My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απειλή για τη Δημοκρατία…

Netas-viktor

…η ανεργία και η εξαθλίωση.

Του Βίκτωρα Νέτα (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)

————————————————————————————————————————————————————–Ενήργησε με αποφασιστικότητα και γενναιότητα η ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βοηθούμενη και από τις αστυνομικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να έρθουν στο φως πλήθος τεκμηριωμένα στοιχεία για παράνομες δραστηριότητες μελών της οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη μετά τις συλλήψεις και τις ανακρίσεις θα προχωρήσει στην κάθαρση με δίκαιες δίκες, όπως δήλωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, δεν μπορεί να θεραπεύσει τις αιτίες που τροφοδότησαν τη Χρυσή Αυγή με τη δυνατότητα να στρατολογεί μέλη, να τα οργανώνει στρατιωτικά, να δημιουργεί τάγματα εφόδου, να διεισδύσει στη νεολαία, να καλλιεργεί την ξενοφοβία και να εκμεταλλεύεται τους ανέργους, τα θύματα του Μνημονίου και τους εξαθλιωμένους συνταξιούχους.

Μετά τη Δικαιοσύνη, λοιπόν, πρέπει να ανασκουμπωθεί το πολιτικό σύστημα, να αφυπνιστεί, να συνεννοηθούν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, ώστε να ταρακουνηθεί το ράθυμο και διαβρωμένο κράτος για να αντιμετωπιστεί με ελληνικές δυνάμεις, πέρα από το Μνημόνιο, η βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Και παράλληλα η υγιής πνευματική ηγεσία του τόπου να αναλάβει πρωτοβουλία για να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής Παιδείας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, όπως κατ’ επανάληψη μου έχει επισημάνει ο φίλος μου ο Χρίστος από τα Γιάννενα.

Πολιτική παιδεία λοιπόν, και δημιουργικές πρωτοβουλίες για να εξαφανιστούν οι αιτίες που κλονίζουν το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και τροφοδοτούν ακραίες οργανώσεις. Μόνον έτσι θα προστατευθεί η Δημοκρατία και θα εξουδετερωθούν οι εχθροί της, αυτοί που θέλουν την κατάλυσή της. Πρωτοβουλίες για να μειωθεί η ανεργία, προπαντός των νέων, για να ζήσουν ανθρώπινα οι εξαθλιωμένοι, να ανακουφιστούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Είναι τόσο δύσκολο γι’ αυτούς τους ιερούς σκοπούς να αξιοποιηθεί, ακόμη και να πουληθεί η κρατική περιουσία, που με μέτριους υπολογισμούς ξεπερνάει τα 350 δισ. ευρώ; Δεν είναι φτωχό το κράτος, είναι φτωχά τα μυαλά που το κυβερνούν. Φτωχά και ανίκανα να πουλήσουν, π.χ., την τεράστιας αξίας έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τα άλλα κρατικά ακίνητα της παραλίας του Σαρωνικού. Να μένει τέτοιας μεγάλης αξίας περιουσία ανεκμετάλλευτη, να οδηγούνται στην εξαθλίωση οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι και να μη συγκινείται κανείς; Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος της νεολαίας και των απομάχων της εργασίας. Να σταθούμε σήμερα στο συνεχές δράμα των συνταξιούχων.

Ερχονται και επανέρχονται οι πληροφορίες, ότι θα γίνουν και νέες περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης παρέχεται κάθε τόσο η διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, διότι «δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός». Η τρόικα, ωστόσο, δεν ενδιαφέρεται για τις αντοχές των Ελλήνων, αλλά για τους αριθμούς του Μνημονίου και τα συμφέροντα των δανειστών. Η ομολογημένη αλήθεια -και από ξένους παράγοντες είναι- ότι δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους οι αδύναμοι, προπαντός οι συνταξιούχοι, και άλλη μείωση του ληστευμένου με τις περικοπές και τα χαράτσια εισοδήματός τους. Οφείλει, λοιπόν, η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατηγορηματικά να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, αλλά και θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δεν αντέχουν οι συνταξιούχοι, που μειώθηκε έως και κατά 60% η σύνταξή τους, αλλά δεν αντέχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, πολλά από τα οποία έχουν μεγάλα ελλείμματα. Για την κατάσταση των Ταμείων δεν φταίνε οι συνταξιούχοι, αλλά οι αλλεπάλληλες ληστείες των αποθεματικών τους από το κράτος και η συνεχιζόμενη, με την ανοχή και την αδράνεια του κράτους, εισφοροδιαφυγή, εισφοροαποφυγή και εισφοροκλοπή με τη «μαύρη» εργασία. Σοβαρά ποσά έχασαν τα Ταμεία και από απάτες ασφαλισμένων και συγγενών συνταξιούχων. Οπως αποκαλύφθηκε, μετά από καθυστερημένους ελέγχους, έπαιρναν αναπηρική σύνταξη καθ’ όλα υγιείς, ενώ και μετά τον θάνατο συνταξιούχου έπαιρναν συγγενείς τη σύνταξή του. Στις απάτες αυτές συμμετείχαν, με το αζημίωτο, γιατροί και υπάλληλοι ασφαλιστικών οργανισμών. Επίσης, υπέστησαν ζημιές τα Ταμεία από ασυνείδητους γιατρούς, που εξέδιδαν πλήθος συνταγές.

Οφείλεται η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως έχει αποδείξει με έγκυρη μελέτη της και η ΓΣΕΕ, στην αλόγιστη συμπεριφορά όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων, που έβαλαν χέρι στα αποθέματα των Ταμείων, τα οποία εξανεμίστηκαν δεσμευμένα με επιτόκιο πολύ κάτω του πληθωρισμού, με επένδυση στο Χρηματιστήριο και τελευταία με τα δομημένα ομόλογα και το άγριο κούρεμα που επέβαλε η τρόικα.

Ανεξάρτητα από το τι προβλέπουν τα Μνημόνια και το τι αξιώνει η τρόικα των ανάλγητων δανειστών, το κράτος έχει τη δυνατότητα με την αναξιοποίητη περιουσία του να ενισχύσει το ασφαλιστικό σύστημα επιστρέφοντας, έστω μέρος, από όσα του καταλήστεψε. Το ίδιο να κάνει και για τους ανέργους. Μόνον έτσι θα προστατευτεί η Δημοκρατία.

Σχολιάστε