My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεωργαντά

Με τίτλο «κρίμα για τον ίδιο, κρίμα και για τον τόπο», η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ανακοίνωση του Γ. Γεωργαντά για το θέμα της μετεγκατάστασης του ΤΕΙ Κιλκίς.

Τονίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ «χαμηλώνει ανησυχητικά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης», η ΝΕ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «σύντομα το κτήριο του ΤΕΙ θα λειτουργήσει και με νέο τμήμα, ώστε να αναβαθμιστεί σε σχολή», καθώς και ότι ξεκινά άμεσα στο Κιλκίς η σύνδεση με το φυσικό αέριο, ότι σύντομα θα ενισχυθεί το Τελωνείο Κιλκίς και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα έλθει μέσα στο Μάρτιο για να εξετάσει τα προβλήματα στέγης των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι αλήθεια πως αργήσαμε κάπως. Να συνειδητοποιήσουμε σε όλη της την έκταση, την μικροπολιτική αντίληψη της ανακοίνωσης Γεωργαντά, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου ΤΕΙ στην πόλη μας. Είναι αλήθεια πως το κείμενο του βουλευτή της Ν.Δ στο νομό με τον ειρωνικό τίτλο «Μετακομίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ: Γρήγορα και φθηνά» χαμηλώνει ανησυχητικά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ακόμα αλήθεια, πως τελευταία ο κ. Γεωργαντάς δείχνει να μην καταλαβαίνει. Να ερμηνεύει με όρους εποχής «Μαυρογιαλούρου» όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Καλωσορίσαμε με την ανακοίνωσή μας τη δέσμευση από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του ΤΕΙ από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, όπως την καλωσόρισε ο Δήμος του Κιλκίς και όλοι οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησής τους. Ο κ. Γεωργαντάς στάθηκε στο πόσο λίγο θα κοστίσει η μεταστέγαση. Αναφέραμε πως «Μένουν αρκετά να γίνουν ώστε το κτήριο να αξιοποιηθεί σε όλο του το εύρος». Ο κ. Γεωργαντάς ανακάλυψε διθυραμβικό ύφος στο κείμενό μας. Τονίσαμε πως οι Δημόσιες επενδύσεις που γίνονται απ’ το υστέρημα του Ελληνικού λαού, που αυξάνουν το Δημόσιο χρέος, που αυξάνουν την εξάρτηση από κάθε είδους δανειστές, πρέπει να γίνονται με σχέδιο, ενταγμένες σε μια συνολική στρατηγική για την παιδεία και τις παραγωγικές ανάγκες του τόπου. Ο κ. Γεωργαντάς θεώρησε πως προσβάλλαμε όσους εργάστηκαν για την ανέγερση του ΤΕΙ. Στην ανακοίνωσή μας τέλος, αναφέραμε πως «Κάποιοι συνέβαλαν με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ιδιαίτερα στο τελευταίο στάδιο.» Θεωρήσαμε πως θα δει και τον εαυτό του σ’ αυτούς τους τελευταίους ο κ. Γεωργαντάς, γιατί πιστεύουμε πως συνετέλεσε κι αυτός στη θετική έκβαση της υπόθεσης. Πόσο γρήγορα μας προσγείωσε ο κ. Γεωργαντάς… Άμεσα, σε μια ασυνείδητη κρίση ειλικρίνειας, πιστοποίησε πως καμία σχέση δεν έχει με τη λέξη ανιδιοτέλεια…

Λυπούμαστε, αλλά θα χρειαστεί να επανέλθει… Είμαστε αισιόδοξοι, πως σύντομα το κτήριο του ΤΕΙ θα λειτουργήσει και με νέο τμήμα, ώστε να αναβαθμιστεί σε σχολή. Είμαστε σίγουροι πως το κόστος λειτουργίας του κτηρίου θα είναι σημαντικά μικρότερο από τους «μπακάλικους» υπολογισμούς του κ. Γεωργαντά. Τα χρήματα του Ελληνικού λαού δεν περισσεύουν… Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μετρά την απόδοση μιας επένδυσης από το πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν, αλλά από το κοινωνικό της αποτέλεσμα, σε σχέση με τα χρήματα που επενδύθηκαν… Μια μέρα δε μετά την ειρωνική παρέμβαση του κ. Γεωργαντά, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως εννέα από τα είκοσι πανελλαδικά ΤΕΙ που η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ είχε καταργήσει, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Σύντομα θα έχουμε και άλλα ευχάριστα γεγονότα για τον τόπο, που μάλλον θα μελαγχολήσουν τον κ. Γεωργαντά. Άμεσα ξεκινά σε περιοχές της πόλης μας η σύνδεση με το φυσικό αέριο, αρχής γενομένης από το ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενέργεια, Νοσοκομείο μας. Έχουμε την εντύπωση πως μάλλον, δεν οφείλεται σε ενέργειες του…

Θεωρούμε πως σύντομα επίσης θα ενισχυθεί το Τελωνείο Κιλκίς, στο μέτρο του δυνατού, για να καλύψει ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών και ιδιαίτερα των εξαγωγικών επιχειρήσεων του Νομού μας. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα είναι μέσα στο Μάρτιο εδώ, για να εξετάσει προσωπικά τα τεράστια προβλήματα στέγης των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τη βιομηχανία παραγωγής ανακοινώσεων του κ. Γεωργαντά, είναι αδύνατο να προλάβουμε το ρυθμό του, σε τούτο άλλωστε το επίπεδο είναι ανίκητος. Λυπούμαστε μονάχα για την πολιτική μικρότητα, την αλαζονεία του ύφους και την ποιότητα των επιχειρημάτων του. Κρίμα για τον ίδιο, κρίμα και για τον τόπο…»

Σχολιάστε