My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απαιτούν πυροσβεστικό κλιμάκιο

Στο Πολύκαστρο, με ενέργειες του Δήμου Παιονίας.

Την ίδρυση ενός ακόμα πυροσβεστικού κλιμακίου στο νομό Κιλκίς, που θα έχει έδρα το Πολύκαστρο, διεκδικεί ο Δήμος Παιονίας, με αφορμή το πρόσφατη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς ένα λεωφορείο εντός του αστικού ιστού Πολυκάστρου.

Ήδη ο δήμος επεξεργάστηκε την σχετική πρόταση, την οποία υπέβαλε στις 23 Ιανουαρίου στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και σε οκτώ επιπλέον κρατικούς φορείς, αναφέροντας τους λόγους που καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην πόλη του Πολυκάστρου, ενώ παράλληλα δηλώνεται η πρόθεση του δήμου να διαθέσει οργανωμένο χώρο για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Όπως υπογραμμίζει , η ίδρυση του πυροσβεστικού κλιμακίου είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ ο δήμος το διεκδικεί καλύπτοντας τα προαπαιτούμενα της στέγασης , της φύλαξης και της ψηφιακής επικοινωνίας.

Η επιστολή της Δημοτικής Αρχής:

“Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα,

ο Δήμος Παιονίας, όπως γνωρίζετε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα και έχει έδρα το Πολύκαστρο. Μια πόλη που αριθμεί περί τους 10.000 κατοίκους με έντονη εμπορική, αγροτική και βιομηχανική δραστηριότητα. Πλησίον και περιμετρικά της πόλης υπάρχουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις ανελκυστήρων (DOPPLER), προϊόντων (ΚΟΛΙΟΣ, ΛΥΚΑΣ) κλπ, που ενισχύουν την δυναμική εξέλιξη της ανάπτυξης του τόπου μας.

Στα όρια της πόλης δραστηριοποιείται μία Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού. Εντός του αστικού ιστού της πόλης υπάρχουν κτίρια όλων των βαθμίδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που αριθμούνται σε ένα (1) Γενικό Λύκειο (150 μαθητών), ένα (1) Γυμνάσιο (250 μαθητών), τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία (700 μαθητών) κλπ. Την πολεοδομική διάταξη της πόλης διασχίζει η Εθνική οδό Ευζώνων- Θεσσαλονίκης με πολύ αυξημένη κίνηση (τουριστική και εμπορική) τα τελευταία χρόνια. Το επόμενο χρονικό διάστημα υλοποιείται η κατασκευή της νέας «σιδηροδρομικής γραμμής» Πολυκάστρου- Ειδομένης.

Σε απόσταση 2 χλμ. περίπου υπάρχει η πόλη της Αξιούπολης που επίσης κατοικείται από 5.000 συμπολίτες μας και στην οποία δραστηριοποιούνται βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες εγκατεστημένες στο ΒΙΟ.ΠΑ. Αξιούπολης. Ενώ αντίστοιχα υπάρχουν κι εδώ κτίρια όλων των βαθμίδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που αριθμούνται σε ένα (1) Γενικό Λύκειο (160 μαθητών), ένα (1) ΕΠΑΛ (140 μαθητών) , ένα (1) Γυμνάσιο (200 μαθητών), τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία (700 μαθητών) κλπ.

Είμαστε ο πρώτος Δήμος της πύλης εισόδου για την χώρα μας από τα Τελωνεία Ευζώνων και Ειδομένης.

Στο θέμα της Πυρασφάλειας των κατοίκων της πόλης (έδρας του Δήμου) καθώς και της διπλανής πόλης Αξιούπολης καλυπτόμαστε επιχειρησιακά από την Π.Υ. Κιλκίς και Π.Υ. Γουμένισσας που βρίσκονται σε απόσταση 30 και 15 χλμ. αντίστοιχα. Η αμεσότητα της ανταπόκρισης σε συμβάντα αστικών πυρκαγιών υπερβαίνει τα 15 λεπτά, με την υφιστάμενη κατάσταση.

Για οποιοδήποτε θέμα Πυρασφάλειας ο πολίτης του Πολυκάστρου & Αξιούπολης αναγκάζεται να διανύσει τις παραπάνω αποστάσεις για να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημά του. Σε μία «έδρα Δήμου» ραγδαίας αναπτυσσόμενης, τόσο ο πληθυσμός της όσο και οι σχολικές της μονάδες δεν έχουν την αμεσότητα γνώσης και πρόληψης στα θέματα πυρκαγιών και άλλων καταστροφών.

Ο Δήμος Παιονίας έχει στην κυριότητα του κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοπεδικό χώρο εντός της πόλης, που προτίθεται να τις παραχωρήσει για χρήση στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ίδρυση «νέου» Πυροσβεστικού Κλιμακίου ή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυκάστρου, ο χώρος που διατίθεται είναι ο όρχος οχημάτων του Δήμου Παιονίας και διαθέτει κατάλληλες υποδομές στέγασης της υπηρεσίας.

Παρακαλούμε για την εξέταση και δρομολόγηση υλοποίησης του παραπάνω αιτήματος και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.”

Σχολιάστε