στην απέξω’’ και τώρα μπορούν να τον γράφουν στα π@π@ρι@ τους και να διαφωνούν με αυτά που λέει.
Απο τότε που ως άνθρωποι ξεχάσαμε(άν γνωρίζαμε δηλαδή) την λέξη “αυτοκριτική”, χάσαμε εν πολλοίς και το πραγματικό δικαίωμα να κρίνουμε τους άλλους. Εμείς ως πολίτες το μόνο που κάνουμε συνήθως όταν υποκειμενικά κρίνουμε οτι αδικούμαστε, είναι να λέμε στους πολιτικούς “φταίτε μόνο εσείς” και απο την άλλη να το βουλώνουμε και να τους ψηφίζουμε όταν γίνεται η δουλίτσα μας(δές ρουσφέτι-διορισμός, δές ρουσφέτι-εργολαβία, δές ρουσφέτι-ευνο’ι’κή μετάθεση,δές αύξηση μισθού, επιδομάτων, ενισχύσεων, κλπ,κλπ). Στην χώρα μας ΔΥΣΤΥΧΩΣ μετά τον πόλεμο δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε ένα κράτος-παρακράτος-μαφία(που το λέμε κομψά “πελατειακό”) και στο οποίο η “αλληλοεξυπηρέτηση” και η “ομερτά” είναι ο πραγματικός Νόμος και που συνιστά μιά αμφίδρομη συμπεριφορά, αλλιώς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Βεβαίως και μιλάω για ευθύνες στο μέτρο που αυτές αναλογούν στον καθένα για το κατάντημα της χώρας και δεν έχω πρόθεση να αδικήσω κανένα με όσα υποστηρίζω.
Σ’ αυτήν την εποχή της οικονομικής κρίσης, δίδεται στον καθένα ξεχωριστά μιά μοναδική ευκαιρία, έστω και με τον σκληρό τρόπο. Να αναγνωρίσουμε δηλαδή τα προσωπικά μας λάθη απέναντι στη χώρα και ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ.
Ένα από τα κακά της ελληνικής κοινωνίας είναι η θρησκοληψία και γενικότερα ο μη διαχωρισμός του κράτους από την Εκκλησία. Ως εκ τούτου η Ζωή διαμορφώνει την συνείδηση.
Επίσης η ανομία που επέρχεται από την έλλειψη δικαιοσύνης στη χώρα αυτή βοηθά στο η Ζωή να διαμορφώνει την συνείδηση.
Μεγάλο κακό κάνει και η αναξιοκρατία η οποία κυριαρχούσε πάντα αλλά ειδικότερα μετά τον εμφύλιο (τους κοτζαμπάσηδες τους έχουν άγαλμα στο χωριό τους επειδή σκότωσαν τον Καποδίστρια). Όταν σταμάτησαν οι μεγάλες φάμπρικες του κόσμου –Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία κ.α. – να θέλουν εργάτες από την χώρα μας και οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν βοηθούσαν να δημιουργηθεί βαριά βιομηχανία – σε αυτό αποδεδειγμένα έχουν βάλει το χεράκι τους οι φίλοι και σύμμαχοι μας σκορπίζοντας μίζες σε γενικούς γραμματείς υπουργείων και όχι μόνο με μεγαλύτερο παράδειγμα την IZOLA – τότε αναπόφευκτα έπρεπε, οι άνθρωποι της πόλης περισσότερο, κάπου να δουλέψουν. Οι κυβερνόντες μας ανακάλυψαν το δημόσιο και επειδή αυτοί που τοποθετούνταν στα καίρια πόστα ήσαν ανίκανοι και με παντελή έλλειψη διορατικότητας στο να διοικήσουν προσλάμβαναν και τα ξαδέλφια και τα ανίψια τους για να είναι σίγουροι τάχα πως οι δουλειές θα γίνονται σωστά. Οι ίδιοι κυβερνόντες το 1953 χάρισαν το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις στη χρεοκοπημένη Γερμανία και έκαναν 3 υποτιμήσεις, σε 15 χρόνια, στο εθνικό νόμισμα πριν μας βάλουν στο Ευρώ με 340,75 και τώρα μας απειλούν πως θα εξαργυρώσουμε τα ευρώ μας με 1.000 δραχμές αν βγούμε από αυτό. Και γι αυτό οι Βρούτοι φταίνε?
