My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργαντά

“Σαράντα χρόνια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς δεν αρκούν για κάποιους να αποκτήσουν ενσυναίσθηση της αμείλικτης πραγματικότητας”, τιτλοφορεί ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Γεωργαντά.

Για τη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΕ τονίζει ότι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό της ΜΕΘ, ενώ για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού κατατέθηκε το 2017 η πρόταση για τροποποίηση του Οργανισμού με αύξηση μάλιστα των προβλεπόμενων κλινών σε 6, ώστε να είναι βιώσιμη η Μονάδα.

Ταυτόχρονα, η ΝΕ αναρωτιέται “πώς λειτούργησε η νυν διοίκηση ώστε μέσα σε 8 μήνες να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους της τρίτης πτέρυγας και να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας;”

Η ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Με ενδιαφέρον και έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς, κ. Γεωργαντά, ότι για τη μη λειτουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλλον, ξεχνάει ο κ. Υπουργός, ότι αναφέρεται σε ένα νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί από τη δεκαετία του 1930, αφού χτίστηκε με τον κόπο των Κιλκισιωτών. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που συντόμως θα συμπληρώσει 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην περιφερειακή μας ενότητα. 

Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζουμε ότι από τα 46 χρόνια της πολιτικής ομαλότητας που γνωρίζει η χώρα, τα 40 δηλαδή από το 1974 και έως το 2014, την εξουσία άσκησαν τα τότε δύο κόμματα εξουσίας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στα χρόνια αυτά, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς είχε την τύχη να εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο αδιαλείπτως με βουλευτές της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και οι οποίες είχαν την τύχη να διαχειριστούν πακτωλούς χρημάτων χωρίς μνημονιακούς περιορισμούς. Συνεπώς, συμφωνούμε με τον κ. Υπουργό, ότι υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο, όταν επί 40 χρόνια άφηναν το άλλοτε νοσηλευτικό κόσμημα του νομού να παραπαίει δίχως να σχεδιάζουν και να το ενισχύουν για το μέλλον του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία το 2015 με σκληρούς μνημονιακούς όρους λόγω του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων, κατά την περίοδο της οικονομικής ευμάρειας από τους επί έτη διαχειριστές (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) της εξουσίας. Και εδώ όλοι συμφωνούμε, ότι υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο και στα δύο κόμματα για το πώς η χώρα διαχειρίστηκε τα χρήματα των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των δανείων και κατάφερε να καταλήξει στα μνημόνια και στην επιτροπεία. 

Παράλληλα, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός, ότι στη δήλωση του ο κ. Υπουργός ξεχνά να αναφέρει δύο σημαντικά στοιχεία. Πρώτον, το γεγονός ότι για να λειτουργήσουν οι κλίνες μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας πέρα από τον εξοπλισμό – για τον οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν οι απαραίτητες πρόδρομες διαδικασίες με την επικαιροποίηση των προδιαγραφών – απαιτείται και εξειδικευμένο προσωπικό. Για την πρόσληψη του προσωπικού ήταν και είναι απαραίτητη η πρόβλεψη των θέσεων στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας κάθε νομικού προσώπου.  Η πρόταση, λοιπόν, για την τροποποίηση του Οργανισμού έγινε το 2017 με αύξηση μάλιστα των προβλεπόμενων κλινών εντατικής θεραπείας σε 6, ώστε να είναι βιώσιμη η Μονάδα. Το δεύτερο στοιχείο, είναι ότι μέχρι το 2018 η χώρα βρισκόταν υπό τον περιορισμό των μνημονίων και συνεπώς, ακόμα και αν είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως η τροποποίηση του οργανισμού, η πρόσληψη του προσωπικού δεν ήταν εξασφαλισμένη.

Εδώ, τίθεται και ένα σοβαρό ερώτημα. Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου σχεδιάστηκε εξ αρχής ως πτέρυγα χειρουργείων. Την ίδια στιγμή άλλα νοσοκομεία ανά την χώρα – δίχως να έχουν κενούς χώρους – μετέτρεπαν τα χειρουργεία τους σε κλίνες ΜΕΘ. Πώς λειτούργησε η νυν διοίκηση ώστε μέσα σε 8 μήνες να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους της τρίτης πτέρυγας και να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας;

Τώρα, βρισκόμαστε υπό καθεστώς υγειονομικού πολέμου και το κρίσιμο ζήτημα της προετοιμασίας εκθέτει την κυβέρνηση, που πασχίζει να αλλάξει την ατζέντα και να αποποιηθεί τις ευθύνες της, καθώς έχει αφήσει ανοχύρωτη τη δημόσια υγεία τόσο σε επίπεδο υγειονομικού προσωπικού, όσο και σε υποδομές και εξοπλισμό, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Γεγονός που ενισχύει η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, η οποία κάνει λόγο για ομόφωνη απόφαση στην οποία προχώρησαν και καταγγέλλουν, πως καμία ενίσχυση του Ε. Σ. Υ. δεν υπήρξε πάρα την επείγουσα έκκλησή τους ενόψει του δεύτερου κύματος χαρακτηρίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης “εγκληματικές”. Η ιδεοληψία της ΝΔ περί ατομικής ευθύνης έχει μετατραπεί σε ατομική αναισθησία των κυβερνώντων απέναντι στα πραγματικά ζητήματα.

Έχει δίκιο, λοιπόν, ο κ. Υπουργός και για αυτό ζητάμε συγγνώμη. Ζητάμε συγγνώμη από τους πολίτες του Κιλκίς, που τα τέσσερα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης δε στάθηκαν αρκετά για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά από την κληρονομιά που μας άφησαν τα προηγούμενα σαράντα χρόνια.”

Σχολιάστε