My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παραστατίδης: Τι απαντά στη ΝΔ

Χαρακτηρίζοντας ειρωνική και απαξιωτική για το πρόσωπό του, την ανακοίνωση της ΔΗΜΤΟ Κιλκίς της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παραστατίδης απαντά στην εν λόγω οργάνωση με αναφορά σε σειρά έργων που έγιναν στο νομό μας με την αποφασιστική συμβολή του ίδιου.

Χρησιμοποιώντας τις λαϊκές εκφράσεις «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» και «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», ο κ. Παραστατίδης καλεί τη ΔΗΜΤΟ “να επικαλεστεί έστω και ένα έργο που σχεδιάστηκε  απαρχής και εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιηθεί επί ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ για το Νομό Κιλκίς τα τελευταία είκοσι χρόνια”.

Η ανακοίνωση-απάντηση του κ. Παραστατίδη έχει ως εξής:

“Η ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης  της  ΝΔ Κιλκίς, που είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπική εφημερίδα,  δεν σας κρύβω ότι μου προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη για το περιεχόμενο της, αλλά και για το ότι αναφέρεται στο πρόσωπο μου με ειρωνικό και απαξιωτικό μάλιστα ύφος.

Χαρακτηρίζει «όψιμο» το ενδιαφέρον μου προκειμένου να ενημερωθώ από τους αρμόδιους φορείς του Νομού, για την πορεία των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται στον Νομό και ιδιαίτερα για τον Οδικό Άξονα Κιλκίς – Θεσσαλονίκης (κόμβος Ασσήρου).

Μου είναι ακατανόητο και αδιανόητο να επικρίνεται η πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον ενός Βουλευτή, για την εξέλιξη των έργων στο Νομό του, εκτός και αν θεωρούν πως το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο Βουλευτές και Στελέχη της ΝΔ.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, θα επικαλεστώ δύο λαϊκές παροιμίες που ταιριάζουν γάντι στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης  της  ΝΔ Κιλκίς, «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» και «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».

Θα ήταν ίσως προτιμότερο, οι συντάκτες της επιστολής αυτής προτού προβούν σε τέτοιου είδους ειρωνικών ανακοινώσεων και σχολίων  σχετικά με το ενδιαφέρον μου για τον Νομό, να ανατρέξουν στην περίοδο της θητείας του Παραστατίδη ως Νομάρχη και στις αποφάσεις του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου. Τότε πράγματι θα υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί θα διαπίστωναν, δυστυχώς γι’ αυτούς, πως σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα υποδομών της  τελευταίας εικοσαετίας, έχουν σχεδιαστεί, προγραμματιστεί και ενταχθεί την περίοδο εκείνη.

Η Δ.Τ.Ο της ΝΔ Κιλκίς, μήπως μπορεί να επικαλεστεί έστω και ένα έργο που σχεδιάστηκε  απαρχής και εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιηθεί επί ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ για το Νομό Κιλκίς τα τελευταία είκοσι χρόνια ;

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο οδικής σύνδεσης Κιλκίς – Θεσσαλονίκης  το οποίο ήταν σε εξέλιξη  από την περίοδο 2001, 2002, δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και πέρασαν 15 χρόνια από τότε.

Θα ήθελα όμως στο σημείο αυτό να μου επιτραπεί μια ιστορική αναδρομή του συγκεκριμένου έργου για να πληροφορηθούν πέραν από τους πολίτες, τα μέλη της Δ.Τ.Ο της ΝΔ Κιλκίς, που ίσως δεν γνωρίζουν την εξέλιξη αυτού του έργου.

Ήταν ένα από τα μεγάλα έργα υποδομών  που είχαμε διεκδικήσει και πετύχαμε την ένταξη του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, διότι γνωρίζαμε την μεγάλη χρησιμότητα του για τον Νομό Κιλκίς, σε συνδυασμό και με άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα η θεμελίωση του νέου Διοικητηρίου – Η Γ’ Πτέρυγα του ΓΝΚ –  ΤΕΙ – Η Γέφυρα Εύζωνοι Ειδομένη – Βελτίωση και χάραξη νέων Οδικών Αξόνων εντός νομού – Αρδευτικά έργα – Αναδασμοί και άλλες πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, των οποίων ο προϋπολογισμός  αγγίζει τα 42 δις δραχ.  ή   123 εκ. Ευρώ.

Θέλω να ενημερώσω επίσης ότι το 2013, ως Ανεξάρτητος Βουλευτής, είχα υποβάλλει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, για τη καθυστέρηση υλοποίησης του συγκεκριμένου Οδικού Άξονα προς τον τότε Υπουργό Υποδομών της ΝΔ κο Παπαδόπουλο.  Η απάντηση του ήταν πως «Το έργο θα παραδοθεί προς χρήση το 2016». Τόσο συνεπής απεδείχθη ο τότε Υπουργός της ΝΔ.

Μετά από όλα αυτά αποδεικνύεται πως το ενδιαφέρον μου για τον Νομό υπήρξε πάντα συνεχές και θα εξακολουθεί να υπάρχει.

Αυτά για τον τίτλο της ανακοίνωσης «Χαιρετίζουμε το όψιμο ενδιαφέρον του κου Παραστατίδη».

Σχολιάστε