My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Απειλή «λουκέτου» για ΚΔΑΠ

paidiaΤα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) μικρής δυναμικότητας κινδυνεύουν με κλείσιμο αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες παιδιά εκτός Κ.Δ.Α.Π. και άλλες τόσες οικογένειες χωρίς τις κοινωνικές αυτές παροχές που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Αυτό αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ σε ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει τα εξής:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για το Αναλυτικό Τεύχος Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υλοποίηση Πράξεων στο Πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για Φορείς / Δομές και Ωφελούμενες Μητέρες, το οποίο δημοσιεύθηκε εχθές. Το ποσό του voucher για τα Κ.Δ.Α.Π. παραμένει στα 1.400 ευρώ  ενώ για τα Κ.Δ.Α.Π.-  Μ.Ε.Α. μειώθηκε από 7.000 ευρώ  σε 5.000 ευρώ,  γεγονός που σημαίνει πως περίπου τα μισά Κ.Δ.Α.Π. της χώρας δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και θα οδηγηθούν σε βέβαιο κλείσιμο .

Σημαντικότατο είναι το έργο και η βοήθεια που προσφέρουν τα Κ.Δ.Α.Π.  Κ.Δ.Α.Π.-  Μ.Ε.Α. στην εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Λάβαμε δεκάδες τηλεφωνήματα από γονείς που θεώρησαν πως υποτιμάται η έννοια της «ανάγκης» τους. Μητέρες, μας είπαν πως «εργαζόμενες δεν είναι μόνο οι γυναίκες που τα παιδιά τους είναι βρέφη ή νήπια, αλλά και εκείνες που τα παιδιά τους είναι στο δημοτικό σχολείο και στην προεφηβική ηλικία. Η γυναίκα δεν εργάζεται μόνο τις πρωινές ώρες, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, είναι αναγκασμένη πολλές φορές να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, αδυνατώντας να πληρώσει κάποιο ιδιωτικό κέντρο φύλαξης και φροντίδας ή κάποιον άνθρωπο για να κρατήσει το παιδί της.»

Στα μισά περίπου  Κ.Δ.Α.Π.  η δυναμικότητά τους δεν ξεπερνά τα 40 παιδιά. Σε αυτά τα Κ.Δ.Α.Π. πέρα από την μικρή δυναμικότητα της άδειας λειτουργίας τους, είχαμε (για την σχολική χρονιά 2012-2013) και μεγάλη μείωση του αριθμού των εγκρίσεων με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να επιδοτηθούν μόνο για 3 – 4 ή και 5 παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται στην συνολική χρηματοδότηση της Δομής. Την φετινή χρονιά λοιπόν κάποια Κ.Δ.Α.Π., πέρα από αυτά που δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν (Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα κλπ.), κατάφεραν να επιβιώσουν μετά κόπων και βασάνων. Την ερχόμενη περίοδο  αυτό δεν θα μπορέσει να συμβεί με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα Κ.Δ.Α.Π. να απειλούνται με οριστικό κλείσιμο.

Η κοινωνική πολιτική και η ευαισθησία όλων μας δεν θα έπρεπε να περιορίζεται μόνο στα μεγάλα Κ.Δ.Α.Π. των μεγάλων Δήμων αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να σκύψουμε πάνω από τις μικρές κοινωνίες εκεί που το Κ.Δ.Α.Π. είναι μία όαση πολιτισμού, παιδείας, δημιουργίας και αποτελεί πραγματική ανάγκη για την ελληνική οικογένεια.

Τα Κ.Δ.Α.Π.,  μικρής δυναμικότητα με το voucher που ανακοινώθηκε για φέτος στα 1.400 ευρώ, κινδυνεύουν με κλείσιμο ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι πέρα από βέβαιο πως θα κλείσουν αδυνατώντας να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας τους.      Κατόπιν των παραπάνω, καλούμε όλους τους Βουλευτές , Περιφερειάρχες,  Δημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων να σταθούν  στο  πλάι  των  οικογενειών  και  των εργαζομένων , με άμεση παρέμβασή τους   για το σοβαρότατο πρόβλημα  της χρηματοδότησης  και της συνέχισης της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. αφού για λίγες μέρες η Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα είναι σε δημόσια διαβούλευση, με ουσιαστικό στόχο να μην κλείσει κανένα Κ.Δ.Α.Π. ώστε να μην μείνουν χιλιάδες παιδιά εκτός Κ.Δ.Α.Π. και άλλες τόσες οικογένειες χωρίς τις κοινωνικές αυτές παροχές που  – πολύ περισσότερο σήμερα  – έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.»

Σχολιάστε