My Twitter Feed

30 Αυγούστου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τα ΑΕΙ -

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια -

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Νέα κινητοποίηση για τα εμβόλια -

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

40% λιγότεροι φοιτητές σε Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Αυγούστου, 2021

Έφυγε από τη ζωή ο Άκ. Τσοχατζόπουλος -

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

Νέα κινητοποίηση για τα εμβόλια -

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

Ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες! -

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

Βγήκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ -

Παρασκευή, 27 Αυγούστου, 2021

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τα ΑΕΙ

“Πολλά πανεπιστημιακά τμήματα κινδυνεύουν να συρρικνωθούν, ενώ το τμήμα της πόλης μας, Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θα έχει περίπου τους μισούς εισακτέους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές”.

Αυτό υπογραμμίζει η Θεματική Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη γνωστοποίηση των βάσεων για την εισαγωγή των νέων φοιτητών-τριών στα ΑΕΙ.

Από τη πλευρά της, η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία χωρίς να κάνει αναφορά στο τμήμα ΑΕΙ του Κιλκίς τον κατηγορεί για ψέματα, λαϊκισμό και αδιαφορία για το μέλλον της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

“Η ανακοίνωση των βάσεων έδωσε τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων αλλά κατέδειξε και τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής στον χώρο της εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας για τον μειωμένο αριθμό εισακτέων επιβεβαιώθηκαν με τραγικό τρόπο. 40.000 υποψήφιοι αποκλείσθηκαν από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, μετατρέποντάς τους σε πελατεία των ιδιωτικών σχολών και κολλεγίων. Παράλληλα, πολλά πανεπιστημιακά τμήματα κινδυνεύουν να συρρικνωθούν, ενώ το τμήμα της πόλης μας, Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θα έχει περίπου τους μισούς εισακτέους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους βίωσαν πολλές δυσκολίες, το προηγούμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης, που τις επέτειναν οι αλλαγές που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, στη μέση της χρονιάς.

Συγχαίρουμε τους μαθητές που, παρά τις δυσκολίες, πέτυχαν να εισαχθούν σε μια σχολή της επιλογής τους και τους ευχόμαστε ν’ αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερα εφόδια κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής.

Όμως, συγχαίρουμε και τους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να βρουν μια θέση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για τον αγώνα που έδωσαν, υπενθυμίζοντάς τους ότι η «περιπέτεια» της ζωής τους που τώρα ξεκινάει, δεν κρίνεται από μια εξέταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ζητά να καταργηθεί άμεσα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να εισαχθούν τα παιδιά στις σχολές επιλογής τους και δηλώνει ότι θ’ αγωνισθεί για την αποκατάσταση των αδικιών λόγω της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Ν.Δ. και για τη θέσπιση ενός δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος προσβάσιμο σε όλους τους μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια.”

Η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά, αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Για αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική, αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει «όχι» σε όλα και «ναι» στο τίποτα.

Όταν, όμως, θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες, τους λες την αλήθεια. Ενώ όταν επιχειρείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει δυστυχώς το δεύτερο. Και αυτή είναι η αιτία που επιμένει να υποστηρίζει το αδιέξοδο του χθες, με τα χιλιάδες παιδιά να καταλήγουν σε σχολές που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν και σε τμήματα από όπου πότε δεν αποφοιτούν.

Ο δρόμος που ανοιξε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη με τη μεταρρύθμισή δίνει δύναμη και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνει σημασία και αξία στις σπουδές. Και, ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τα δημόσια ΙΕΚ ώστε να προσφέρουν στους νέους γνώση και επαγγελματική σιγουριά.

Πόσα ψέματα, πόσος λαϊκισμός και πόση ουσιαστική αδιαφορία για το μέλλον της χώρας μας χωρούν σε μια ανάρτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «εμπαιγμό» μαθητών όταν ο ίδιος τους έχει «τάξει» αναδρομική καθ’ υπέρβαση εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς εξετάσεις -όταν υποστηρίζει- την εισαγωγή στα ΑΕΙ με 1,2 ή 3 στα 20. Κι αυτό αδιαφορώντας για τις προοπτικές αυτών των παιδιών κι αφήνοντάς τα να αντιμετωπίσουν ως απόφοιτοι Λυκείου το φάσμα της ανεργίας.

Αποκαλυπτικό της αντίληψής του είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνησή του ίδρυσε ή ανωτατοποίησε 153 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας ή βιωσιμότητας, χωρίς ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πολλά από αυτά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τμημάτων που δεν επέλεξαν οι επιτυχόντες, ενώ κάποια παρουσιάζουν ρυθμό αποφοίτησης 3-4% ετησίως.”

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικτικά αγνοεί -διαφημίζοντας ως συνήθως τα Κολέγια- το αναβαθμισμένο σύστημα δημόσιας επαγγελματικής κατάρτισης, και μαζί τους περισσότερους από 22.000 υποψηφίους που το επέλεξαν.

Σχολιάστε