Δεν θέλω να κουράσω άλλο στο είπα άλλωστε πως διαφωνώ με την γωνία που βλέπεις τα πράγματα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως το 1919 όταν οι Πόντιοι, που τους έσφαζε ο Κεμάλ, ζητούσαν βοήθεια ο Αλέξανδρος Ζάννας, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού, ήταν ένας από αυτούς που τους απάντησαν «οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν» ακριβώς αυτό που λέει και θα λέει ο εγγονός του στους Έλληνες. Επίσης πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως το 1930 όπως και το 2000 η Ελλάδα είχε υπουργό παιδείας Γεώργιο Παπανδρέου (παππού και εγγονό). Αυτά τα 70 χρόνια πολλοί καθηγητές και δάσκαλοι έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να αλλάξουν το εκπαιδευτικό σύστημα στη Ελλάδα και να φτάσουμε επιτέλους Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ. Δεν τα κατάφεραν επειδή οι Πάγκαλοι αυτού του τόπου δεν τους άφησαν και φρόντιζαν να σπέρνουν τον σπόρο πως αυτοί είναι τεμπέληδες που δουλεύουν 8 μήνες το χρόνο. Φυσικά όταν κάποιοι από αυτούς έθεταν το θέμα της αξιολόγησης πρώτα τα κομματόσκυλα, οι διαβρωμένοι συνδικαλιστές, του κάθε Πάγκαλου έτρεχαν να πουν το όχι ώστε να συντηρείτε αυτός ο μύθος στην κοινωνία. Και γι αυτό οι Βρούτοι φταίνε?
Αν αλλάξουν τα τρία πρώτα και αναβαθμιστεί η παιδεία η κοινωνία θα γίνει καλύτερη. Μέχρι τότε θα μπορεί ο κάθε Πάγκαλος να λέει τις θεωρίες και τις ιστορίες του. Κάποιοι όμως θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να τους γράφουν στα π@π@ρι@ τους.
Και για να το τελειώνουμε. Πιστεύω πως κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Αυτό όμως διαφέρει από το να μπορώ να επιρρίπτω ευθύνες σε κάποιους που έβαζαν τρικλοποδιές σε αυτούς που ήθελαν να αλλάξει η κοινωνία.
Εγώ πάντως δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου, εκτός με αυτά του Πάγκαλου, που κι’ εκεί θα συμφωνούσαμε άν κατανοούσες τη λογική μου. Αν πάλι αρέσκεσαι τόσο πολύ στην διαφωνία γιά την διαφωνία, ε δεν θα σου χαλάσω και το κέφι .
Καλό Σαββατοκύριακο.
Ίσως αν το αναλύσω να καταλάβεις ακριβώς που διαφωνούμε. Αναφέρεις : ‘’ Προσωπικά πιστεύω πως τώρα που το κράτος αποφάσισε να ψάξει..’’ και δεν μας λες τι πρέπει να γίνει με αυτούς που δεν έψαχναν τόσο καιρό. Να κατασχεθούν οι περιουσίες τους? Να πάνε φυλακή? Να εκτελεστούν? Από την τοποθέτηση σου δεν κατάλαβα τι θέλεις. Γενικούς αφορισμούς και εξίσωση των πάντων επειδή συμμετείχαν στο φαγοπότι. Δεν αναφέρεις όμως πως τους κυβερνώντες τους όρκισε κάποιος Αρχιεπίσκοπος (μέχρι πότε θα βλέπουμε αυτή τη γελοία τελετή) να τηρούν το σύνταγμα και τους νόμους. Και αυτοί το κάνουν κουρελόχαρτο. Και εγώ και εσύ φταίμε επειδή τόσο καιρό – προφανέστατα για λόγους που αναφέρει ο Στέλιος Κούλογλου στο ντοκιμαντέρ του «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» – αυτοί ήθελαν να «διαμορφώνει η ζωή τη συνείδηση»?. ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ!!!. Ας με έπιαναν ή να φρόντιζαν να με μόρφωναν για να μην γίνω λαμόγιο νεοέλληνας. Δεν το ήθελαν όμως. Με άφησαν να κλέβω ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ να κλέβουν υπερπολλαπλάσια και τώρα να μου την λένε και από πάνω. Το χειρότερο είναι όμως πως δεν με μόρφωσαν.
Οι 78 υποθέσεις δικαιούχων του Μέτρου 144 για τους καπνοπαραγωγούς θα βρεθούν και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες (αν ακολουθηθούν για κάποιους που έχουν ‘’μπάρμπα στην Κορώνη’’). Αυτούς που επέτρεψαν τους παραπάνω να προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες η δικαιοσύνη πότε θα ασχοληθεί μαζί τους. Γιατί εγώ πιστεύω πως δεν χρειάζεσαι τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών αν θέλεις να ελέγξεις. Και ‘’με το γαϊδουράκι’’ μπορείς να στείλεις έναν υπάλληλο και να ελέγξει όλη την Ελλάδα αν θέλεις.
Κατάλαβες που διαφωνούμε? Στη σκοπιά που βλέπεις τα πράγματα μπορεί να μην διαφωνούμε γενικά. Στην γωνιά (στην ανάλυση που κάνεις μέσω των σχολίων σου) διαφωνούμε.
Καλό σαββατοκύριακο
Και για να μη με παρεξηγήσουν κάποιοι. Δεν έχω κλέψει το κράτος. Αντίθετα μέχρι και την τελευταία μέρα, πριν κλείσω την επιχείρηση που διατηρούσα, δημιουργούσα ΦΠΑ – από παροχή υπηρεσιών – και τον παρέδιδα. Ως εργάτης δε δυο φορές μετά από ισάριθμες καταγγελίες μου το κράτος εισέπραξε χρήματα από πρόστιμα. Και φυσικά ήμουν ο δακτυλοδεικτούμενος και τις δύο φορές.