My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Απαξιώθηκε ο γιορτασμός!

Gorgopotamos_ethniki-antistasiΗμέρα του επίσημου γιορτασμού της Εθνικής Αντίστασης ήταν η σημερινή Κυριακή, καθώς η ετήσια επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου απ` τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό τους Άρη Βελουχιώτη και Ναπολέοντα Ζέρβα, αντίστοιχα, ορίστηκε απ` το ελληνικό Κοινοβούλιο ως τέτοια.

Κι όμως, στη πόλη του Κιλκίς ο γιορτασμός φαίνεται ότι απαξιώθηκε γι` άλλη μια χρονιά, αφού στην σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο έξω απ` το Δημαρχείο στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών δεν κατέθεσε ούτε καν ο Δήμος Κιλκίς!

Από δε τα κόμματα, το παρόν με κατάθεση στεφανιού έδωσε και πάλι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απ` τους βουλευτές μας, οι Γ. Γεωργαντάς και Ειρ. Αγαθοπούλου.

Και του χρόνου!

Σχόλια
5 Σχόλια to “Απαξιώθηκε ο γιορτασμός!”
  1. Ο/Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέει:

    Για την πληρότητα του ρεπορτάζ σας αναφέρουμε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εκπροσωπούμενοι από τον Συντονιστή τους στο Κιλκίς, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τόσο στον Μητροπολιτικό Ναό όσο και στο χώρο του Μνημείου…
    Τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών ιδιαίτερα όταν είναι και μέρα ΕΝΟΤΗΤΑΣ..

  2. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    κ Καραγιαννιδη οι πολιτες, φορεις και πολιτικοι του Κιλκις τιμησαν την εθνικη αντισταση την προηγουμενη βδομαδα στον λοφο 44 αλλα δεν επρεπε να το παρουσιασετε καθολου αυτο…σσσσσσσσσσ μη μας ακουσουν κι αλλοι!!!

    • Ο/Η Ανεξάρτητος λέει:

      Τα γεγονότα που “τιμήθηκαν”, “μνημονεύτηκαν” πριν λίγες μέρες στον λόφο 44 και στο Συνεδριακό Κέντρο αντίστοιχα ΔΕΝ ήταν Εθνική Αντίσταση. Ήταν η ΑΡΧΗ του ΕΜΦΥΛΙΟΥ.
      Καλά κάνουν και τιμούν τους νεκρούς τους/μας και οι μεν και οι δε αλλά μπορούν και πρέπει να τιμούν και την μέρα της Εθνικής Αντίστασης και ενότητας όπως την όρισε η επίσημη πολιτεία.
      Απ’ότι φαίνεται όμως ΔΕΝ τίμησαν την Εθνική Αντίσταση ούτε οι μεν ούτε οι δε. Μήπως προτιμούν τον εθνικό διχασμό; ακόμη και τώρα;

  3. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    Ο συμμοριτοπολεμος ξεκινησε νωριτερα….και αναφερομαι στον διαχειριστη για την ειδηση που απεκρυψε.

    “Επιπλέον δε ο Γιάννης Ιωαννίδης, υπαρχηγός τότε του ΚΚΕ αλλά ουσιαστικά ο αρχηγός του, στις «Αναμνήσεις» είναι σαφέστατος. Το ΚΚΕ είχε αρχίσει να σκέπτεται τρόπους καταλήψεως της εξουσίας μόλις φύγουν οι Γερμανοί από τον Μάρτιο του 1943, αλλά το σχέδιο που προέβλεπε συλλήψεις, δολοφονίες κ.τ.λ. των αντιφρονούντων – ήταν έτοιμο τον Αύγουστο του 1943 και το τροποποίησαν τον Νοέμβριο του 1943. Σ’ αυτό συμφωνεί και ο εκ των ηγετών τότε του ΚΚΕ Β. Μπαρτζώτας (Φάνης).”

  4. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    Το “ρεζουμέ” της υπόθεσης είναι ότι ο Εμφύλιος δεν τέλειωσε ποτέ!. Ζει παρασιτικά στο μυαλό των περισσοτέρων Ελλήνων, τους “τρώει” το μυαλό και την ψυχή.
    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να το ομολογήσουμε, να το παραδεχτούμε. Στη συνέχεια τα πράγματα θα είναι ευκολότερα, καθότι αμαρτία ομολογημένη δεν είναι και “τόσο αμαρτία”.

Σχολιάστε