My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Απλά ερωτήματα προς…

Netas-viktor… Στουρνάρα και Χατζηδάκη.

Του Βίκτωρα Νέτα (EΦΗΜΕΡ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)

—————————————————————————————————————————————————————————————–Οι τεράστιες ουρές εξουθενωμένων ανθρώπων στις εφορίες, στα ταμεία της ΔΕΗ, στις τράπεζες, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στο ΙΚΑ, όπως και στα άλλα ταμεία, στα ιατρεία και τα νοσοκομεία δείχνουν ότι το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί για να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες του, αλλά για να τους ταλαιπωρεί, να τους βασανίζει απάνθρωπα και να ξεζουμίζει οικονομικά τους αφελείς και ανήμπορους. Σε κανένα σοβαρό κράτος του κόσμου δεν υπάρχουν ουρές ανθρώπων στις δημόσιες υπηρεσίες. Οι πολίτες εξυπηρετούνται ακόμη και με ένα απλό τηλεφώνημα ή με το Διαδίκτυο, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, άπειρα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά, παράβολα και λαδώματα.

Δείχνουν και ξαναδείχνουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, μαζί και τα κρατικά, τις ουρές της ντροπής και οι κυβερνήσεις, που έρχονται και παρέρχονται, δεν τολμούν να χτυπήσουν κατακέφαλα το γραφειοκρατικό τέρας και να απελευθερώσουν τον πολίτη. Το αφήνουν να θεριεύει και δεν πρόκειται να το δαμάσουν ούτε οι μεταρρυθμίσεις, που υπαγορεύει η τρόικα και δεν εφαρμόζονται, ούτε οι αστείες υπουργικές παρεμβάσεις, που πέφτουν στο κενό, ούτε οι καταγγελίες του επιτρόπου Δημόσιας Διοίκησης ή του Συνηγόρου του Πολίτη. Ολα αυτά το γραφειοκρατικό τέρας τα χλευάζει και ο πολίτης συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα.

Μπορούν με μια απλή έρευνα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης να διαπιστώσουν ότι το κράτος δεν λειτουργεί και γι’ αυτό να μην πιστεύουν πως μ’ αυτό το κράτος θα βγει η χώρα από το τούνελ της πολλαπλής κρίσης. Θα διαπιστώσουν τελικά ότι οι θυσίες του λαού πάνε χαμένες, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού.

Αναγνώστες της εφημερίδας μού περιέγραψαν απίστευτες περιπτώσεις γραφειοκρατίας που προκαλούν οργή και γι’ αυτό τις μεταφέρω. Η πρώτη ενδιαφέρει τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη. Αφορά την ανανέωση άδειας οδήγησης, η οποία είναι υποχρεωτική ανά τριετία μετά τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας του οδηγού. Για την ανανέωση απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά: 1) Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση. 2) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. 3) Αποδεικτικό δημοσίου ταμείου για την είσπραξη παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφορών υπέρ τρίτων, των 18 ευρώ. 4) Φωτοαντίγραφο κατεχόμενης άδειας οδήγησης ή η κατεχόμενη άδεια οδήγησης εφόσον έχει λήξει. 5) Δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου. 6) Δύο πιστοποιητικά υγείας (ένα παθολόγου και ένα οφθαλμιάτρου ή πρακτικό ΔΙΕ, κατά περίπτωση. 7) Παράβολο 30 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για την εκτύπωση. 8) Αίτηση εκτύπωσης άδειας οδήγησης (έντυπο).

Στη βεβαίωση υποβολής του αιτήματος για ανανέωση της άδειας οδήγησης σημειώνεται: Κόστος 108 ευρώ (+30 ευρώ για την εκτύπωση). Τι χρειάζονται τόσα δικαιολογητικά όταν υπάρχει η προηγούμενη άδεια οδήγησης; Χρειάζονται μόνο τα πιστοποιητικά υγείας και δύο πρόσφατες φωτογραφίες, μαζί και τα παράβολα. Ο οργισμένος αναγνώστης συγκέντρωσε τα δικαιολογητικά, πλήρωσε και τα παράβολα και τα κατέθεσε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής του. Εκεί του έπεσε κεραμίδα στο κεφάλι όταν του έδωσαν μια βεβαίωση, στην οποία γράφει «παράδοση μετά από 4 μήνες» της άδειας οδήγησης!

Ερωτάται ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης: Οταν χρειάζονται 4 ολόκληροι μήνες για την ανανέωση μιας άδειας οδήγησης, πόσοι μήνες ή και χρόνια χρειάζονται για μια άδεια επένδυσης; Ματαιοπονείτε, κύριε υπουργέ, όσο δεν αποφασίζετε να αλλάξετε τις δομές και τις υποδομές του άθλιου συστήματος.

Δεύτερο περιστατικό, που ενδιαφέρει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα: Αναγνώστης, επί πολλά χρόνια πελάτης της Εθνικής Τράπεζας, πήρε ένα σημείωμα που έγραφε: «Σύμφωνα με τον νόμο 3691/2008 και τις αποφάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος 281/5/17.3.2009 για την πρόληψη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και την ασφάλεια των συναλλαγών, η τράπεζα υποχρεώνεται να έχει επιβεβαιωτικά έγγραφα για τα στοιχεία των πελατών της, διαφορετικά δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές: 1) Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο. 2) Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. 3) Αντίγραφο μισθοδοσίας ή βεβαίωση εργοδότη. 4) Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης (μόνο για συνταξιούχους). 5) Λογαριασμός κοινής ωφέλειας (για τη διεύθυνση). 6) Λογαριασμός σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας (απαραίτητο). 7) ΑΜΚΑ».

Ερωτάται ο υπουργός κ. Στουρνάρας: Επιτρέπεται οι τράπεζες να φακελώνουν τους πελάτες τους και με στοιχεία που αποτελούν προσωπικά δεδομένα; Και ακόμη: Μ’ αυτόν τον αστείο τρόπο θα αντιμετωπιστεί το ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Ποιος αφελής θα πάει στην τράπεζα, όταν υπάρχουν άλλοι ασφαλείς δρόμοι; Τρίτο περιστατικό: Μικρομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας ειδοποιήθηκε ότι υποχρεούται για να μη μηδενιστούν οι μετοχές του να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που αποφάσισε η τράπεζα! Είναι ή δεν είναι εκβιασμός αυτό, κύριε Στουρνάρα; Δεν θα χάσουν μόνο οι μικρομέτοχοι, που δεν έχουν χρήματα, αλλά θα χάσουν πολλά εκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν στεγνώσει και δεν διαθέτουν χρήματα για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μήπως πάμε από το κακό στο χειρότερο;

Υστερόγραφο: Ανθρωπος της πιάτσας συμβουλεύει: Για ανανέωση άδειας οδήγησης και για όποια άλλη άδεια, δεν πηγαίνεις κατευθείαν σε κρατική υπηρεσία, αλλά στον ισμπιτιριτζή. Είναι ο ισμπιτιριτζής -τουρκική είναι η λέξη- αυτός που τελειώνει δουλειές με πλάγια μέσα.

Σχολιάστε