My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απάντηση δήμου σε Αγαθόπουλο

Για “σκόπιμη παραπλάνηση και στον άκρατο λαϊκισμό” εγκαλεί τον Δημήτρη Αγαθόπουλο η Δημοτική Αρχή Κιλκίς, απαντώντας στην ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συμμετέχω”.

Υπογραμμίζοντας ότι η προμήθεια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού έγινε με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την οποία υπερψήφισε ως μέλος της και ο κ. Αγαθόπουλος, η Δημοτική Αρχή αναφέρει στην απάντησή της με τίτλο “η θεωρία του ‘’πάρτυ αναθέσεων’’ καταρρέει – το Κιλκίς δεν αντέχει τόσο λαϊκισμό”, τα εξής:

“Με αφορμή την προκλητική ανακοίνωση του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του δημότη’’ κ. Δημήτρη Αγαθόπουλου για δήθεν πάρτυ αναθέσεων επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού αλλά και κάθε δημοτικού συμβούλου είναι ο έλεγχος των αποφάσεων της Διοίκησης για την αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών και για την άσκηση υπεύθυνης κριτικής. Θεσμική υποχρέωσή του είναι όμως να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να αναζητά και να αναδεικνύει την αλήθεια.

Από τον κριτικό λόγο του κ. Αγαθόπουλου δεν προκύπτει δυστυχώς η ιδεατή περιγραφή

του σοβαρού ρόλου ενός αιρετού εκπροσώπου. Προτάσσει, αντιθέτως, ως δική του αλήθεια τη συγγραφή ενός κακοφτιαγμένου σεναρίου, βουτηγμένου στην σκόπιμη παραπλάνηση και στον άκρατο λαϊκισμό.

Επιλέγοντας, σε αντίθεση με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, την πλευρά της λογικής και της υπεύθυνης ενημέρωσης εξηγούμε ότι:

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δίνουν ευελιξία στην Αυτοδιοίκηση να κινηθεί άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να προχωρήσουν στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια ορισμένων ειδών. Εν προκειμένω τα είδη τα οποία αγόρασε ο Δήμος ήταν μέσα ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά υγρά, οινόπνευμα, γάντια, μάσκες) για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων του και των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η προμήθεια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, για την οποία ο επικεφαλής του ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του δημότη’’ μας ψέγει δυσεξήγητα για έλλειψη διαφανών διαδικασιών και δεοντολογικής πρακτικής, έγινε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την οποία ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ως μέλος της και ο κ. Αγαθόπουλος.

Δεν κατανοούμε ειλικρινά πώς συμβιβάζεται ο επικεφαλής ενός συνδυασμού να καταγγέλει μια απόφαση την οποία ο ίδιος στήριξε με την ψήφο του και για την οποία μάλιστα έδινε προφορικά συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Δήμου καθώς πέτυχε την οικονομικότερη προσφορά!

Τα βασικά κριτήρια για την απευθείας ανάθεση ήταν η χαμηλότερη οικονομική προσφορά, το μέγεθος της ποσότητας του φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, η άμεση παράδοσή του στο Δήμο σε μια χρονική περίοδο μάλιστα πολύ δύσκολη καθώς τα συγκεκριμένα είδη σπάνιζαν και για το λόγο αυτό υπήρχε πλαφόν πώλησής τους. Επιπλέον, δόθηκε βαρύτητα στην τοπικότητα για λόγους στήριξης της τοπικής μας αγοράς. Οι όροι αυτοί, συνυφασμένοι με την αρχή της οικονομικότητας, δείχνουν το δείγμα των δικών μας αντιλήψεων για τη διαφάνεια και το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Οι προμηθευτές επιλέγησαν ύστερα από επίμονη έρευνα και είχαν σχέση με το αντικείμενο της σύμβασης, όπως πιστοποιεί ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητάς τους (ΚΑΔ) στην αρμόδια φορολογική αρχή, στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο προς έλεγχο από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για να προχωρήσει η διαδικασία της ανάθεσης. Ένας ακόμη ισχυρισμός του κ. Αγαθόπουλου περί επιλογής επαγγελματιών που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο της ανάθεσης καταρρίπτεται. Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς είχε επικοινωνία με το Δήμαρχο Κιλκίς προς αναζήτηση μιας καλύτερης συνεργασίας και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις επί του θέματος.

Παρενθεντικά, στηρίξαμε εμπράκτως τα φαρμακεία, τους επαγγελματίες υγείας και την τοπική μας αγορά προμηθευόμενοι υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Κέντρου Υγείας Δροσάτου. Θυμίζουμε ότι πριν τις γιορτές του Πάσχα η Δημοτική Αρχή ανέλαβε κοινωνική πρωτοβουλία για το σκοπό αυτό, καταθέτοντας ο καθένας τον προσωπικό οβολό του. Στην δημόσια πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν δύο δημοτικοί συνδυασμοί και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Αγαθόπουλος και η παράταξή του επικαλούμενοι επικοινωνιακό λαϊκισμό, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ήταν απόντες από το ενωτικό κάλεσμα ενίσχυσης των υγειονομικών μας δομών.

Εν κατακλείδι μέσα από την απευθείας ανάθεση ο Δήμος Κιλκίς πέτυχε την προμήθεια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού σε πιο συμφέρουσα τιμή – επομένως υπερασπίστηκε τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου και των φορολογουμένων δημοτών – την έγκαιρη παραλαβή και διάθεσή του στους εργαζομένους και στα σχολεία και τη στήριξη της τοπικής αγοράς μέσω της επιλογής των εχόντων τα νόμιμα προσόντα επαγγελματιών.

Το υποτιθέμενο ‘’πάρτι των αναθέσεων’’, λοιπόν, που τόσο αποτυχημένα και δημαγωγικά προσπάθησε να στήσει ο διοργανωτής του κατέρρευσε άδοξα γιατί η αλήθεια θέλει αποδείξεις και ο ΄΄βασιλιάς είναι γυμνός’’ και εκτεθειμένος από τα ψέματα και τις υπερβολές του.

Το να κερδίζει κάποιος έστω και ξεθωριασμένες αχτίδες δημοσιότητας είναι μια μορφή επιβεβαίωσης της ύπαρξής του. Είναι επιλογή του καθενός να συντηρείται μέσω του αυτοεξευτελισμού. Είναι εξίσου σαφές ότι δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε οποιονδήποτε από τον εκτροχιασμό του από τις ράγες της αξιοπιστίας και του ορθού λόγου. Θα σταθούμε όμως αποφασιστικά απέναντι σε κάθε απόπειρα ευτελισμού των αυτοδιοικητικών θεσμών, σε κάθε απόπειρα ψεύδους και κακοήθειας με θάρρος, με αλήθεια και ακλόνητες αποδείξεις.

Το Κιλκίς δεν χωρά και δεν μπορεί να αντέξει τόσο λαϊκισμό!”.

Σχολιάστε